Jump to content

О просјацима.

Препоручена порука

• 4 years later...

Тежак је то посао. 

Отац Александар каже да треба да дамо и тим професионалним просјацима, али мало. 

Подели на овим сајтовима

Право да ти кажем, Гоцо због сличног мишљења сам и отворио тему. Мислим да треба давати, по својим могућностима, чак иако оваквих примера има доста.

Подели на овим сајтовима

Negde smo vec imali temu o ovoj curi... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

И онако много пара бацамо на будалаштине, дати њима је много мањи промашај...

Подели на овим сајтовима

Cekaj, nemoj da brises, samo nadji kad stignes pa prespoji...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne znam kako bese... ne znam ni da li je bila odvojena, ili je samo neko stavio clanak na neku vec postojecu.

Nek stoji obavezno i ova, nista ne smeta, tema je inace vrlo bitna...

Подели на овим сајтовима

Da, vrlo je bitna.

Cime  mu cinimo dobro?

Zar nije vec dovoljno u nevolji samom cinjenicom da prosi od nas milost?

Ako nas vara, vara prvo sebe i mi smo tu manje bitni ali mu povladjujemo davanjem.Ipak, smatram da ce ga Bog pre tako dovesti k poznaniju. Jer, ako  mu uskratimo novac, njega ce obuzeti bes i proklinjace, a to je njegovo udaljavanje od Boga.

Подели на овим сајтовима

Пре бих дао ономе коме стварно треба него овим за које сигурно знам да су лажни просјаци. Такви и не поштују новац који им даш. Оно о чему ти машташ да поједеш, попијеш и обучеш они купе без проблема твојим новцем. То је превара.

Ех сад, ако нисмо сигурни да ли је просјак прави или лажан треба дати макар мало. Не може да нам ништа шкоди.

Подели на овим сајтовима

Увек дам ако имам неке сиће.

Досадни су увек их има у порти наше цркве.

Питам ја неку младу жену и човека,јер ми неко рече да су муж и жена.

''јесте ли ви венчани у цркви, кад овде просите?...''

А они као из топа,

''јесмо,јесмо, и причешћујемо се овде код нашег попа''...

Шта ш" онда,како да им не пружим...

јер знам бар на прсте једне руке оне што нису венчани у цркви...

А има једна девојчица која увек тражи милост, јер како каже треба да оперише вилицу...

Шта ћу,пружим и задњи динар...можда једног дана и оперише ту вилицу...јер колико видим то јој је и потребно...

Никада не размишљам да ли је прави просјак или није, моја је милост стварна у том моменту...

И увек напоменем, ''да нас помилује Пресвета или Господ,'' да у њихово име дајем.

Подели на овим сајтовима

Ја више не дајем никоме ко проси... Пре пре пар година на неки празник испред цркве се скупили цигани и иста прича... ''Дај који динар''. Ми се сажалимо дамо им који динар, кад после литургије видимо исте те цигане да купују стикере    :unbelieveble:   7896634 7896634  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:

• Волим 1

''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.''

Димитрије Љотић

Подели на овим сајтовима

On 16. 8. 2013. at 10:19, Љотићевац рече

Ја више не дајем никоме ко проси... Пре пре пар година на неки празник испред цркве се скупили цигани и иста прича... ''Дај који динар''. Ми се сажалимо дамо им који динар, кад после литургије видимо исте те цигане да купују стикере    :unbelieveble:   7896634 7896634  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:  :fmqmtx:

Воле и они да се осећају као сва друга деца. Ако богати клинац може да пазари стикере а да га нико не осуди могу ваљда и браћа цигани.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...