Тавита Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 Маријо Славна Источниче Живоносни, Маријо славнами смо Тобом сви поносни, Маријо славна.Тебе славе ангели,и ми грешни на земљи,Света Мајко, Бога Христа,Дјево Пречиста.Богодана, Богозвана, Маријо славна,заштита си поуздана, Маријо славна.Тебе славе ангели,и ми грешни на земљи,Света Мајко, Бога Христа,Дјево Пречиста.Помоћ Твоју не ускрати, Маријо славна,лицем Твојим Ти нас прати,Маријо славна.Тебе славе ангели,и ми грешни на земљи,Света Мајко, Бога Христа,Дјево Пречиста.Ти притеци у невољи, Маријо СлавнаНе дај злу да нам одоли, Маријо СлавнаТебе славе ангели,и ми грешни на земљи,Света Мајко, Бога Христа,Дјево Пречиста.Слава Теби, Богомати, Маријо славна,јер си пуна благодати, Маријо славна.Тебе славе ангели,и ми грешни на земљи,Света Мајко, Бога Христа,Дјево Пречиста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 Djurdjevi stupovi (Vezak je vezla djeva Marija) јако лијепо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 ГОВОРИ ГОСПОДЕ Говори Господе, слуга Твој Те слуша Тебе, само Тебе, жељна му је душа Немоћан је слуга да види и чује Док у њему Твоје не заструје струје Помози мом виду, помози мом слуху, Слава Оцу, Сину и Светоме Духу Говори Господе, пре свршетка пута Да ми с правог пута душа не залута Говори ми тихо, ал нек буде јасно Говори Преблаги, док не буде касно Помози мом виду, помози мом слуху Слава Оцу, Сину и Светоме Духу Знам: говорио си, ал опет говори, Док од Твојих речи срце се разгори, Док се вид отвори, и слух се оснажи О говори Оче, слугу Твог ублажи Помози мом виду, помози мом слуху, Слава Оцу, Сину и Светоме Духу! Знам: говорио си кроз Пророке давне И кроз Сина свога и кроз свеце славне, Ал, смилуј се црву, говори поново, На језику Твоме, старо бива ново. Помози мом виду, помози мом слуху, Слава Оцу, Сину и Светоме Духу Нека речи Твоје у мени забрује Да Твој слуга чује и браћи казује Говори Господе, слуга Твој Те слуша Твога слатког гласа жељна му је душа Помози мом виду, помози мом слуху, Слава Оцу, Сину и Светоме Духу Ацо Конатар, Anette and Danijela Petrović је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
domestos Написано Април 23, 2010 Пријави Подели Написано Април 23, 2010 slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 како је ово дивно 4chsmu1 slavabogu slavabogu slavabogu slavabogu slavabogu slavabogu ПЕСМА НОВОМУЧЕНИКУ ХАРИТОНУ Црна Река слави Христова војника Харитона светог, славног мученика што за Христа страда и крв своју проли па на небу за нас Бога моли И када ми душа у невољи тоне помози, помози свети Харитоне оче Харитоне, Богом изабрани мучениче свети, Богом овенчани у очима мојим, Твоја жртва блиста своју крв си дао за веру и Христа И када ми душа у невољи тоне помози, помози свети Харитоне тих и крепке воље, ватрени ревнитељ без страха од смрти, подвига љубитељ Богољубним срцем обдарен си био зато си за Христа радо крв пролио И када ми душа у невољи тоне помози, помози свети Харитоне духом из подземља, чопор озверени жедан србске крви беше побеснели хтео је и Христа крвљу да измије ал безуман не зна да крв душу мије И када ми душа у невољи тоне помози, помози свети Харитоне ти ликујеш сада с хором мученика док ја битку бијем с надом самртника да одолим бури овом лудом свету зато ми помози, помози детету И када ми душа у невољи тоне помози, помози свети Харитоне да очувам наше свето православље од царева србских обитељи славне покајањем топлим душу да омијем да небеско царство вером задобијем И када ми душа у невољи тоне помози, помози свети Харитоне мучениче свети, молим ти се молим помози да свакој напасти одолим па кад крстом злобну аждају победим да са Тобом Христа Цара нашег гледим И када ми душа у невољи тоне помози, помози свети Харитоне Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 Благословен jеси, Господи, научи мja оправданиjем Твоjим. Ангелскиj собор удивисja, зрja Тебе в мертвих вменившасја, смертнују же, Спасе, крепост разоривша, и со собују Адама воздвигша, и от ада всја свободша. Благословен јеси, Господи, научи мја оправданијем Твојим. Почто мира с милостивними слезами, о, ученици, растворјаете; блистајаисја во гробје Ангел мироносицам вјешчаше: видите ви гроб и уразумјеите, Спас бо воскресе от гроба. Благословен jеси, Господи, научи мja оправданиjем Твоjим. Зjело рано мироносици течаху ко гробу Твоjему ридаjушја, но предста к ним Ангел и рече: риданија времја преста, не плачите, воскресеније же апостолом реците. Благословен jеси, Господи, научи мja оправданиjем Твоjим. Мироносици жени с мирjи пришедшија ко гробу Твојему, Спасе, ридаху, Ангел же к њим рече, глагоља: што с мертвими живаго помишљајете? Јако Бог бо, воскресе от гроба. Благословен jеси, Господи, научи мja оправданиjем Твоjим. Мироносици жени с мирjи пришедшија ко гробу Твојему, Спасе, ридаху, Ангел же к њим рече, глагоља: што с мертвими живаго помишљајете? Јако Бог бо, воскресе от гроба. Слава Оцу и Сину и Свјатому духу. Поклонимсја Оцу и Јево Синови и Свјатому Духу, Свјатеј Тројице во једином сушчестве с Серафими зовушче: Свјат, Свјат, Свјат јеси Господи. И нинје и присно и во вјеки вјеков,Амин. Жизнодавца рождши греха, Дево, Адама избавила еси, Радост же Еве в печали место подала еси. Падшиja же от жизни к сеj направи, из Тебе воплотивися Бог и Человек. Алилуја, Алилуја, Алилуја, слава Тебје, Боже. Andjelka Milenkovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 27, 2010 Пријави Подели Написано Април 27, 2010 ВЕРА НАША , ВЕРА СТАРА Вера наша , вера стара , Вера наших светих цара , Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Вера пука и кнезова , И народних витезова . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Витезе је изродила , И свеце је одгојила . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Народ Србски просветила , Земљу нашу осветила . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Вера ова души прија , И разуму људском сија . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Срце блажи , вољу снажи , Ко још бољу од ње тражи . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Danijela Petrović је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 27, 2010 Пријави Подели Написано Април 27, 2010 † ПЛАЧ БОГОРОДИЧИН Сва Јудеја злобом испуњена, осудила Христа Спаситеља. Суд донели пресуду изричу: Распни, распни! - сви неверни вичу.Неправедни суде Праведника,распеше Га међ' два разбојника.Злоба виче сама против себе:Друге спасе - избави и Себе!Распетога Христа виде Дјева,и зарида срца прободена:Сине Драги, Мој животе мио,зар си такву Ти смрт заслужио?Рида горко, тужно нарицаше,мироносицама говораше: Јао Мени, шта сам Ја видела, Сина Свога на Крст распетога!Возљубљено Чедо Моје мило, што си Своју Мајку оставило, куда идеш, а Мене остављаш, зашто Моју тугу не олакшаш?Куд Ми зађе Моје јарко сунце,пресвиснуће Твоје Мајке срце.Љута смрти што Ми узе Сина,Моју Наду и утеху свима.Изнеможе од силна ридања,говораше мироносицама:Плач`те горко, жалост велика је,ваш Учитељ гробу се предаје.Кроз плач Дјева Јосифу говори,од Пилата тело да измоли, да Га скине и платном обложи, у гроб Његов тело Му положи.Скиде Јосиф тело сво згрчено,од великих мука измучено.Пресвета Га сузама умива,и целивом светим Га целива.Чедо Моје, Доброто без мере, Крв ће Твоја сав грех да опере.Муке Твоје душе да очисте, свима оним који се причесте. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 27, 2010 Пријави Подели Написано Април 27, 2010 СПАСИ БОЖЕ ЉУДЕ СВОЈЕ Спаси Бозе људе своје, спаси господи.Крстом Твојим Ти на светлиКрстом нас води.Реф:Крст је сила и СлаваХристов Крст нас спасаваКрст је сила и снавењеКрст је спасење X2Спаси Бозе цркву своју и сваки нас дом,дај нам снаге да слузимо Крсту поцасном.Реф:Крст је сила и СлаваХристов Крст нас спасаваКрст је сила и снавењеКрст је спасење X2Спаси Бозе и сав народ сто ти се моли,нека крстом свакој муци брзо одоли.Реф:Крст је сила и СлаваХристов Крст нас спасаваКрст је сила и снавењеКрст је спасење Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 27, 2010 Пријави Подели Написано Април 27, 2010 БОГОМАТИ ПРЕМИЛА БОГОМАТИ ПРЕМИЛА, УВЕК СИ НАС ШТИТИЛАПОМОЗИ НАМ И САДА, ЕВО НАРОД ПРОПАДА . ДУХ ПАКЛЕНИ ВОЈУЈЕ, МНОГИ НАРОД РОБУЈЕ НЕВИДЉИВОМ САТАНИ НЕМА КО ДА БРАНИ.ОДБАЦИШЕ ЉУДИ ПОСТ ПРЕКО ПАКЛА ПАДЕ МОСТ,ШТО ЈЕ К НЕБУ ВОДИО ДОК ЈЕ НАРОД ПОСТИО. БОГОМОЉУ ПРЕЗРЕСЕ, БОГОХУЛСТВО ПОЧЕШЕ , ЦРНИ ЂАВО ЛИКУЈЕ КАКО НАРОД РОБУЈЕ . БРАТ ЗА БРАТА НЕ ХАЈЕ, ВЕЋ ГА СУДУ ПРЕДАЈЕ ИЗГУБИШЕ БОЖЈИ СРАХ НА СРЦЕ ИМ ПАДЕ МРАК. СТИЦА ЗЕМЉЕ НЕСТАЈЕ СВЕТ СЕ МОДИ ПРЕДАЈЕ ИЗГУБИШЕ БОЖЈИ СТРАХ НА СРЦЕ ИМ ПАДЕ МРАК. СВАКОГ ДАНА ВЕЋЕ ЗЛО, А ГЊЕВ ВИДЕ ОДОЗГО, ПОДИГАО ГОСПОД МАЧ, ДА ПРЕТВОРИ СВЕ У ПЛАЧ. ГОСПОД ГЛЕДА С НЕБЕСА, СВА СЕ ЗЕМЉА ПОТРЕСА АЛИ, НАРОД НЕ ХАЈЕ, ВЕЋ СЕ ГРЕХУ ПРЕДАЈЕ. СВИ АНЂЕЛИ ТУГУЈУ, АЛИ ЉУДИ НЕ ЧУЈУ НЕЋЕ ДА СЕ ПОКАЈУ НА СУД БОЖИЈИ ЧЕКАЈУ. МРАК НАС ТЕШКИ ПОКРИО, ЧУЈ ПРЕСВЕТА МАРИЈО, АДСКУ ТАМУ ОДАГНАЈ ГРЕШНЕ ЉУДЕ СПАСАВАЈ. ТИ СИ ИЗВОР ДАРОВА И РИЗНИЦА БОЖИЈА ПОКАЈАЊЕ ДАРУЈ НАМ ДОКЛЕ СИЈА ЈОШ ТЕ ДАН. БЕЗ ТЕБЕ СМО ПРОПАЛИ, ТИ НАС МАЈКО САЖАЛИ ЧУЈ ПРЕСВЕТА БОЖЈИ ГЛАС, ТВОЈА ЉУБАВ НАМ ЈЕ СПАС. УВЕК СИ СЕ МОЛИЛА И ГЊЕВ БОЖЈИ БЛАЖИЛА, МОЛ’ СЕ ДЈЕВО И САДА,ДА САВ НАРОД НЕ СТРАДА . Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Април 27, 2010 Пријави Подели Написано Април 27, 2010 Милева свака част на текстовима и на crvenilo klapklap klapklap 0202_238 У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 hvala и нема на чему, потрудићу се да поставим и оне мање познате пјесме, а које стварно заслужују да се нађу овдје. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 ПРЕСВЕТАЈА, ПРЕЧИСТАЈА Пресветаја, Пречистаја,Заштитнице нашег рода.Својим моћним молитвама,за нас слабе моли Бога.О, Пресвета Божја Мати,Богоневесто, Христу Богу,Ти си била, телесни престо. ( 2х)За све Србство, за све људе,незакрати љубав Твоју.Заштити нас Богомајкопоклони нам милост Твоју.О, Пресвета Божја Мати,Богоневесто, Христу Богу,Ти си била, телесни престо. (2х)Ти си свету Христа дала,Нека Ти је вечна хвала.Без Тебе би земља нашау гресима очајала.О, Пресвета Божја Мати,Богоневесто, Христу Богу,Ти си била, телесни престо. (2х)И док наши дани бледе,ми ће мо те сви славити.Сачувај нас сваке беде,Узвишена Бого Мати.О, Пресвета Божја Мати,Богоневесто, Христу Богу,Ти си била, телесни престо. (2х)Кад Ти молиш Сина Твога,Спаситеља Христа Бога.Спаситељ ће нама дати,јер Га моли Божја Мати.О, Пресвета, Божја Мати,Богоневесто, Христу Богу,Ти си била, телесни престо. (2х) Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 МАЈКА И ЋЕРКА Кажи мени, слатка нано,Јел од Бога тако дано,Да нам овај живот пружаВише трња него ружа?Јели тако Божија вољаДа нас прати свуд невоља?Да живимо све у страхуИ у сумњи и уздаху?Кад ће ово време проћи?Да л' ће ипак боље доћи?Душа ми је устрашенаКао тица уловљена.Па кад си ме ти родила,Охрабри ме мајко мила.- Не бој ми се, кћери моја,Нек се стиша душа твоја.Више трња - скипља ружа,Тај ми наук живот пружа,А невоље што су веће,То је лепше лице среће.Голготска је горка стена,Двер на храму васкрсења.Лек од страха и уздахаЈест, и биће вера јака.Лек од сумње, кћери мила,Од увек је нада била.У веру се ти обуциИ штап наде држ' у руци,Па запевај, ти и нана:'' Нисмо саме, Бог је с нама!'' Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 ДВА АНЂЕЛА ШЕТАШЕ Два анђела шеташе,рајску песму певаше;Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!По рају се шеташе,рајско цвеће набраше,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!Стазом светлом пођоше,и пред престо дођоше,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!Пред Господа стадоше,на колена падоше,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!Господ њима говори,вечну књигу отвори,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!Сад идите по свету,као пчела по цвету,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!Те певајте рајске песме,и будите људе грешне,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!Анђели се поклонише,међу људе слетоше,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!То је Христов сада глас,нас све зове Господ Спас,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј!Глас је његов тих и благ,болном срцу мелем драг,Све: Алилуј, Алилуј,Боже благи, помилуј![/center] Посвећујем ову пјесму сестри Мирођији и сестри Ољи. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука