Јосиф II Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 10 Ко ће наћи врсну жену? Јер вреди више него бисер. 11 Ослања се на њу срце мужа њеног, и добитка неће недостајати. 12 Чини му добро, а не зло, свега века свог. 13 Тражи вуне и лана, и ради по вољи рукама својим. 14 Она је као лађа трговачка, из далека доноси храну своју. 15 Устаје док је још ноћ, даје храну чељади својој и посао девојкама својим. 16 Мисли о њиви, и узме је, од рада руку својих сади виноград. 17 Опасује снагом бедра своја и крепи мишице своје. 18 Види како јој је добра радња, не гаси јој се ноћу жижак. 19 Рукама својим маша се преслице, и прстима својим држи вретено. 20 Руку своју отвара сиромаху, и пружа руке убогоме. 21 Не боји се снега за своју чељад, јер сва чељад њена има по двоје хаљине. 22 Покриваче сама себи гради, тако платно и скерлет одело јој је 23 Зна се муж њен на вратима кад седи са старешинама земаљским 24 Кошуље гради и продаје, и појасе даје трговцу. 25 Одело јој је крепост и лепота, и осмева се на време које иде 26 Уста своја отвара мудро и на језику јој је наука блага. 27 Пази на владање чељади своје, и хлеба у лењости не једе. 28 Синови њени подижу се и благосиљају је; муж њен такође хвали је; 29 Многе су жене биле врсне, али ти их надвишујеш све. 30 Љупкост је преварна и лепота ташта; жена која се боји Господа, она заслужује похвалу. 3 1 Подајте јој од плода руку њених, и нека је хвале на вратима дела њена. Коме је посвећена ова песма ? Biljana Biba Manojlović је реаговао/ла на ово 1 ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 klapklap http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Април 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Мени није смешно. klapklap ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ово има само у песмама... klapklap "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Најлакше би било рећи да је испевано Цркви али лично не знам... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Овакву жену сигурно нико неће наћи, па ни премудри Соломон који ју је испевао... Али то не значи да нема врсних жена, само треба имати ниже критеријуме :smiley: Не знам за "премудрог имењака",али ја нађох једну која има штошта о овога...осим 26-тог стиха. 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Ма све...али нек` има само 26-стих ! bliss jeeeeМа важно је су нам у браку почеле цветати руже...барем нећу више пасти траву. 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Април 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Мислио сам да је везана за конкретну личност - жену (управо због тог 29 стиха). Можда крљица од Сабе. bliss jeeee bliss jeeee ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Али то не значи да нема врсних жена, само треба имати ниже критеријуме :smiley:Контрадикторност bliss jeeeeпс а шта остаје за мужа да ради ако она све набројано ради? bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Мислио сам да је везана за конкретну личност - жену (управо због тог 29 стиха). Можда крљица од Сабе. bliss jeeee bliss jeeee Кажу да је имао 700 жена...ко зна на коју је мислио,јадничак.Лично мислим да је,ако је био мудар,ово написао у 700 промерака и свакој од њих тајно дао овај текст,замоливши сваку да не каже оним другима. 0104_cheesy Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 пс а шта остаје за мужа да ради ако она све набројано ради? bliss jeeee Један од доказа у корист теорије да је Соломон можда био Црногорац, пардон - Србин bliss jeeee Тачније, Ваљевац 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Април 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Да ли је по тој теорији Мојсије Пироћанац? (Мој си је) ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Тачније, Ваљевац bliss jeeee Nije valjda to iz iskustva ? bliss jeeee Јој ја се зезала а ти се наљутиЈо.Повлачим ''шалу'' 31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Коме је посвећена ова песма ? То није песма, него је то из - Приче Соломонове, глава 031. Говори се о доброј жени, домаћици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Та реченица у 29. стиху би се могла да односи на Христа и Цркву, као што и књига ПЕСМА НАД ПЕСМАМА у Старом Завету, која описује љубав између младића и девојке, сви свети оци тумаче као љубав Христа и Цркве или Христа и сваке душе појединачно, јер је безазлена песма о љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука