shalom777 Написано Јул 9, 2009 Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 ????? ?????????? ??? ? ????? ???????,???????????? ????????,?? ???? ??????? ???????? ?? ????? ?? ?? ???????? ???? ?????? ??? ?? ?? ?? ????? ??????? ?? ????? ???????? ????? ?? ??????????? ??? ?????????? ? ??? ??? ?? ?????? ?? ??????????? ? ?? ????? ??????? ????? ????? ?????? ??????? ???? ???? ?? ???? ?????????? ?? ????????. ?irilica u Crnoj Gori nije ukinuta. Ona je, po Ustavu-raznopravno pismo sa latinicom. Kako rekoh na nekoj temi, u osnovnom i srednjem školstvu je maximalno zastupljena.Dokumeti(li?ne karte,voza?ke i saobra?ajne dozvole, i pasoši) se izdaju po zahtjevu lica, i to ravnopravno. Ne znam kako je to ?irilica ukinuta?!... A u privatnu upotrenu pisama, ne?u, zaista, da zalazim-stvar izbora pojedinca. Ina?e, da je ?irilica ''ništa''(kao i latinica), govori podatak da je službeno pismo takozvane Crnogorske pravoslavne crkve-upravo, ?irilica! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 9, 2009 Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 ?ovek se ne može sam spasiti, ?ovek se kroz ?oveka spašava 0205_whistling Amin. Jedni kroz druge. ''Nosite jaram jedan drugoga, i tako ?ete ispuniti Hristov zakon.'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 9, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 Па ја нисам рекао да је ћирилица укинута. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 9, 2009 Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 Izvini, slabo sam shvatio. Ti si rekao da Krivokapic i Konjevic nastoje, zele da ukinu cirilicu... SDP je glasala za Ustav iz '07, ali vrlo je moguce da su pomenuti(iako poslanici SDP) ''anti-cirilicno nastrojeni'' 0104_cheesy(da su Dedeicevci, to je sigurno,nazalost...) Sve u svemu: moje misljenje je da su cirilica i latinica, potpuno ravnopravna pisma u Crnoj Gori. E sad, stvar je pojedinca kojim ce se pismom sluziti(i za koje ce se opredijeliti pri izdavanju licnih dokumenata). Ja se,licno, sluzim i jednim i drugim. Bilo kako bilo , hvala Bogu, te u Hrstu nema cak ni ''muskog, ni zenskog'' a kamoli ''cirilicara i latinicara''. 0205_whistling Pozz Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 9, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2009 Знам али у Црној Гори је то симптоматично па кад се покушава ставити ћирилица у исти ранг са латиницом онда ту нешто мени смрди.Поготово данас кад се покушава на све начина омаловажити све што је Православно. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука