Jump to content

Исповестофобија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Мени је најгоре исповедање истих грехова...

То стајање у месту ми је ужасно ...

ко каже да је стајање у месту?

грешимо у истим стварима и устајемо у истим стварима...

то је процес, никада једно исто стање јер и улицом којом прођеш увек пролазиш на нов начин иако је она увек иста улица...

зато ни обожење није једном достигнути акт већ изнова-крећуће се "стајање" у Богу...

мислим и да је + Николај говорио о томе да изнова грешимо у истим стварима и да ће то трајати до краја живота али да увек имамо алтернативу да се вратимо у загрљај Бога...

другим речима, ми изнова преживљавамо својом егзистенцијом "причу о блудном сину" сваки дан и сваке недеље када се покајани враћамо на Литургију у загрљај Очев...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Значи нисам једина? Ух, сад ми лакше  :cmizdrenje:

Не, стварно, мени је мука од понављања и исповедања истих грехова, па, годинама.

Имам утисак да смарам духовника, па сам зато и проредила исповести.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Значи нисам једина? Ух, сад ми лакше  klapklap

Не, стварно, мени је мука од понављања и исповедања истих грехова, па, годинама.

Имам утисак да смарам духовника, па сам зато и проредила исповести.

Ista stvar je i kod mene...

Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga.

Подели на овим сајтовима

Ma ne trazim ja nista za uzvrat,ali nekada sam ocajna zbog svojih grehova ili mozda prepoznajem u sebi zavist,mrznju ili nesto sto u meni tinja , sto nije milo Gospodu ,ali jednostavno ne mogu to nesto da savladam.Naravno , obratim se svesteniku ali od njega ne dobijam ni reci utehe a ni pouke.Recite mi svoja iskustva ili ispadam ovim smesna ali gubi mi se smisao ispovesti ako to tako treba da bude.Ako ce me svestenik samo saslusati i nista ne reci na to,cemu ispovest?Kroz molitvu i pokajanje pred Gospodom molicu za oprost.Pa sta bi bilo da mu dodje samoubica....Da kaze,Oce,ja sam pokusao da se ubijem,a on ce da gleda i zmirka....

Подели на овим сајтовима

А јел разговарате поред исповести?

Ја рецимо кад питам оца да ли и кад могу да дођем, кажем која ''услуга'' ми треба :cmizdrenje:

Оно као, оче, ја бих духовни разговор, да ме посаветујете или ја бих да се исповедим.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ја рецимо кад питам оца да ли и кад могу да дођем, кажем која ''услуга'' ми треба :cmizdrenje:

Оно као, оче, ја бих духовни разговор, да ме посаветујете или ја бих да се исповедим.

Наравно да разговарамо и поред исповести и у оба случаја је исто .Не схватам више смисао...
Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Наравно да разговарамо и поред исповести и у оба случаја је исто .Не схватам више смисао...
Како је исто ако разговараТЕ?
Подели на овим сајтовима

Страх који се јавља на путу ка исповести према храму и пред самим свештеником може да буде демонски страх , јер се тада плашимо саме исповести , стидимо се , шта ћемо казати свештенику тј Господу. Кад сам се први пут исповедио у манастиру Сукову нисам знао шта да кажем и отац Серафим игуман манастира , ми је постављао питања , и све је лепо текло , кад смо прочитали молитву и кад сам изашао испред келије неизмерну сам радост и Благодат осетио.

Иначе не треба се срамити да исповедите једно те исто то су такође помисли од ђавола како би одложио исповест.Треба се месечно бар 3 пута исповедити , јер када одлажемо исповест , неки ситни греси се забораве а онда то тад не ваља , јер то остаје не исповеђено.

Погледајте овај лепи видео оца Доситеја о тајни исповести:

ја искрено мислим да ће вам користити ово предавање и да ћете доста тога примити к срцу и ослободити се ако ко има страха према исповести. Зато људи и траже духовника који ће бити спреман ако треба и сваке недеље да слуша исте грехе , али све је то човеку на спасење.

Не срамите се да кажете.

Марина , исповест је велика тајна , тајна поновног крштења и рађања јер смо се ослободили греха. Исповест није само исповест , постоји и припрема пред свету тајну исповести , молитвена пре свега , и мој свештеник из парохије ми толико не каже али знам да и кад једну реч изговори да је од срца. Немојте осуђивати такве свештенике , свако ради свој посао и немогу сви да раде посао савршено. Ако ти баш тај свештеник не одговара , оди у неки манастир на исповест , видећеш да ће бити боље. Не схватајте ово као неки напад , горе изречене речи , покушавам да помогнем из личног искуства колико могу, свако гледа на исповест са своје тачке гледишта.  :cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

Игрутине , хвала на савету.И сама сам схватила да ми је то решење , да потражим другог свештеника...

Пошто ја нисам толико у тој материји,молила бих стручније да ми објасне да ли је правило да се пре причести исповедимо јер знам масу људи који се редовно причешћују , али не исповедају....То ми је некако нелогично ...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Игрутине , хвала на савету.И сама сам схватила да ми је то решење , да потражим другог свештеника...

Пошто ја нисам толико у тој материји,молила бих стручније да ми објасне да ли је правило да се пре причести исповедимо јер знам масу људи који се редовно причешћују , али не исповедају....То ми је некако нелогично ...

Хвала Богу , отац Доситеј каже сви људи греше , свакодневно , целог живота се боримо са царем лажи.Па није правило , али би свако требао да се исповеди пред свето причешће , када би говорили о достојности причешћивања због наше грешности нико неби требао да се причести , ја лично практикујем да се увек пред причешће припремим молитвом , постом и исповешћу то саветују и свештеници и свети оци. Свако по својој вољи бира шта ће и како ће , тако и маса људи која се не исповеди а причешћује то је ствар њихове слободне воље.  0205_whistling 

Подели на овим сајтовима

Цитат

Pa tako je,ja mu sve ispricam.....i on mi kaze u najboljem slucaju samo da se pomolim Bogu,tj.kada mi je tesko da stanem pred ikonu i pomolim se.Svaki put mi isto kaze i ja onda dizem ruke.Zaista mi je potreban razgovor sa svestenikom...

А јел га послушаш?
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...