Jump to content

Православни фронт

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 49
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest Настасија

?? ????? ??????

??, ???? ?? ?? ''????????'' ?????????????? ????????, ??? ???? ?? ?? ''?????????'' ?????????????? ????????..??????, ??? ?? ????????? ???? ???? ?? ????? ??????? ?????????, ?? ??? ?? ??  :cheesy2:

? ?? ?? ?? ''????'' ?????  :P

Подели на овим сајтовима

Хе хе,сами себе ће они да пубијају  :cheesy2:

Интернет је сад постао главни извор информација и ако их овдје причврљимо као што вели отац Момо они могу да се сликају.

А ја пошто сам из Црне Горе поџапам се понекад са њима  :P

Подели на овим сајтовима

@Karadjordje - Brate mili, nije u redu voditi takve kampanje, kako mislim, uopste, jer hriscani nisu nikada nista slicno cinili u istoriji.

Drugo, odnosno problematike cirilica-latinica, i hriscanstvo-srpstvo - misljenja sam da se oko svih tih stvari stvara nepotrebna buka ni oko cega, ali to je druga tema. Btw, i latinica je pismo na kojem se slavi Bog, i to mnogo starije pismo od cirilice (sa kojom sv. Cirilo i Metodije i nemaju neke veze, ali nije ni bitno), medjutim necemo ovde o tome, da ne oftopikujemo.

Trece - nije mi jasno ni to da ti uzimas na sebe inicijativu da branis Crkvu i  veru - a na osnovu cega to cinis? Pazi, sebi, kao laiku, i slobodan sam da kazem kao mladicu, dopustas da o korifejima bogoslovske misli u savremenom pravoslavlju govoris kao o 'zastranelima' i 'zabludelima', a ovamo - branis pravoslavlje?

Ne ide to tako, brate.

I - ostatak ti saljem na PP. Pozz.

Подели на овим сајтовима

Ранко Кривокапић као и Рашко Коњевић,комунистички прирепци,не желе увођење латинице да бисмо се на латиници БОГУ молили већ да би та банда успјела да укине ћирилицу  преко ње Православље или Светосавље и све што је везано за Хришћанство и да уведе некакву гадну јерес Мираша Дедеића који ради са оним нечастивим из Ватикана.

У Црној Гори све што је везано за Православље сматра се непријатељским:говорим за кругове власти.Зато нам укидају језик,јер је то српски језик,укидају нам ћирилицу јер она има везе са српством,оће да нам укину Цркву јер је она ``српска``.

Тачно је да се око тих ствари подиже бука јер кад је велики Његош говорио српским језиком онда не могу Кујовић или Бацковић да уче нас којим је језиком говорио народ у Црној Гори.Како је рекао наш митрополит:Иза Бацковића ће остати гадна подбацкуља.

Латиница је код нас у Црној Гори углавном била поистовијећивана са латинима-католицима док је ћирилица или црквенословенско писмо било поистовијећивано са Хришћанством.Последњих година,као и увијек,Ватикан не мирује.Не знам да ли ти је познато писмо које је задарски или барски бискуп упутио покојном владици Данилу Дајковићу 1959 или 1969?У писму стоји да је пројекат Ватикана био и црногорски језик,црногорски народ и црногорска Црква.А знаш ли зашто се у Црној Гори дигла бука око митрополита Амфилохија ни за шта?Зато што је Ватикан планирао да после владике Данила доведе свог човјека на Цетиње али план им је пропао јер је дошао ђак Светог Јустина,горостаса и дива Православног.

Видјећу да ли имам то писмо јер сам имао прилику да гледам оригинал,ако га не будем имао питаћу оца Велибора који ми је духовник да ми га посуди да га окачим на нет.

И кога ја то називам заблудјелим?Ја заиста имам поверења у богослове и свештенике.Да немам,без икаквог двоумљења бих се прикључио оним лажовима зурлотима.Ја повлачим сваку ружну ријеч против било ког тудента теологије,богослова,монаха,свештеника,патријарха,владике,епископа или било ког ко служи БОГУ ако сам је икад изговорио.

Подели на овим сајтовима

Slažem se sa Srećkom: latinica-ćirilicila,sve jedno... Bar kada je u pitanju hrišćanin i njegov odnos sa Gospodom.(pitanje tradicije, nacionalnog identiteta itd, je nešto drugo).. Jer ne vidim, kako neko može biti bogougodniji ako piše ćirilicom, ili,pak, latinicom? Neće nas spasiti ni ćirilica, ni latinica, no milost Gospoda našega Isusa Hrista...I bolje da se usresredimo na Njega, nego na prolazne i sekularne stvari.(Koje jesu u redu, jer živimo u svijetu, ali nema potrebe da ih ''projektujemo'' na duhovni život.)

Ovo u vezi Crkve i Države, u Crknoj Gori, nažalost- slažem se sa Karađorđem. Daće Bog da se stvari mijenjaju... Mada, mislim da bis trebali da razmislimo i o našoj odgovornosti pred Gospodom- da li smo zaslužili bolje stanje?!

Pozdrav

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...