Zero Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 2 часа, obi-wan рече Naravno da koljaci i zlikovci nisu ucinili nikakvo dobro delo time sto su nekog ubili - daleko bilo - pogotovo na tako zverski nacin. Kakvo je to uopste razmisljanje? A to sto Bog i takva nedela ume da iskoristi na Njemu svojstven (a nama nedostizan) nacin, je nesto sasvim drugo. Bog je Promislitelj i Domostrojitelj nepodlozan vremenu i prolaznosti, pa imajuci u vidu vecnost koja nas sve ocekuje, On i dopusta da ti-i-ti ljudi postradaju, kako bi se uvencali jos vecom slavom u Carstvu zivota. "Kamen koji odbaciše zidari, ovaj posta glava od ugla"... Božija promisao je divna stvar... Nešto mi one reči padoše na pamet: "Kada dakle vi, zli budući, umete dobre dare davatu deci svojoj, koliko će više Otac vaš nebeski dati Duha Svetoga onima koji ištu od njega?" On nas stalno hrabri da činimo dobro, vidi u nama onaj potencijal, koliko možemo uzrasti i ojačati na dobro svima oko nas, a na Njegovu slavu. Mislim da ne treba pravdati bezakonje, ali ni ne tražiti razloga da se osudi čovek, samo bezakonje u njemu. Tužno je kad čovek istrajava u grehu, ali svi smo mi ponekad ti zločinci i ubice, možda ne u očekivanom paketu, ali nalazimo nove i inovativne načine da istrajavamo u svojoj tvrdoglavosti Još jedno bih nadodao... Ne znam od kud i koliko je verodostojno, ali mi se dopalo. Jedan brat mi reče da pogubljeni ima vlast da svom dželatu oprosti i da bude spasen. Nekako mi je to bilo utešno, šta znam... Postomolitvom је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 On 16.1.2017. at 22:26, Филозоф рече Nesrecan naslov teme, ali nisam uspeo da smislim bolji pa moze neko od admina slobodno da promeni. Pitanje koje me je ranije mucilo, a sada me je tema o stradanju na to nekako podsetila. Naime, po ucenju Crkve deca pogotovo tek rodjena su bezgresna, a i sam Isus govori da budemo kao deca ako hocemo da se spasimo sto ide u prilog toj tezi. Dalje, mi generalno smatramo da mucenici i nevino postradali idu u Raj iz cega proizilazi pomalo bolesno pitanje da li su na neki nacin ustase koje poklase Srbe u Jasenovcu ili nacisti JEvreje ili bilo ko ko je nekoga na nemilosrdan nacin ubio zapravo ucinio dobro delo jer je patnja koju su ti ljudi osetili nista spram Raja koji im sledi. ZNam da ovo cudno zvuci i ovo mi je jedno od onih pitanja koja intuitivno smatram da svaka normalna osoba ima osecaj da je to nesto nepojmivo i strasno zlodelo ali ovo kao neko filozofsko pitanje me je zainteresovalo Ucinili su zlo delo. A u tome je potpuna sloboda od zla sto i pored mucenja dusu ne mogu pogubiti nego ce jos biti stostruko nagradjena na onom svetu. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 . Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 Свети јасеновачки новомученици молите Бога о нас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука