karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Прво,ми тако зовемо то мјесто а шта је оно било ми не знамо. Друго,ад значи мјесто без свјетлости а шеол је подземни свијет.Нека ме исправе ако гријешим.Да ли су се ти људи налазили у мукама или не ми не знамо и не знам како то може шеол да буде исти са данашњим паклом?Како је савјест могла да изједа Аврама? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Да. Није постојала могућност да се ико спасе, без обзира на своја дела. Христос је омогућио да наша дела имају смисла, Он је победио смрт. Да то није урадио, узалуд би смо се трудили. Али, несретни Селкоба, Христову жртву тумачи као да ми схватамо да је Христос умро за све и сада може да ради ко шта хоће и довољно је да се декларише као хришћанин, спашће се. Стварно треба имати богату фантазију па овако испревртати ствари. Kao prvo Aleksandar je uzeo sebi za pravo da isprica neke stvari kao da sam ih ja rekao a do sad ja rekoh samo jednu ili dvije recenice.Mozda postoji jos jedan virtualni SElkoba?Ko ce ga znati u ovom digitanom dobu Znaci odose sve ljudi prije nego sto je Isus dosao u pakao.Bili vjernici ili ne? Dazba svih poslanika proroka vjerovjesnika koji su donosili Boziju Uputu? Dzaba sva dobra djela koja su vjernici tokom istorije prije Isusa u Bozije Ime cinili? Ili sam ja ovo pogresno razumio sta ti rece Aleksandre? Pitanje: Da li ljudi koji nisu vjerovali u Isusa a koji su culi za Njega i nisu prihvatili da je Isus umro za njihove grijehe idu u pakao? Hristos ih je uveo u raj,kako onda đaba? Pa zato sto su to vrijeme do Hristosa proveli u paklu. 1.Bio vjernik dobar ali dok Hristos ne dodje oni su u paklu? Jer oni nisu znali za Isusa a otisli u pakao.Pa zar to nije prevara za njih? Nije,kako prevara kad su se spasili,gledano iz perspektive večnosti to vreme provedeno u paklu je beznačajno... Kako moze biti beznacajno da provede jedno vrijeme u paklu? Da je i 1 sekundu proveo u paklu a bio pravi vjernik onda se osjeca prevareno. Sve radio kako treba i onda haj ti jarane malo u pakao.Zar to ne bi bila prevara? Извини,а ко је крив људима кад су сами себи закључали врата раја? И имај на уму да тај пакао није исто оно што ми данас подразумијевамо под паклом. Pakao kakav god da bio on je pakao nije rajI vjernici koji su zivjeli prije Isusa nisu sebi zakljucali vrata raja.Oni su zivjeli prije Isusa.Sta oni mogu za to? Oni su vjerovali Poslanicima koji su im dolazili i govorili vjwerujte u jednog Boga i icete u raj Oni su to radili i na kraju kao nagradu dobili pakao kakav gods da je! I kakva je to sad prica nije pakao isto sto i pakao Jesu li ti ljudi sad u raju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Прво,ми тако зовемо то мјесто а шта је оно било ми не знамо. Друго,ад значи мјесто без свјетлости а шеол је подземни свијет.Нека ме исправе ако гријешим.Да ли су се ти људи налазили у мукама или не ми не знамо и не знам како то може шеол да буде исти са данашњим паклом?Како је савјест могла да изједа Аврама? Kako god da definises svi iskreni i veliki vjernici prije Hrisotsa nisu otisli u raj kao sto im je obecanoZnaci radili su za nagradu za koju su prevareni To ne mozes osporiti ni sa kakvim pojasnjenjem Ne ide brate Pakao ovakav ili onakav ali nigdje nema raja za njih dok Isus ne dodje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 A Bog koji je Pravedni nece uciniti ni koliko trun jedan nepravde prema iskrenom vjerniku. Znaci nece ga nakon teskog vjernickog zivota "malo" staviti negdje bilo pakao ili bez svjetlosti ili sta bilo i reci mu de care malo se strpi dok ne dodje Isus pa ces onda u raj Njima je raj obecan odmah Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 A Bog koji je Pravedni nece uciniti ni koliko trun jedan nepravde prema iskrenom vjerniku. Znaci nece ga nakon teskog vjernickog zivota "malo" staviti negdje bilo pakao ili bez svjetlosti ili sta bilo i reci mu de care malo se strpi dok ne dodje Isus pa ces onda u raj Njima je raj obecan odmah Ko je rekao odmah???I kako ti možeš znati kako i koliko su pravednici čekali Hrista ,vreme je relativan pojam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Прво,ми тако зовемо то мјесто а шта је оно било ми не знамо. Друго,ад значи мјесто без свјетлости а шеол је подземни свијет.Нека ме исправе ако гријешим.Да ли су се ти људи налазили у мукама или не ми не знамо и не знам како то може шеол да буде исти са данашњим паклом?Како је савјест могла да изједа Аврама? Kako god da definises svi iskreni i veliki vjernici prije Hrisotsa nisu otisli u raj kao sto im je obecanoZnaci radili su za nagradu za koju su prevareni To ne mozes osporiti ni sa kakvim pojasnjenjem Ne ide brate Pakao ovakav ili onakav ali nigdje nema raja za njih dok Isus ne dodje Upravo tako,i dobili su raj ,obećanje im je dato i obećanje je ispunjeno kroz Hrista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Одакле ти то сад? 1. Jov. 3 1 Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna. 9 Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga. 1 Pet. 1:23, 1 Jn. 5:18 10 Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog. Pravi Hriscani su djeca Bozija koja ne grijese То не треба схватити буквално него у смислу да се вјерујући не предаје лако и добровољно у ропство гријеху,већ да се свим силама стара да се удаљи од гријеха,да се бори са њим,а ако пада,да жури да исповиједа свој гријех (1:10) а не да му служи као идолу..Исто тако када апостол говори:``онај који твори гријех од ђавола је``,не ради се о човјеку који има у себи гријех(1:8)и чини зло,иако га мрзи,него о човјеку који љуби гријех,чини га са уживањем и радо,уживљавајући се у њега;овдје је ријеч о грешнику који се одаје гријеху стално и непокајано,а не о ономе ко је,грешећи из немоћи,свејстан својих гријехова,жалости се због њих и стара се да изглади чистим покајањем и исповиједањем(8-9). pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Прво,ми тако зовемо то мјесто а шта је оно било ми не знамо. Друго,ад значи мјесто без свјетлости а шеол је подземни свијет.Нека ме исправе ако гријешим.Да ли су се ти људи налазили у мукама или не ми не знамо и не знам како то може шеол да буде исти са данашњим паклом?Како је савјест могла да изједа Аврама? Kako god da definises svi iskreni i veliki vjernici prije Hrisotsa nisu otisli u raj kao sto im je obecanoZnaci radili su za nagradu za koju su prevareni To ne mozes osporiti ni sa kakvim pojasnjenjem Ne ide brate Pakao ovakav ili onakav ali nigdje nema raja za njih dok Isus ne dodje А кад им је обећано да ће да иду у рај? Пише ли тамо:у сриједу,мјесеца јануара дана 15. те и те године ће те отићи у рај?Не.Тамо стоји да ће отићи у рај.И гдје је ту превара? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 A Bog koji je Pravedni nece uciniti ni koliko trun jedan nepravde prema iskrenom vjerniku. Znaci nece ga nakon teskog vjernickog zivota "malo" staviti negdje bilo pakao ili bez svjetlosti ili sta bilo i reci mu de care malo se strpi dok ne dodje Isus pa ces onda u raj Njima je raj obecan odmah Ko je rekao odmah???I kako ti možeš znati kako i koliko su pravednici čekali Hrista ,vreme je relativan pojam... Poslanici su govorili ljudima budite vjernici i dobicete rajNije tu bilo govora o Isusu i da ce morati cekati neko vrijeme Bog je vjernicima obecao raj i onima prije Isusa.A kad Bogf nesto obeca onda to i bude tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 A Bog koji je Pravedni nece uciniti ni koliko trun jedan nepravde prema iskrenom vjerniku. Znaci nece ga nakon teskog vjernickog zivota "malo" staviti negdje bilo pakao ili bez svjetlosti ili sta bilo i reci mu de care malo se strpi dok ne dodje Isus pa ces onda u raj Njima je raj obecan odmah Волио бих да покажеш ту неправду. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 A Bog koji je Pravedni nece uciniti ni koliko trun jedan nepravde prema iskrenom vjerniku. Znaci nece ga nakon teskog vjernickog zivota "malo" staviti negdje bilo pakao ili bez svjetlosti ili sta bilo i reci mu de care malo se strpi dok ne dodje Isus pa ces onda u raj Njima je raj obecan odmah Ko je rekao odmah???I kako ti možeš znati kako i koliko su pravednici čekali Hrista ,vreme je relativan pojam... Poslanici su govorili ljudima budite vjernici i dobicete rajNije tu bilo govora o Isusu i da ce morati cekati neko vrijeme Bog je vjernicima obecao raj i onima prije Isusa.A kad Bogf nesto obeca onda to i bude tako Нико то не спори само је проблем што си ти одредио БОГУ кад Он мора неког ада уведе у рај а кад не.Разумијеш,ако ти је обећам милион евра па ти их не дам за годину дана ја те ниасм слагао јер ти нисам рекао кад ћу ти их дати.Е тако и БОГ:обећао им је,а кад ће то испунити ми не знамо. БОГ је рекао да ће бити Страшног суда и по теби је БОГ лажов јер Страшног суда није још било? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 A Bog koji je Pravedni nece uciniti ni koliko trun jedan nepravde prema iskrenom vjerniku. Znaci nece ga nakon teskog vjernickog zivota "malo" staviti negdje bilo pakao ili bez svjetlosti ili sta bilo i reci mu de care malo se strpi dok ne dodje Isus pa ces onda u raj Njima je raj obecan odmah Ko je rekao odmah???I kako ti možeš znati kako i koliko su pravednici čekali Hrista ,vreme je relativan pojam... Poslanici su govorili ljudima budite vjernici i dobicete rajNije tu bilo govora o Isusu i da ce morati cekati neko vrijeme Bog je vjernicima obecao raj i onima prije Isusa.A kad Bogf nesto obeca onda to i bude tako Нико то не спори само је проблем што си ти одредио БОГУ кад Он мора неког ада уведе у рај а кад не.Разумијеш,ако ти је обећам милион евра па ти их не дам за годину дана ја те ниасм слагао јер ти нисам рекао кад ћу ти их дати.Е тако и БОГ:обећао им је,а кад ће то испунити ми не знамо. БОГ је рекао да ће бити Страшног суда и по теби је БОГ лажов јер Страшног суда није још било? Ja radim svoj posao i svaki mjesec dobijem platu koja mi je obecana.Ako je ne dobijem na kraju mjeseca nego moram da cekam a ona me slijedi kako se osjecam? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Нема другог имена,није га било нити ће га бити,под капом небеском којим ће се људи спасити до имена Сина Божијег,Господа и Бога нашег Исуса Христа и амин! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2010 Тај пакао прије васкрсења није исти пакао као и пакао после васкрсења. I nakon sto nisam platu dobio na kraju mjeseca jos treba i da nadrljam zbog necega sto nisam uradio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 13, 2010 Пријави Подели Написано Април 13, 2010 A Bog koji je Pravedni nece uciniti ni koliko trun jedan nepravde prema iskrenom vjerniku. Znaci nece ga nakon teskog vjernickog zivota "malo" staviti negdje bilo pakao ili bez svjetlosti ili sta bilo i reci mu de care malo se strpi dok ne dodje Isus pa ces onda u raj Njima je raj obecan odmah Ko je rekao odmah???I kako ti možeš znati kako i koliko su pravednici čekali Hrista ,vreme je relativan pojam... Poslanici su govorili ljudima budite vjernici i dobicete rajNije tu bilo govora o Isusu i da ce morati cekati neko vrijeme Bog je vjernicima obecao raj i onima prije Isusa.A kad Bogf nesto obeca onda to i bude tako Нико то не спори само је проблем што си ти одредио БОГУ кад Он мора неког ада уведе у рај а кад не.Разумијеш,ако ти је обећам милион евра па ти их не дам за годину дана ја те ниасм слагао јер ти нисам рекао кад ћу ти их дати.Е тако и БОГ:обећао им је,а кад ће то испунити ми не знамо. БОГ је рекао да ће бити Страшног суда и по теби је БОГ лажов јер Страшног суда није још било? Ja radim svoj posao i svaki mjesec dobijem platu koja mi je obecana.Ako je ne dobijem na kraju mjeseca nego moram da cekam a ona me slijedi kako se osjecam? То да кад неко одерди датум,али кад не одреди може то да уради сјутра или за 50 година. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука