Jump to content

Православни фронт

Оцени ову тему

Препоручена порука

????? ?????????? ??? ? ????? ???????,???????????? ????????,?? ???? ??????? ???????? ?? ????? ?? ?? ???????? ???? ?????? ??? ?? ?? ?? ????? ??????? ?? ????? ????????  ????? ?? ??????????? ??? ?????????? ? ??? ??? ?? ?????? ?? ??????????? ? ?? ????? ??????? ????? ????? ?????? ??????? ???? ???? ?? ???? ?????????? ?? ????????.

?irilica u Crnoj Gori nije ukinuta. Ona je, po Ustavu-raznopravno pismo sa latinicom.

Kako rekoh na nekoj temi, u osnovnom i srednjem školstvu je maximalno zastupljena.Dokumeti(li?ne karte,voza?ke i saobra?ajne dozvole, i pasoši) se izdaju po zahtjevu lica, i to ravnopravno. Ne znam kako je to ?irilica ukinuta?!... A u privatnu upotrenu pisama, ne?u, zaista, da zalazim-stvar izbora pojedinca.

Ina?e, da je ?irilica ''ništa''(kao i latinica), govori podatak da je službeno pismo takozvane Crnogorske pravoslavne crkve-upravo, ?irilica!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 49
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Izvini, slabo sam shvatio. Ti si rekao da Krivokapic i Konjevic nastoje, zele da ukinu cirilicu... SDP je glasala za Ustav iz '07, ali vrlo je moguce da su pomenuti(iako poslanici SDP) ''anti-cirilicno nastrojeni'' 0104_cheesy(da su Dedeicevci, to je sigurno,nazalost...)

Sve u svemu: moje misljenje je da su cirilica i latinica, potpuno ravnopravna pisma u Crnoj Gori. E sad, stvar je pojedinca kojim ce se pismom sluziti(i za koje ce se opredijeliti pri izdavanju licnih dokumenata). Ja se,licno, sluzim i jednim i drugim. Bilo kako bilo , hvala Bogu, te u Hrstu nema cak ni ''muskog, ni zenskog'' a kamoli ''cirilicara i latinicara''. 0205_whistling

Pozz

Подели на овим сајтовима

Знам али у Црној Гори је то симптоматично па кад се покушава ставити ћирилица у исти ранг са латиницом онда ту нешто мени смрди.Поготово данас кад се покушава на све начина омаловажити све што је Православно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...