Milan Nikolic Написано Април 20, 2010 Пријави Подели Написано Април 20, 2010 Intervju Episkopa bačkog dr Irineja Televiziji Slovenija U nedelju, 21. marta 2010. godine, grupa hodočasnika Rimokatoličke Crkve iz Slovenije, predvođena Preuzvišenim Monsinjorom gospodinom dr Jurijem Bizjakom iz koparske biskupije, posetila je novosadski Saborni hram Svetoga Velikomučenika Georgija.Naš Episkop gospodin dr Irinej susreo se sa hodočasnicima i, tom prilikom, dao kratak intervju za Versku redakciju Televizije Slovenija.Zvučni zapis intervjua (4.5 MB) Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Integralni zapis odgovora na pitanje o ekumenizmu: Novinarka - Kako vidite budućnost ekumenizmu? Episkop bački Irinej - Budućnost je pred nama. Naravno, mi kao ljudi ne možemo predvideti, nismo sveznajući, ali je najvažnije da mi činimo ono što mi možemo, da autentično svedočimo vernost Hristu i Njegovom Jevanđelju, da postupamo sa ljubavi jedni prema drugima, iskreno, da prepoznajemo jedni u drugima braću i sestre, i naravno da teološke probleme uvek izučavamo, kao što je i u ovom zvaničnom generalnom dijalogu slučaj, u svetlu autentične tradicije Crkve prvih vekova. I ako se držimo tih načela verujem da će dijalog imati određene plodove. Možda mi te plodove nećemo doživeti, možda i mnoga druga pokoljenja neće, ali plodovi neće izostati. Aristotel је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука