selkoba Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Ovdje bih rado da pojasnimo kako izgleda Raj u Krscanstvu a kako u Islamu Do sada sam slabo opisa cuo od Krscana sve je nekako "duhovno" a nigdje konkretnog pojasnjenja Pa evo braco Bujrum Par Hadisa o Raju u Islamu-kod muslimana postoje konkretna pojasnjenja kako izgleda raj i vjecni zivot. Ostali slijede a pozivam bracu krscane da i oni daju opis svoga Raja Prenosi se od Ebu Hurejre r.a. da je Resulullah s.a.v.s. rekao: "Prva grupa ljudi koji ce uci u dzennet blistace u sjaju koji ima mjesec u noci Bedra. A skupina koja ce uci poslije njih sijace sjajem blistave zvijezde koja svijetli na nebu. Nece vrsiti malu i veliku nuzdu, nece se usekivati, nece pljuvati. Imace cesljeve od zlata, a njihov znoj je misk, kadice se alojevim drvetom, i hurije ce biti njihove supruge, bice oblikom i stasom na svoga oca Adema koji je bio visok sesdeset arsina." (Muttefekun alejhi) Muslim prenosi i od Ebu - Seida daje Poslanik, a.s., rekao: "Kada stanovnici Dzenneta udju u Dzennet, neko ce povikati: 'Vi cete biti uvijek zdravi, nikada bolesni, zivjet cete vjecno i necete umrijeti, bit cete mladi a necete stariti, uvijek cete biti u radosti, a necete nikada tugovati.'" "Dio strijele nekoga od vas ili mjesto vaseg stopala u Dzennetu bolje je od cijelog dunjaluka i onoga sto je na njemu. Kada bi samo jedna zena iz Dzenneta dosla na ovaj svijet, obasjala bi sve sto je na njemu. Njen miris i izgled bolji je i ljepsi od cijelog svijeta i onoga sto je na njemu." (Muttefekun alejhi) Od Suhejba, r.a., prenosi se daje Poslanik, a.s., rekao: "Kada stanovnici Dzenneta udju u Dzennet neko ce povikati: '0 stanovnici Dzenneta, vi kod Allaha imate obecanje koje vam On zeli ispuniti', a ovi ce povikati: 'Sta je to? Zar nam nije uvecao nasu vagu dobrim djelima i osvijetlio nasa lica i uveo nas u Dzennet, a spasio nas vatre?' On ce reci: 'Zatim ce se razmaknuti zastor i oni ce vidjeti Allaha, dz.s. Bogami, nista od onoga sto im je dano nece biti njihovim ocima draze i ljepse od gledanja u Allaha, dz.s.'" (Prenosi ga Muslim) Ebu - Seid el - Hudri prenosi sljedeci hadis: "Allah ce reci stanovnicima Dzenneta: 'Ja sam vama zadovoljan i necu se na vas ljutiti poslije ovoga, nikada.'" Nas Gospodaru, podari nama vjecnost u Tvojoj blizini, dopusti nam Svoje zadovoljstvo, pocasti nas da gledamo Tvoje Uzviseno lice i radost susreta s Tobom. Neka nam se to ne uskrati ni na kakav nacin. Neka je mir i spas i blagoslov, Allahovom Poslaniku, Vjerovjesniku Muhammedu, a.s. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Визија преподобног Григорија о Страшном суду http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/StrasniSud.htm То је визија која се десила једном монаху. Одприлике тако би требало да изгледа. И о вама муслиманима има нешто. Имаш ту и описано и Царство Небеско. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Визија преподобног Григорија о Страшном суду http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/StrasniSud.htm То је визија која се десила једном монаху. Одприлике тако би требало да изгледа. И о вама муслиманима има нешто. Имаш ту и описано и Царство Небеско. Ima li sta da je Isus o tome govorioOvo su vizije jednog drugog Pa Isus je bio Bogocovek on bi trebao najbolje da zna o tome.Ima li sta u Bibliji od njega? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Визија преподобног Григорија о Страшном суду http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/StrasniSud.htm То је визија која се десила једном монаху. Одприлике тако би требало да изгледа. И о вама муслиманима има нешто. Имаш ту и описано и Царство Небеско. Ima li sta da je Isus o tome govorioOvo su vizije jednog drugog Pa Isus je bio Bogocovek on bi trebao najbolje da zna o tome.Ima li sta u Bibliji od njega? Има о томе, и у старом и у новом завету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Визија преподобног Григорија о Страшном суду http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/StrasniSud.htm То је визија која се десила једном монаху. Одприлике тако би требало да изгледа. И о вама муслиманима има нешто. Имаш ту и описано и Царство Небеско. Ima li sta da je Isus o tome govorioOvo su vizije jednog drugog Pa Isus je bio Bogocovek on bi trebao najbolje da zna o tome.Ima li sta u Bibliji od njega? Има о томе, и у старом и у новом завету. Mozes li nam sta navesti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 10, 2010 Пријави Подели Написано Април 10, 2010 Визија преподобног Григорија о Страшном суду http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Smrt/StrasniSud.htm То је визија која се десила једном монаху. Одприлике тако би требало да изгледа. И о вама муслиманима има нешто. Имаш ту и описано и Царство Небеско. Ima li sta da je Isus o tome govorioOvo su vizije jednog drugog Pa Isus je bio Bogocovek on bi trebao najbolje da zna o tome.Ima li sta u Bibliji od njega? Има о томе, и у старом и у новом завету. Mozes li nam sta navesti? Драге воље, само брате, не знам дал мислиш на опис Страшног Суда или Царства Небеског? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Mugire bin Su'ba sacuvao nam je od Resulullah s.a.v.s. ovu predaju: "Rekao je: "Upitao je Musa svog Gospodara: "Ko je u dzennetu pocascen najslabijim prebivalistem?" Pa mu je receno: "To je onaj koji ce posljednji uci u dzennet." A on ce reci: "Kako moj Gospodaru? Svi su se ljudi smjestili u svoje kuce i uzeli ono sto im pripada.” Reci ce mu se: "Da li bi bio zadovoljan da dobijes posjed kakav je imao neki od vladara na dunjaluku?", a on ce odgovoriti: "Bio bih zadovoljan Gospodaru." Pa ce mu biti receno: "Dace ti se toliko, i jos toliko, i jos toliko, i jos toliko, pa kad je peti put recno rekao je: "Zadovoljan sam Gospodaru." A On ce mu reci: "Uzmi toliko i jos deset puta vise. Uzmi jos i sve sto ti dusa pozeli i sto ti za oko zapadne." A on ce reci: "Zadovoljan sam Gospodaru." A upitace Musa a.s.: "Gospodaru, pa koja je onda najuzvisenija kuca u dzennetu?" A On je odgovorio: "To je kuca onih koje sam Ja odabrao i kojima sam svojom rukom pocati dodijelio, i svojim pecatom ih zapecatio. Takve blagodati oko nije vidjelo, uho o njima nije slusalo niti ih je covjek ikad mogao zamisliti." A dokaz za to imamo u Allahovoj dz.s. knjizi: "I niko ne zna kakve ih skrivene radosti cekaju." (Es Sedzda, 17) (hadis prenosi Muslim) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Код нас хришћана постоји појам предокушаја Царства Небеског. Многи наши свети су говорили о узвишеним стањима кад их благодат Божија посети и кад осећају неизрециву радост небројано пута већу од било чега на свету тј. њима је било дато да предокушавају радости Царства наравно не у пуној мери. Да ли у Исламу постоји тако нешто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Колико сам ја укапирао, муслимански "рај" није ништа друго до пројекција страсних мушких жеља. Дакле, један вечни и прелепи харем, "какав око не виде ни ухо не чу", где "жене не врше нужду, немају месечно и бело прање", а има и интересантних дечака. Не видим само разлику између овог палог и грешног света и тог будућег "раја". Тај "рај" је ништа друго него обесмрћење греха и грешних пожуда и страсти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Ево хришћанског виђења Есхатона, Раја и Пакла: http://www.verujem.org/maksim_ispovednik/talasiju_60.htm Ко има уши да чује, нека чује! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Код нас хришћана постоји појам предокушаја Царства Небеског. Многи наши свети су говорили о узвишеним стањима кад их благодат Божија посети и кад осећају неизрециву радост небројано пута већу од било чега на свету тј. њима је било дато да предокушавају радости Царства наравно не у пуној мери. Да ли у Исламу постоји тако нешто. Vec napisah al evo opet Od Suhejba, r.a., prenosi se daje Poslanik, a.s., rekao: "Kada stanovnici Dzenneta udju u Dzennet neko ce povikati: '0 stanovnici Dzenneta, vi kod Allaha imate obecanje koje vam On zeli ispuniti', a ovi ce povikati: 'Sta je to? Zar nam nije uvecao nasu vagu dobrim djelima i osvijetlio nasa lica i uveo nas u Dzennet, a spasio nas vatre?' On ce reci: 'Zatim ce se razmaknuti zastor i oni ce vidjeti Allaha, dz.s. Bogami, nista od onoga sto im je dano nece biti njihovim ocima draze i ljepse od gledanja u Allaha, dz.s.'" (Prenosi ga Muslim) Ebu - Seid el - Hudri prenosi sljedeci hadis: "Allah ce reci stanovnicima Dzenneta: 'Ja sam vama zadovoljan i necu se na vas ljutiti poslije ovoga, nikada.'" Nas Gospodaru, podari nama vjecnost u Tvojoj blizini, dopusti nam Svoje zadovoljstvo, pocasti nas da gledamo Tvoje Uzviseno lice i radost susreta s Tobom. Neka nam se to ne uskrati ni na kakav nacin. Neka je mir i spas i blagoslov, Allahovom Poslaniku, Vjerovjesniku Muhammedu, a.s. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Ево хришћанског виђења Есхатона, Раја и Пакла: http://www.verujem.org/maksim_ispovednik/talasiju_60.htm Ко има уши да чује, нека чује! Sta kaze Biblija o raju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Наведени Светитељ све што кажр, каже везујући се за Јеванђеље. Али рекох, мораш много хлеба да поједеш да би то схватио. Ви муслимани не успевате да изађете из овоземљског, палог начина постојања. Зато је за вас рај само овосветско уживање продужено у бескрај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Наведени Светитељ све што кажр, каже везујући се за Јеванђеље. Али рекох, мораш много хлеба да поједеш да би то схватио. Ви муслимани не успевате да изађете из овоземљског, палог начина постојања. Зато је за вас рај само овосветско уживање продужено у бескрај. Главна разлика је и то, што муслимани верују да је куран реч Божија пала са неба, док ми верујемо да је Христос Реч Божија. Сви пророци, мудраци и учитељи својих народа само су указивали на пут. Док је сам Христос - Пут, Истина и Живот и нико не долази Оцу, осим кроз Њега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Да, Христос је Реч Божија, Хлеб Који сиђе са неба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука