Милан Меденица :) Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 машо, то да знамо, не би ни морало да нам се дешава isus-sinaiНије ми то логично.Шта, по теби дешава се да бисмо схватили зашто нам се дешава? нисам тако мислио.него да познајемо поуку иза пада, не би нам ни требала, зар не? онда бисмо имали свест где и зашто грешимо и не бисмо то радили, или бисмо временом уз правилан духовни узраст све мање и мање. оно на чему ми себи радимо је кориговање личности, али не у смислу ампутације већ умирења грешности. знаш и сама да дело није само по себи грех, већ робовање, а и да је Бог изнад Закона, као и да за праведнике Закон не важи. јеси ли се икад запитала зашто је то тако? испадне и да је убиство некад оправдано, зар не? има и тумачење једног светог Оца да не требамо Господа називати Праведним, јер је милостив према грешницима, јер и убиство опере и окрене на добро. мислим да је грешно реметити план Божји, да не кажем Промисао. одатле и Закон у 12 слова шта радити а шта не, баш због тога. а и због тога што ништа грешно, то јест привезано за грех, не може ући у Царство Божје. то значи да су неке ствари које радимо, рецимо, једном блуд а други пут однос који води рођењу детета. ту постоји наизглед парадокс да нас Бог ''тера'' у грех заповешћу ''множите се и рађајте'', али док је у сврху Живота а не греха робовања својој страсти, то има логике, зар не? опет, не треба да се оправдавамо пред Господом било чиме нити можемо реално јер дела немамо јер се спашавамо по Милости Божјој, јер онда на себе узимамо слику праведника, а самим тим упиремо у другог да је грешник, судећи осталима тиме, свесно или несвесно. ипак је Господ Судија ко је ко, грешник или праведник, значи тиме и Њему кажемо - ''седиш ми на месту''. то је управо пад који је начинио Адам, из жеље да постане бог уместо Бога - хтео је он да влада над собом, свом творевином и пресуди самоме себи да јесте бог и да има сву власт над свиме, не схватајући да му је Бог дао то по благодати а не по признању или делу. зато праведници добијају власти према духовном узрасту, дакле не по делима или заслузи, већ по служби другоме. тиме се задовољава и друга највећа запосвест - љуби ближњег, као и прва - љуби Бога. гордост је велика замка за човека, зато одатле извире као вулкан сав грех. барем ја тако размишљам о томе ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Браво Лазарице, то је то. Ја сам прихватила, али не схватам сиљење да се томе и радујем. Ко ће се нормалан радовати својим страдањима? Или губицима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Ne, on je prihvatio 0442_feel, то је наше да узвикујемо у Цркви и животу. isus-sinai клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Медо, све и да не чинимо НИШТА у супротности са Богом, страдаћемо. Јер то је пут који смо одабрали. А страдају и они који су одабрали неки други пут. Мада ја мислим да не страдам ''Христа ради'', то би било претенциозно рећи, већ због зла које имам у себи. Зло привлачи зло и то је то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Браво Лазарице, то је то. Ја сам прихватила, али не схватам сиљење да се томе и радујем. Ко ће се нормалан радовати својим страдањима? Или губицима. није то мазохизам машо.мученици су се радовали јер је престао да их боли овоземаљски живот, а ми се помало ''мучимо'' да бисмо дошли дотле ... тако ја то капирам, као тренинг. тренирала си и сама спорт, а ово је духовни ... нема напредовања без тога ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Медо, све и да не чинимо НИШТА у супротности са Богом, страдаћемо. Јер то је пут који смо одабрали. А страдају и они који су одабрали неки други пут. Мада ја мислим да не страдам ''Христа ради'', то би било претенциозно рећи, већ због зла које имам у себи. Зло привлачи зло и то је то. није претенциозно, крштењем и литургијским животом у Цркви си приватила тај начин живота - страдање, као што је Господ страдао за друге, тако људи на нама пате од свога - ми се спасавајући тиме, али и њих вукући самим тимсвојим молитвама пред Господом за њихово спасење ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Браво Лазарице, то је то. Ја сам прихватила, али не схватам сиљење да се томе и радујем. Ко ће се нормалан радовати својим страдањима? Или губицима. није то мазохизам машо.мученици су се радовали јер је престао да их боли овоземаљски живот, а ми се помало ''мучимо'' да бисмо дошли дотле ... тако ја то капирам, као тренинг. тренирала си и сама спорт, а ово је духовни ... нема напредовања без тога ... Блискија ми је Лазарица .. ово твоје је ''Спарта'' isus-sinai Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Медо, све и да не чинимо НИШТА у супротности са Богом, страдаћемо. Јер то је пут који смо одабрали. А страдају и они који су одабрали неки други пут. Мада ја мислим да не страдам ''Христа ради'', то би било претенциозно рећи, већ због зла које имам у себи. Зло привлачи зло и то је то. није претенциозно, крштењем и литургијским животом у Цркви си приватила тај начин живота - страдање, као што је Господ страдао за друге, тако људи на нама пате од свога - ми се спасавајући тиме, али и њих вукући самим тимсвојим молитвама пред Господом за њихово спасење ...А теби је ок да неко за себе каже да страда Христа ради?Мени није 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Медо, све и да не чинимо НИШТА у супротности са Богом, страдаћемо. Јер то је пут који смо одабрали. А страдају и они који су одабрали неки други пут. Мада ја мислим да не страдам ''Христа ради'', то би било претенциозно рећи, већ због зла које имам у себи. Зло привлачи зло и то је то. није претенциозно, крштењем и литургијским животом у Цркви си приватила тај начин живота - страдање, као што је Господ страдао за друге, тако људи на нама пате од свога - ми се спасавајући тиме, али и њих вукући самим тимсвојим молитвама пред Господом за њихово спасење ...А теби је ок да неко за себе каже да страда Христа ради?Мени није 0442_feel тај обично не стигне то да каже, јер сам причао о мученицима и праведницима ...то не ускраћује да неко о њима тако прича. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Медо, све и да не чинимо НИШТА у супротности са Богом, страдаћемо. Јер то је пут који смо одабрали. А страдају и они који су одабрали неки други пут. Мада ја мислим да не страдам ''Христа ради'', то би било претенциозно рећи, већ због зла које имам у себи. Зло привлачи зло и то је то. није претенциозно, крштењем и литургијским животом у Цркви си приватила тај начин живота - страдање, као што је Господ страдао за друге, тако људи на нама пате од свога - ми се спасавајући тиме, али и њих вукући самим тимсвојим молитвама пред Господом за њихово спасење ...А теби је ок да неко за себе каже да страда Христа ради?Мени није тај обично не стигне то да каже, јер сам причао о мученицима и праведницима ...то не ускраћује да неко о њима тако прича. И вратили смо се на почетак .. ја рекох да ЈА то за себе нећу рећи. А да ли ће неко о мени, у то већ не улазим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Браво Лазарице, то је то. Ја сам прихватила, али не схватам сиљење да се томе и радујем. Ко ће се нормалан радовати својим страдањима? Или губицима. није то мазохизам машо.мученици су се радовали јер је престао да их боли овоземаљски живот, а ми се помало ''мучимо'' да бисмо дошли дотле ... тако ја то капирам, као тренинг. тренирала си и сама спорт, а ово је духовни ... нема напредовања без тога ... Блискија ми је Лазарица .. ово твоје је ''Спарта'' isus-sinaiличи, али није ... зато и кажем да док год држи човек свест о свом трпљењу, другачија је бол, мирнија а не цепа толико и лакше се прихвата, није тако љута та храна за уста и стомак.за мој појам то трпљење, само је мало другачији однос према томе. истина је да не може човек да сагледа/обухвати туђе, пошто га исте ствари не боле, али је генерализација иста, али без универзалног правила јер смо различити. а опет толико исти. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Медо, све и да не чинимо НИШТА у супротности са Богом, страдаћемо. Јер то је пут који смо одабрали. А страдају и они који су одабрали неки други пут. Мада ја мислим да не страдам ''Христа ради'', то би било претенциозно рећи, већ због зла које имам у себи. Зло привлачи зло и то је то. није претенциозно, крштењем и литургијским животом у Цркви си приватила тај начин живота - страдање, као што је Господ страдао за друге, тако људи на нама пате од свога - ми се спасавајући тиме, али и њих вукући самим тимсвојим молитвама пред Господом за њихово спасење ...А теби је ок да неко за себе каже да страда Христа ради?Мени није тај обично не стигне то да каже, јер сам причао о мученицима и праведницима ...то не ускраћује да неко о њима тако прича. И вратили смо се на почетак .. ја рекох да ЈА то за себе нећу рећи. А да ли ће неко о мени, у то већ не улазим. па обратих већ пажњу на замку гордости, само сам објаснио шта сам мислио, пошто се нисам довољно добро изразио. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 Видим овдје се свашта издешавало од синоћ. Хтјела бих да објасним, ако неког занима своју причу мало подробније. Дакле, као дијете много су ми сметале ријечи мога оца, које су биле углавном непромишљене и нешто што се каже, а не мисли се. И тако вријеме је пролазило, ја сам плакала над собом и тиме што ме он није прихватио. Кад сам пронашла вјеру, ствари су се промијениле, мање ме пеку његове ријечи због мене саме, него ме пеку ме због њега. Ја патим из разлога што неко мени толико драг поништава и одбацује Бога. Дакле, моја туга се промијенила, није мени терет трпити због свог спасења, нека тако и треба, него ми жао кад видим да други нема жељу за сопственим спасењем. Отуда сва моја туга и жал. Али ја се надам и вјерујем да ће доћи дан, када ће се он загрлити с Богом, и помирити с Њим. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Па де сте фрке и невоље бре, нема вас данима, ја се просто забринула! Ево баш се весела враћах из болнице, ал не, увек мора нешто да се испречи и помути ми осећања. Комшиница, звана БЕС, већ 15 година ме прогони јер јој ''прокишњава'' од мене. Значи, у мојој прошлој трудноћи се драла на мене, претила милицијом, лупала на врата, звала телефоном, претила да ће да нам сруши ову терасу што смо застаклили .. каже све ћеш да ми платиш, све ћу ти срушити .. ја јој се после 15 година издрала у слушалицу, извређала је у смислу, лудачо, цури ти из мозга и слично. Сад нађем писмо претње, каже опет цури од нас и она ће да зове надлежне органе и опет претња да ћемо ми морати да све платимо. А ја питала станаре и рекли ми да је фасада лоша и да свакоме цури горе у ћошку, тј кондензује од влаге и да то нема везе самном, већ су спојеви спратова лоши и отуд проблем. Јер, да би њој цурело, мора прво нама, јел тако? Ми смо додуше на последњем спрату, а кров и олук и окапница су ок, нови. Ех животе, луталицо ... али најјача ми је ипак Мирођјина прича о баби која их је тужила јер нису платили за један месец чишћење улаза. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 који фрик шоу ... није лепо, а ни хришћански, ал игнориши неуротично говедо ... пошто нема ич мозга ни ока да запази да не треба да се понаша као нечовек према твојој трудноћи, ако већ нема поштовања према твојој личности. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука