Милица Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Мени је најгоре исповедање истих грехова... То стајање у месту ми је ужасно ... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Цитат Мени је најгоре исповедање истих грехова... То стајање у месту ми је ужасно ... ко каже да је стајање у месту? грешимо у истим стварима и устајемо у истим стварима... то је процес, никада једно исто стање јер и улицом којом прођеш увек пролазиш на нов начин иако је она увек иста улица... зато ни обожење није једном достигнути акт већ изнова-крећуће се "стајање" у Богу... мислим и да је + Николај говорио о томе да изнова грешимо у истим стварима и да ће то трајати до краја живота али да увек имамо алтернативу да се вратимо у загрљај Бога... другим речима, ми изнова преживљавамо својом егзистенцијом "причу о блудном сину" сваки дан и сваке недеље када се покајани враћамо на Литургију у загрљај Очев... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Цитат Мени је најгоре исповедање истих грехова... То стајање у месту ми је ужасно ... Значи нисам једина? Ух, сад ми лакше Не, стварно, мени је мука од понављања и исповедања истих грехова, па, годинама. Имам утисак да смарам духовника, па сам зато и проредила исповести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Хвала, Смиле ... Мало ми је лакше klapklap Машо, исти проблем ... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Значи истина да је да не можемо да не грешимо и да Бог гледа само на наш труд? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Цитат Цитат Мени је најгоре исповедање истих грехова... То стајање у месту ми је ужасно ... Значи нисам једина? Ух, сад ми лакше klapklapНе, стварно, мени је мука од понављања и исповедања истих грехова, па, годинама. Имам утисак да смарам духовника, па сам зато и проредила исповести. Ista stvar je i kod mene... Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Ma ne trazim ja nista za uzvrat,ali nekada sam ocajna zbog svojih grehova ili mozda prepoznajem u sebi zavist,mrznju ili nesto sto u meni tinja , sto nije milo Gospodu ,ali jednostavno ne mogu to nesto da savladam.Naravno , obratim se svesteniku ali od njega ne dobijam ni reci utehe a ni pouke.Recite mi svoja iskustva ili ispadam ovim smesna ali gubi mi se smisao ispovesti ako to tako treba da bude.Ako ce me svestenik samo saslusati i nista ne reci na to,cemu ispovest?Kroz molitvu i pokajanje pred Gospodom molicu za oprost.Pa sta bi bilo da mu dodje samoubica....Da kaze,Oce,ja sam pokusao da se ubijem,a on ce da gleda i zmirka.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 А јел разговарате поред исповести? Ја рецимо кад питам оца да ли и кад могу да дођем, кажем која ''услуга'' ми треба Оно као, оче, ја бих духовни разговор, да ме посаветујете или ја бих да се исповедим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Цитат А јел разговарате поред исповести? Ја рецимо кад питам оца да ли и кад могу да дођем, кажем која ''услуга'' ми треба Оно као, оче, ја бих духовни разговор, да ме посаветујете или ја бих да се исповедим. Наравно да разговарамо и поред исповести и у оба случаја је исто .Не схватам више смисао... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Цитат Цитат А јел разговарате поред исповести? Ја рецимо кад питам оца да ли и кад могу да дођем, кажем која ''услуга'' ми треба Оно као, оче, ја бих духовни разговор, да ме посаветујете или ја бих да се исповедим. Наравно да разговарамо и поред исповести и у оба случаја је исто .Не схватам више смисао...Како је исто ако разговараТЕ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игрутин Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Страх који се јавља на путу ка исповести према храму и пред самим свештеником може да буде демонски страх , јер се тада плашимо саме исповести , стидимо се , шта ћемо казати свештенику тј Господу. Кад сам се први пут исповедио у манастиру Сукову нисам знао шта да кажем и отац Серафим игуман манастира , ми је постављао питања , и све је лепо текло , кад смо прочитали молитву и кад сам изашао испред келије неизмерну сам радост и Благодат осетио. Иначе не треба се срамити да исповедите једно те исто то су такође помисли од ђавола како би одложио исповест.Треба се месечно бар 3 пута исповедити , јер када одлажемо исповест , неки ситни греси се забораве а онда то тад не ваља , јер то остаје не исповеђено. Погледајте овај лепи видео оца Доситеја о тајни исповести: ја искрено мислим да ће вам користити ово предавање и да ћете доста тога примити к срцу и ослободити се ако ко има страха према исповести. Зато људи и траже духовника који ће бити спреман ако треба и сваке недеље да слуша исте грехе , али све је то човеку на спасење. Не срамите се да кажете. Марина , исповест је велика тајна , тајна поновног крштења и рађања јер смо се ослободили греха. Исповест није само исповест , постоји и припрема пред свету тајну исповести , молитвена пре свега , и мој свештеник из парохије ми толико не каже али знам да и кад једну реч изговори да је од срца. Немојте осуђивати такве свештенике , свако ради свој посао и немогу сви да раде посао савршено. Ако ти баш тај свештеник не одговара , оди у неки манастир на исповест , видећеш да ће бити боље. Не схватајте ово као неки напад , горе изречене речи , покушавам да помогнем из личног искуства колико могу, свако гледа на исповест са своје тачке гледишта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Pa tako je,ja mu sve ispricam.....i on mi kaze u najboljem slucaju samo da se pomolim Bogu,tj.kada mi je tesko da stanem pred ikonu i pomolim se.Svaki put mi isto kaze i ja onda dizem ruke.Zaista mi je potreban razgovor sa svestenikom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Игрутине , хвала на савету.И сама сам схватила да ми је то решење , да потражим другог свештеника... Пошто ја нисам толико у тој материји,молила бих стручније да ми објасне да ли је правило да се пре причести исповедимо јер знам масу људи који се редовно причешћују , али не исповедају....То ми је некако нелогично ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игрутин Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Цитат Игрутине , хвала на савету.И сама сам схватила да ми је то решење , да потражим другог свештеника... Пошто ја нисам толико у тој материји,молила бих стручније да ми објасне да ли је правило да се пре причести исповедимо јер знам масу људи који се редовно причешћују , али не исповедају....То ми је некако нелогично ... Хвала Богу , отац Доситеј каже сви људи греше , свакодневно , целог живота се боримо са царем лажи.Па није правило , али би свако требао да се исповеди пред свето причешће , када би говорили о достојности причешћивања због наше грешности нико неби требао да се причести , ја лично практикујем да се увек пред причешће припремим молитвом , постом и исповешћу то саветују и свештеници и свети оци. Свако по својој вољи бира шта ће и како ће , тако и маса људи која се не исповеди а причешћује то је ствар њихове слободне воље. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Цитат Pa tako je,ja mu sve ispricam.....i on mi kaze u najboljem slucaju samo da se pomolim Bogu,tj.kada mi je tesko da stanem pred ikonu i pomolim se.Svaki put mi isto kaze i ja onda dizem ruke.Zaista mi je potreban razgovor sa svestenikom...А јел га послушаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука