oslonac Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Видиш, ми рај видимо као потпуни преображај људске природе. Ствари овога свет биће само прошлост а наслада ће бити сасвим нешто друго. Ali hajde,iskreno...bi li volio da tvoja vlastita žena bude vječno mlada i prelijepa,zadovoljna tobom ti zadovoljan njom?(znači ako nećeš ne moraš imati ni više žena) A takav i džennet da zamisliš i da je imaš pored sebe ako to zaslužite? Dalje,imaš pravo da uzmeš šta želiš i radiš šta hoćeš. Normalno,u džennetu nema zla i teškoće pa sve radiš i činiš u pozitivnom smjeru i živiš zadovoljnu vječnost,zajedno sa ostalima koji zasluže džennet. Tu,dakle,ima i druženja... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 У рају ја своју жену нећу гледати овом памећу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2010 У рају ја своју жену нећу гледати овом памећу.Kao sto vidis kod nas je jedan dio pojasnjen u Kuranu i hadisima (ima jos stavicemo). Allah swt kaze da je jedan dio nevidljiv (gajb) za koji mi ne znamo.Znaci i raj kao takav je ovdje samo malo predstavljen kako mi mozemo sebi trenutno predstaviti tj. nas razum.A raj je jos mnogo toga.Samo mi znamo vec jedan dio toga.Kod vas brate samo nesto okolo nemate nista u Bibliji konkretno o tome ili?Samo odredjene vizije i tumacenja Biblija pruza u mnogo podrucja veoma malo informacija Odakle vam onda one slike o Adamu i Evi i zmiji npr.? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 То су представе. Коначни рај је нешто страно нашем искуству, али имајући поверења у Бога знамо да је то нешто савршено. Далеко од тога да рај доживљавамо као овоземљско плотско уживање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2010 То су представе. Коначни рај је нешто страно нашем искуству, али имајући поверења у Бога знамо да је то нешто савршено. Далеко од тога да рај доживљавамо као овоземљско плотско уживање.Odakle sve to znas?Mi znamo da je to nesto savrseno.Dzennet se u Kuranu pominje 120 puta.Ima opisa iz Hadisa. Kod vas? Opisa Pakla ima a raja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2010 Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Има и описа раја, али све су то само бледе слике, као у огледалу. Та реалност је страна потпуном искуству. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2010 Има и описа раја, али све су то само бледе слике, као у огледалу. Та реалност је страна потпуном искуству.Koje pa i ove nase su samo one koje nas razum moze da pojmi ali navedi mi koje su to vase Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Рај муслимана уопште није хришћански рај. Муслимански рај је, да тако кажемо, посебно место, врт где ће се људи бавити врло активним сексом и добијати велико естетско задовољство од рајских лепота, растиња и укусних јела којима ће се наслађивати. По неким хадисима сваком човеку ће се давати три милиона јела дневно и снаге да се све то поједе. И свакоме ће се давати сваких дан 124 хиљада хурија. Хурије су посебна бића - сигурно је да нису људи - које се различито описују: имају црне очи као бисер, и биће у рају ради насладе итд. Међутим, хурије служе искључиво за телесну насладу, ни за шта друго. Човек добија по 124 хиљада хурија на дан, при чему се дају и силе да се са њима ступи у телесне односе. Како је говорио свети Симеон Солунски по том поводу да су муслиманима "обећани рајски вртови, испуњени сваком развратношћу".То је уопште неприхватљиво учење, али је ипак чињеница. При том, човек никада неће видети Алаха. Он ће видети Алаха, како је речено у једном од хадиса, само као месец у облачној ноћи, то јест - издалека. Алах ће питати: "Да ли си задовољан? Да ли ти треба још нешто?" Човек ће одговарати: "Треба". Алах ће испуњавати све телесне прохтеве човека, али не више од тога. Хришћани се надају Царству Небеском, животу са Богом, Богоопштењу као главној наслади у вечности. Богоопштење, Боговиђење, учешће у Божанском блаженству, у Његовом сопственом животу. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 A koje su dozvoljene strasti?Kako uopšte mogu biti dozvoljene? u Islamu uopste nema strasti jer je sve pred odredjeno 40 dan po zacecu deteta osim u sufizmu grana sunitskog islama ali i to nije pojam strasti kao sto je kod nas. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 31, 2014 Пријави Подели Написано Мај 31, 2014 Разлог због којег је Небојша прешао на Ислам: http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Мај 31, 2014 Пријави Подели Написано Мај 31, 2014 „Али су Ислам и паганизирани Запад у једноме сродни: у схватању будућега раја. Истина, муслимани замишљају рај на небу а не на земљи, док пагани западни замишљају рај на земљи а не на небу. Заиста, та два раја, може се рећи, топографски су веома удаљени један од другог, али су у суштини истоветни. Јер и муслимани и западњаци замишљају рај као пуноћу телесног живота и пуно задовољење свих телесних страсти“ - Св. Николај Велимировић, Изнад Истока и Запада Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука