selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Бог је рекао да кад окусимо од плода дрвета познања добра и зла умрећемо. Тако схвати тај пакао пре васкрсења и то је одговор на твоје питање. Људи су умирали јел су изабрали да се одвоје од Бога. Аврам колко год био праведан није могао да победи смрт једино је Христос као богочовек то могао и урадио. И наша нада је свеопште васкррсење мртвих и то би требало да ти буде довољно. Никакав рај ни пакао пре другог доласка Христовог не треба да нас интересује јер мало знамо о томе. И схвати да није то Божија воља него је то била последица греха људског. Шта се дешава после смрти нама хришћанима није од пресудне важности нама је пресудно Васкрсење. нико још није дошао у Есхатон то тек треба се деси то је Бог обећао. Vazno je nase povjerenje u BogaBog je Pravedan i obecao je vjernicima odlazak u raj On nikad ne laze To su Poslanici prije Isusa isto tako prenosili jeli tako? Oni su pozivali ljude u vjeru i govorili ljudi vjerujte u jednog Boga i otici cete u raj jer vam je to Bog obecao. Nije obecao da cete prvo malo u pakao. Posto je Bog pravedan naravno da On drzi svoje obecanje Znaci svi koji su umrli prije Isusa a bili su iskreni vjernici treba da idu u raj. PO vama idu u adske tamnice.Pa cak i na jdenu sekundu bi bilo Nepravedno jer to nije obecanje koje su od Boga dobili Da li je to Bozija pravda? Zasto je onda Bog pustio milijarde ljudi prije Isusa u zabludi da ako budu vjerovalöi cvrsto u Njega da ce prvo morati cekati u paklu da bi dosli u Raj nakon Isusa? Jesu li Poslanici tako pozivali ljude u vjeru? Ja ako grijesim vi mene ispravite Ali stavljam se u poziciju jednog vjernika koji je zivio prije 3000 godina i umro sa nadom u raj a onda iznenadjenje idem prvo u pakao ili ad svejedno nisam tamo gdje mi je obecano Zar Bog ljubavi to radi? Pojasnite mi jer ovo stvarno ne mogu shvatiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Ајде нађи који то пророк јасно говори о вечном животу и Рају. Јудејци нису имали тачно знање о томе. Само су веровали да ће Месија доћи али појам о вечном животу и рају после смрти им није био најјасанији. Чак сам чуо да је мисао о вечном животу веома касно дошла код јудејаца Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Бог углавном говори о обећаној земљи и потомству Аврамовом, а тек је Христос детаљније говорио о Царству Небеском и вечном животу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 И немој одмах да помислиш да сам рекао да ниједан пророк није веровао у васкрсење. Веровали су сигурно али нису сви јасно говорили о томе и нису сви познавали ту тајну која се открила тек након Христовог васкрсења. А пре тога Бог ником није обећаваио да ће чим умре отићи у рај. А да ли је неправедно, нема ту праведно неправедно, већ је то једноставно последица нашег избора. И Аврам је могао да буде праведан колико хоће не спашава нас праведност него заједница са Богом коју је једино могуће остварити кроз Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Ајде нађи који то пророк јасно говори о вечном животу и Рају. Јудејци нису имали тачно знање о томе. Само су веровали да ће Месија доћи али појам о вечном животу и рају после смрти им није био најјасанији. Чак сам чуо да је мисао о вечном животу веома касно дошла код јудејаца Cekaj sad ne kontamSta su to Poslanici onda porucivali ljudima? Zasto je Avram imao kao iskusenje da zakolje sina?Povjerenje u Boga Sta je Bog obecavao ljudima prije Isusa? Ti tvrdis da On, Jedini i Pravedni i Bog LJubavi nije obecavao ljudima vjecni zivot u Raju? Pa hocemo oli sad u osnovnu skolu i objasnjavati sve to? Dajte ljudi nemojte mi razum vrijedjati Sta su onda Poslanici radili? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Хоћу да кажем да то није било опште прихваћена вера. Поготово вера у васкрсење мртвих. И не знам шта ти је више толко нејасно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Хоћу да кажем да то није било опште прихваћена вера. Поготово вера у васкрсење мртвих. И не знам шта ти је више толко нејасно. cuj sta je nejasno. Ovako vi vjerujete da svi ljudi prije Isusa jos nisu u Raju bili nego u Adu(tamnici)?Tek kad je Isus umro onda su otisli u Raj Znaci svi vjernici koji su zivjeli prije Isusa (milijarde ih bilo garant) su bili u zabludi jer su im Poslanici govorili da ce ako vjeruju u Boga ici u Raj To im je Bog obecao A onda veliko iznenadjenje hajd ti malo prvo u pakao pa ces kasnije u Raj Pa kakva bi to bila prevara od strane Boga MOlim vas ljudi pojasnite mi ove moje redove sto napisah ali red po red Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Када би спасење било засновано на пукој моралистици, како то муслимани мисле, онда би Селкобина питања имала смисла. Међутим, догађај Христа није пука моралистика и давање неких додатних упутстава како живети, не само то. Људи и свет, као створени, нису могли постојати вечно без органске заједнице са Богом. Када је Бог постао човек, онда је смртно и пролазно пројављено као бесмртно и непролазно (божанска Личност Сина је узела на Себе природу човека, те је тако учинила бесмртном). Зато ни праведни Аврам није могао бити у Рају, није могао имати вечни живот, док Син Бижији није победио смрт, а победа над смрћу јесте факат да - бесмртна Личност (Син Божији) постане Човек - вечна Личност вечно и постојање, док - смртна личност смртно и постојање. Муслиманско схватање је потпуно јуридичко и моралистичко, зато они ово не могу да разумеју. То је висока наука за њих. Треба прво ставити своје предрасуде са стране па кренути у изучавање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Када би спасење било засновано на пукој моралистици, како то муслимани мисле, онда би Селкобина питања имала смисла. Међутим, догађај Христа није пука моралистика и давање неких додатних упутстава како живети, не само то. Људи и свет, као створени, нису могли постојати вечно без органске заједнице са Богом. Када је Бог постао човек, онда је смртно и пролазно пројављено као бесмртно и непролазно (божанска Личност Сина је узела на Себе природу човека, те је тако учинила бесмртном). Зато ни праведни Аврам није могао бити у Рају, није могао имати вечни живот, док Син Бижији није победио смрт, а победа над смрћу јесте факат да - бесмртна Личност (Син Божији) постане Човек - вечна Личност вечно и постојање, док - смртна личност смртно и постојање. Муслиманско схватање је потпуно јуридичко и моралистичко, зато они ово не могу да разумеју. То је висока наука за њих. Треба прво ставити своје предрасуде са стране па кренути у изучавање. Evo ja stavljam predrasude na stranu Ja sam covjek tehnike koji ispituje sve dokaze i logicki razmislja Ljudima prije Isusa su dolazili Poslanici sa Objavom od Boga Sta su oni govorili? Oni su pozivali u vjeru u Jednog Boga Oni su preosili Bozije Rijeci i govorili da ce vjernici u Raj a nevjernici u Pakao Tako je bilo od prvo Poslanika Adema a.s. i Avram i Mojsije i svi ostali prije Isusa su imali istu poruku: Vjerujte u Boga da bi bili spaseni i da bi dobili Raj Da li je ovo sve tacno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Који рај ја тебе прво да питам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Ево Секолба брате и ја сам човек технике па се можда и споразумемо, Пре Исуса Христоса, није се веровалу у васкрсење,јер га није ни било, он је био обећани месија, који је дошао јеврејима. Али су јевреји очекивали царство на земљи (овоземаљско) а Исус им је дао Небеско царство (рај). Зато га јевреји нису прихватили па су га убили, а по вашем веровању то се учинило тадашњим људима. Зато је он Месија (спаситељ), јер је донео рај, јер је победио смрт, пре њега се нија знало о таквом рају који је Он приповедао. Зато се он оваплотио од Духа Светога и дјеве Марије и постао човек, да би смрт победио. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Koje je vjere bio Avram? To bi malo prije tema ovdje U sta je Avram vjerovao? Sta je njemu kao vjerniku obecano? Po vama oni prije Isusa i prije Mojsija nisu imali pravu sliku o Raju?Nisu bili pravi vjernici? Poslanici su im prenosili neke druge price? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Није баш тако пластично то Бог обећао, али хајде. То своје обећање је Бог испунио у догађају Христа. Христос је говорио: Ако ли ја болесне лечим и мртве подижем, онда је Царство већ дошло пред вас. Рај је ништа друго него обесмрћење човека, вечна заједница са Богом. Тачно, то је Бог обећао и то се догодило са Христом. Његова Личност (Син Божији) чини нашу створену природу бесмртном. Зато само са Њим имамо Рај, живот вечни. Мораш схавтит да лепо понашање само по себи НЕ МОЖЕ ПОБЕДИТИ СМРТ. Када то схватиш, онда ћеш се питати а шта је може победити, а ја ћу ти рећи: Бесмртни Бог. Како? Тако што ће Он постати Човек, тако што ће у Његовој Личност заједничарити две природе: божанска и људска. На тај начин ће људска природа задобити својства оне друге, божанске (јер је пројављује једна божанска личност), што ће рећи , добиће својство бемсртности. Е у томе се састоји тајна спасења, тајна раја, а не у пуком моралисању и лепом владању. Значи ли то да морал и добра дела нису важни? Боже сачувај. Важни су, али задобијају смисао тек у Христу, тек након победе над смрћу. Јер, до појаве Богочовека судбина добрих људи била је иста као и судбина лоших - смрт. Сада када је смрт побеђена, добри имају смисао да буду добри и Бог ће добро спасити и признати као своје, дароваће му живот вечни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Sta su propvijedali Profeti prije Isusa? Adam,Avram,Isak,Jakov,Ezekijel i dalje... Koje Poruke od Boga su oni donosili ljudima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Sta su propvijedali Profeti prije Isusa? Adam,Avram,Isak,Jakov,Ezekijel i dalje... Koje Poruke od Boga su oni donosili ljudima? Покушаћу да ти објасним математички, Исус Христос је асимптота којим сви ми треба да тежимо, пре њега није било те асимптоте. А та асмптота иде у бесконачност, у простор који је тешко замислив нашим умом. У том простору три су један и један је три. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука