Solomon Kane Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Та реченица у 29. стиху би се могла да односи на Христа и Цркву, као што и књига ПЕСМА НАД ПЕСМАМА у Старом Завету, која описује љубав између младића и девојке, сви свети оци тумаче као љубав Христа и Цркве или Христа и сваке душе појединачно, јер је безазлена песма о љубави.Ма колико ја желео да је тако,ипак треба рећи да би то било крајње пренатегнуто тумачење. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Та реченица у 29. стиху би се могла да односи на Христа и Цркву, као што и књига ПЕСМА НАД ПЕСМАМА у Старом Завету, која описује љубав између младића и девојке, сви свети оци тумаче као љубав Христа и Цркве или Христа и сваке душе појединачно, јер је безазлена песма о љубави.Ма колико ја желео да је тако,ипак треба рећи да би то било крајње пренатегнуто тумачење. Метафора, брате. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Та реченица у 29. стиху би се могла да односи на Христа и Цркву, као што и књига ПЕСМА НАД ПЕСМАМА у Старом Завету, која описује љубав између младића и девојке, сви свети оци тумаче као љубав Христа и Цркве или Христа и сваке душе појединачно, јер је безазлена песма о љубави.Ма колико ја желео да је тако,ипак треба рећи да би то било крајње пренатегнуто тумачење. Метафора, брате. 0202_238 Рекох,не претерујмо и не морамо свуда да видимо оно што желимо да видимо...човек је једноставно описао слику жене која је одраз особе у којој царује врлина и која,на уопштеном плану,представља идеал жене коју би свако иоле нормалан желео да има у свом срцу,души и животу...љубав између мушкарца и жене се не мора и не треба увек тумачити христолошко-еклисиолошком типологијом,као слику "Христа и Цркве",јер не мора да значи,и верујем у да у овом Соломоновм случају и не значи,да је писац уопште имао ту врсту тајанственог пророчко-типолошког надахнућа и писања. 0202_238 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Да брате, релахе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Април 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Рекох,не претерујмо и не морамо свуда да видимо оно што желимо да видимо...човек је једноставно описао слику жене која је одраз особе у којој царује врлина и која,на уопштеном плану,представља идеал жене коју би свако иоле нормалан желео да има у свом срцу,души и животу...љубав између мушкарца и жене се не мора и не треба увек тумачити христолошко-еклисиолошком типологијом,као слику "Христа и Цркве",јер не мора да значи,и верујем у да у овом Соломоновм случају и не значи,да је писац уопште имао ту врсту тајанственог пророчко-типолошког надахнућа и писања. 0202_238 Потпуно би се сложио са тобом. Читајући песму (@Цвеле1993 то јесте песма и у многим издањима Библије је извојена оваквим наловом, иако припада стиху који си навео), због тог 29. стиха, стекао сам утисак да је намењена некој Соломону познатој жени (стварној треби коју је помало идеализовао), па сам помислио да је браћи теолозима познато и којој конкретно жени. ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Да брате, релахе! 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Рекох,не претерујмо и не морамо свуда да видимо оно што желимо да видимо...човек је једноставно описао слику жене која је одраз особе у којој царује врлина и која,на уопштеном плану,представља идеал жене коју би свако иоле нормалан желео да има у свом срцу,души и животу...љубав између мушкарца и жене се не мора и не треба увек тумачити христолошко-еклисиолошком типологијом,као слику "Христа и Цркве",јер не мора да значи,и верујем у да у овом Соломоновм случају и не значи,да је писац уопште имао ту врсту тајанственог пророчко-типолошког надахнућа и писања. 0202_238 Та реченица у 29. стиху би се могла да односи на Христа и Цркву, као што и књига ПЕСМА НАД ПЕСМАМА у Старом Завету, која описује љубав између младића и девојке, сви свети оци тумаче као љубав Христа и Цркве или Христа и сваке душе појединачно, јер је безазлена песма о љубави. Као што видиш то је мишљење Светих Отаца, а не лично моје. Ја немам неко мишљење везано за ово. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Рекох,не претерујмо и не морамо свуда да видимо оно што желимо да видимо...човек је једноставно описао слику жене која је одраз особе у којој царује врлина и која,на уопштеном плану,представља идеал жене коју би свако иоле нормалан желео да има у свом срцу,души и животу...љубав између мушкарца и жене се не мора и не треба увек тумачити христолошко-еклисиолошком типологијом,као слику "Христа и Цркве",јер не мора да значи,и верујем у да у овом Соломоновм случају и не значи,да је писац уопште имао ту врсту тајанственог пророчко-типолошког надахнућа и писања. prst ka gore Та реченица у 29. стиху би се могла да односи на Христа и Цркву, као што и књига ПЕСМА НАД ПЕСМАМА у Старом Завету, која описује љубав између младића и девојке, сви свети оци тумаче као љубав Христа и Цркве или Христа и сваке душе појединачно, јер је безазлена песма о љубави. Као што видиш то је мишљење Светих Отаца, а не лично моје. Ја немам неко мишљење везано за ово. :smiley: Знам веома добро,Цвеле,шта св.Оци кажу о "Песми над песмама",као што знам и друго и треће тумачење те исте песме и свако има слободу да је схвати у једном,другом или трећем контексту...ја лично мислим,знајући одређене ствари из области СЗ-а, да је описана истинска љубав између мушкарца и жене,као што исто мислим и за ову 31.главу Прича Соломонових...и то је то. 1312_womens Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Какакв ли је ово смајли уместо броја? prst ka gore Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Да брате, релахе! prst ka gore Аха, паа, имам блааги утисак да многи имају фрку од м-ж односа, тј да о истом причају (јер ваљда сматрају да је то грех, шта ли), па им је лакше да све тумаче као однос Христа и Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Какакв ли је ово смајли уместо броја? 0202_238 Ваљда кад ставиш број 31, зато ја пишем 031. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Рекох,не претерујмо и не морамо свуда да видимо оно што желимо да видимо...човек је једноставно описао слику жене која је одраз особе у којој царује врлина и која,на уопштеном плану,представља идеал жене коју би свако иоле нормалан желео да има у свом срцу,души и животу...љубав између мушкарца и жене се не мора и не треба увек тумачити христолошко-еклисиолошком типологијом,као слику "Христа и Цркве",јер не мора да значи,и верујем у да у овом Соломоновм случају и не значи,да је писац уопште имао ту врсту тајанственог пророчко-типолошког надахнућа и писања. 0202_238 Та реченица у 29. стиху би се могла да односи на Христа и Цркву, као што и књига ПЕСМА НАД ПЕСМАМА у Старом Завету, која описује љубав између младића и девојке, сви свети оци тумаче као љубав Христа и Цркве или Христа и сваке душе појединачно, јер је безазлена песма о љубави. Као што видиш то је мишљење Светих Отаца, а не лично моје. Ја немам неко мишљење везано за ово. :smiley: Знам веома добро,Цвеле,шта св.Оци кажу о "Песми над песмама",као што знам и друго и треће тумачење те исте песме и свако има слободу да је схвати у једном,другом или трећем контексту...ја лично мислим,знајући одређене ствари из области СЗ-а, да је описана истинска љубав између мушкарца и жене,као што исто мислим и за ову 31.главу Прича Соломонових...и то је то. 4chsmu1 Можда Свети Оци тумаче тако због овога: А Исус одговарајући рече им: варате се, не знајући писма ни силе Божије. Јер о васкрсенију нити ће се женити ни удавати; него су као анђели Божији на небу. (Матеј 22, 29-30) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Да брате, релахе! 0202_238 Аха, паа, имам блааги утисак да многи имају фрку од м-ж односа, тј да о истом причају (јер ваљда сматрају да је то грех, шта ли), па им је лакше да све тумаче као однос Христа и Цркве. Тога ради оставиће човјек оца својега и матер, и прилијепиће се к' жени својој, и биће двоје једно тијело. Тајна је ово велика; а ја говорим за Христа и за цркву. (Ефес.5 ,31-32) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 ...што све не значи да је Соломон имао баш то у виду. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Moжда је данас све теже наћи жену оваквих врлина, али ми се чини да би се међу нашим мајкама и бакама већ нашло slavabogu.gif' class='bbc_emoticon' alt='aman' />. Проблем је што се ми слабо угледамо на њих https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' />. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука