Гости Guest о. Агапије Написано Новембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат помаже Бог нови сам на Форуму па мало прегледавам темице... лично познајем једног младића који је доста активан на рецимо "истина је само једна.." и на многим осталим "истинским" ФБ групама гдје он који није доскора славио Крсну славу, којем смо говорили пре коју годину шта треба да уради када улази у Цркву, који није знао шта је то Пост, који је први стао у ред да га Владика причести а ни Велики петак није постио ДАНАС је један од врсних теолога и познаваоца "истинске" вјере који мени када га сретнем у бусу покушава објаснити како сам у СВЕЈЕРЕСИ, те да нисам крштен он ће се крстити само док сконта пара да оде, стари прота не пости лично га је видио како у Темпу купује сланину и телетину увријеме поста, те да не треба ићи у ту и ту Цркву него код тог и тог попа, у тај стан где он њима прича о свјетској завјери, масонима, о исправном крштењу, о пливању за Часни крст, о истинским владикама ... он који није знао да се прекрсти данас успјешно цитира Св Марка Ефеског, лаје и пљује и утврђен је у "вјери својој"... а ја му рекао да се прекрсти када улази у Цркву.... х 1405_love 319.gif Da, to je odavno primeceno da su na toj ultara-super-mega-giga-pravoslavnoj grupi admini uglanom klinci koji su juce usli u Crkvu....mislim da su mnogi iz Obraza tamo.... Имамо и ову тему ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7052.msg187108.html#msg187108 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат ајде сад лепо пронађи где је то рекао, да не би мора да ти претим опоменом за клевету епископа СПЦ. Па видиш да управо хвалим митрополита Амфилохија јер је рекао: Дрво које не рађа сече се и баца се у огањ. А ово дрво су педери ако ниси схватио. Е сад сам протумачи речи митрополита....ваљда си довољно интелигентан. Mitropolit je tu citirao Hristove reči čije je značenje da će oni koji ne radjaju dobre plodove(dela) otići u pakao.Dakle tu Hristos nije mislio da ih neko kamenuje i slično.A da ni Mitropolit nije mislio tako kako vi želite da prikažete,da biste opravdali sebe,govori i drugi deo saopštenja gde se jasno ogradjuje od nasilja kao načina za postizanje bilo kog cilja. Nije rekao drvo koja ne rađa DOBRE plodove nego DRVO KOJE PLODA NE DAJE SEČE SE I U OGANJ BACA. Drvo koje ploda ne daje su homoseksualci koji ne mogu imati decu, možeš da to ne primećuješ koliko god hoćeš, to ne menja stvar. Nisam ni rekao da se to nije odnosilo na homoseksualce.Ali nema govora o tome da je to bio poziv na nasilje jer se on više puta jasno izjasnio po tom pitanju.Jel treba ponovo da citiram njegove izjave,u vreme dok je zamenjivao Patrijarha Pavla? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат Цитат ајде сад лепо пронађи где је то рекао, да не би мора да ти претим опоменом за клевету епископа СПЦ. Па видиш да управо хвалим митрополита Амфилохија јер је рекао: Дрво које не рађа сече се и баца се у огањ. А ово дрво су педери ако ниси схватио. Е сад сам протумачи речи митрополита....ваљда си довољно интелигентан. Mitropolit je tu citirao Hristove reči čije je značenje da će oni koji ne radjaju dobre plodove(dela) otići u pakao.Dakle tu Hristos nije mislio da ih neko kamenuje i slično.A da ni Mitropolit nije mislio tako kako vi želite da prikažete,da biste opravdali sebe,govori i drugi deo saopštenja gde se jasno ogradjuje od nasilja kao načina za postizanje bilo kog cilja. Nije rekao drvo koja ne rađa DOBRE plodove nego DRVO KOJE PLODA NE DAJE SEČE SE I U OGANJ BACA. Drvo koje ploda ne daje su homoseksualci koji ne mogu imati decu, možeš da to ne primećuješ koliko god hoćeš, to ne menja stvar. Nisam ni rekao da se to nije odnosilo na homoseksualce.Ali nema govora o tome da je to bio poziv na nasilje jer se on više puta jasno izjasnio po tom pitanju.Jel treba ponovo da citiram njegove izjave,u vreme dok je zamenjivao Patrijarha Pavla? Okej, neka se osudi za govor mržnje, bez podsticanja nasilja, that's fine with me. Ne bi se to Sembercu dopadalo da je baš kako ti tumačiš. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Nisam siguran ni da li možemo shvatiti kao poziv na mržnju,jer se i od toga ogradio.Mada ja lično nkada ne bih koristio takve izraze,jer bih i sebe,a pre svega Crkvu poštedeo napada da poziva na mržnju i nasilje,a to nam,pored svih postojećih problema,nije potrebno.Meni je mnogo bliža izjava vladike Grigorija. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат Nisam siguran ni da li možemo shvatiti kao poziv na mržnju,jer se i od toga ogradio.Mada ja lično nkada ne bih koristio takve izraze,jer bih i sebe,a pre svega Crkvu poštedeo napada da poziva na mržnju i nasilje,a to nam,pored svih postojećih problema,nije potrebno.Meni je mnogo bliža izjava vladike Grigorija. Nisam ja rekao da crkva poziva nego taj čovek. Ne zanima me izjava nikakvog vladike i prestani da deluješ kao da ti je mozak ispran. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат Цитат Па видиш да управо хвалим митрополита Амфилохија јер је рекао: Дрво које не рађа сече се и баца се у огањ. А ово дрво су педери ако ниси схватио. Е сад сам протумачи речи митрополита....ваљда си довољно интелигентан. Svi smo shvatili reči mitropolita... da ima imalo zakona i prava u ovoj zemlji, taj čovek bi bio u zatvoru ovoga trenutka. Eto, da izrazim svoje mišljenje. То што сте обојица клипани који дословно тумаче то је ваш проблем. Што сам старији све више увиђам да Хришћанство уопште није популистичка религија и није за свакога. На крају Дарко да си толико свеобразован колико се некад представљаш (на страну Семберац што је потпуно црквено неписмен) знао би да ово нису ријечи м. Амфилохија већ Исуса Христа, тачније ово је Христов коментар на грешнике који се не кају већ се поносе својим гријеховима. По твојим ријечима Христос би чамио у затвору због "распиривања мржње". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Наравно, Црква нити је икад позивала нити данас позива на насиље против било кога, па ни против оних који бирају намјесто пута живота - пут бесловесности и смрти. Она, међутим, као чуварка светиње живота и љубави, и као радионица вјечног живота и чисте, непролазне љубави, осуђујући свако насиље, има за богодану обавезу и дужност да сваког човјека, свако људско покољење, па и ово данашње, непрестано подсјећа на потребу разликовања Бога и Сатане, свјетлости и мрака, зла и добра, истине и лажи, природности и противприродности, смисла и бесмисла. http://spc.rs/sr/povorka_srama Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Џаба ти Петре причати. Српску јавност више не интересују паметне ствари. Данашњи Србин и у Новом Завјету неће тражити поуке и умне ствари, него само измишљене трачеве и скандале, само демонску храну. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат Џаба ти Петре причати. Српску јавност више не интересују паметне ствари. Данашњи Србин и у Новом Завјету неће тражити поуке и умне ствари, него само измишљене трачеве и скандале, само демонску храну. Odlicno receno, i ovo me odmah podsjeti na starca Pajsija svetogorca i pricu o pcelama i muvama. Izgleda da je u danasnje vrijeme sve vise "muva" medju srbima У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Nadam se da znate da su ljudi tumačili to što je rekao za paradu da je to "Sodom i Gomora" kao govor mržnje. Da je on tako mislio kao što kažete, morao je staviti i širi biblijski kontekst, 98% stanovništva Srbije nije pročitalo Bibliju.Ne znam zaista šta tamo stoji ali kada se izdvoji ovako - ta izjava je čist govor mržnje. Pa hajde molim vas pogledajte opet. A i Semberac je samo jedan od miliona zombija - ako se on oduševljava time, to znači da je on to tako protumačio a ako je on to tako protumačio to znači da su i ostali to tako protumačili - poziv na seču ognjeva koji ploda ne daju. A što baš taj Hristov citat? A što ne mnogi drugi o grešnicima? Zar ih nije bilo još? Kako se zove spajanje muške i ženske polne ćelije? Da, tako je, oPLOĐenje. Zato što se dobija PLOD. Eto, izgleda da sam ponešto naučio iz svog obrazovanja. Neka je to odgovor na tvoj komentar. A selektivna percepcija je druga priča. Naravno da religija nije za svakoga. Evo, za ove koji su prebili ovog nije ni vazduh: http://www.e-novine.com/files.php?file=photo/drustvo/navijaci/Prebijanje_homoseksualaca_bgd_2001_03_t_850032736.jpg Jedna stvar je kada se neko kaje zbog svog PONAŠANJA ili svog POSTUPKA tj. svog GREHA u tom vašem smislu. A druga stvar je kada ti očekuješ od nekoga da se kaje zbog NEČEGA ŠTO JESTE. To se neće desiti. 0102_laugh Ima onih koji treba da osećaju krivicu zbog onoga što jesu a koliko ja vidim, nijedan od njih nije homoseksualac. A autoritativni nastup sačuvaj za nekog drugog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат Џаба ти Петре причати. Српску јавност више не интересују паметне ствари. Данашњи Србин и у Новом Завјету неће тражити поуке и умне ствари, него само измишљене трачеве и скандале, само демонску храну. Ne samo u Zavetima nego i u štampi, u knjigama... Sve je mnogo više zanimao trač da li je Isus imao dece koji je eksploatisao Braun od toga da čitaju Bibliju ili nešto slično. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат Svi smo shvatili reči mitropolita... da ima imalo zakona i prava u ovoj zemlji, taj čovek bi bio u zatvoru ovoga trenutka. Eto, da izrazim svoje mišljenje. Речи мржње? prstgore d13qw7qišaimaba „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Цитат помаже Бог нови сам на Форуму па мало прегледавам темице... лично познајем једног младића који је доста активан на рецимо "истина је само једна.." и на многим осталим "истинским" ФБ групама гдје он који није доскора славио Крсну славу, којем смо говорили пре коју годину шта треба да уради када улази у Цркву, који није знао шта је то Пост, који је први стао у ред да га Владика причести а ни Велики петак није постио ДАНАС је један од врсних теолога и познаваоца "истинске" вјере који мени када га сретнем у бусу покушава објаснити како сам у СВЕЈЕРЕСИ, те да нисам крштен он ће се крстити само док сконта пара да оде, стари прота не пости лично га је видио како у Темпу купује сланину и телетину увријеме поста, те да не треба ићи у ту и ту Цркву него код тог и тог попа, у тај стан где он њима прича о свјетској завјери, масонима, о исправном крштењу, о пливању за Часни крст, о истинским владикама ... он који није знао да се прекрсти данас успјешно цитира Св Марка Ефеског, лаје и пљује и утврђен је у "вјери својој"... а ја му рекао да се прекрсти када улази у Цркву.... х d13qw7qišaimaba Бог ти помого prstgoreјадничак, треба се молити за њега, давати име на проскомидију и по манастирима и црквама да се избави од таквог пада 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 да,да и то за четрдесет Литургија d13qw7qišaimaba Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Neka mu se Gospod smiluje - a tebi Vuče želim od srca dobrodošlicu. d13qw7qišaimaba Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука