Jump to content

Kontradikcije u Bibliji

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ово му се једно билионити пут објашњава од када је дошао.Схватиће има времена,нигде не журимо,вечност је пред нама...у облику мучења објашњавањем. 0102_laugh

Имаће целу вечност да схвата. Заједно са Мухамедом... 0110_hahaha

Не 0110_hahaha, биће он заједно са нама. 0110_hahaha

>8086.gif Ух...само то не!  Замисли ужаса...кроз вечност морам да му бришем постове и да га банујем...Кирије екекраса!!! 

Шалим се,наравно! 0104_cheesy

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Још када би спасење било ствар једне Књиге, па била то и Библија, па да се онда бакћемо овим питањима. Не спасава Књига већ спасава Христс, о нерезумни људи! Црква је могла постојати и да није записала ни једно слово Новог Завета, знате ли то?

Подели на овим сајтовима

Ово му се једно билионити пут објашњава од када је дошао.Схватиће има времена,нигде не журимо,вечност је пред нама...у облику мучења објашњавањем. 0102_laugh

Селкоба се труди на сваки начин да оповргне нешто, а не да сазна и научи.

Па ти ваљда знаш ко је отац особине да се буде опадач и противник ради самог опадања и противљења. 0110_hahaha

Знам, то је Стрвина, како га је назвао владика Николај. :smiley:

Знаш шта, можда се Мухамеду јавио архангел Гаврило и рекао му да проповеда Јеванђеље Арапима.

А он није све то лепо схватио. 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Још када би спасење било ствар једне Књиге, па била то и Библија, па да се онда бакћемо овим питањима. Не спасава Књига већ спасава Христс, о нерезумни људи! Црква је могла постојати и да није записала ни једно слово Новог Завета, знате ли то?

Аврааму, Исаку и Јакову нису требале књиге...

Подели на овим сајтовима

"Otac moj je veći od mene." (Jovan, 14:28)

" Otac moj koji mi ih dade je veći od svih." (Jovan, 10:29)

" Moja nauka nije moja, nego onoga Koji me je poslao." (Jovan 7:16)

" Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan, i ne tražim volje svoje nego volje Oca Koji me je poslao." (Jovan 5:30)

"A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32)

Већ рекох да је цитатологија секташки манир. Све ове реченице када се ставе у контекст књиге из које су ишчупане, говоре једну Истину: Христос је оваплоћени Син Божији, и Бог и Човек.

Da li je Sin je otjelovljeni Otac?
Подели на овим сајтовима

"Otac moj je veći od mene." (Jovan, 14:28)

" Otac moj koji mi ih dade je veći od svih." (Jovan, 10:29)

" Moja nauka nije moja, nego onoga Koji me je poslao." (Jovan 7:16)

" Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan, i ne tražim volje svoje nego volje Oca Koji me je poslao." (Jovan 5:30)

"A o danu tom ili o času niko ne zna: ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac." (Marko 13:32)

Већ рекох да је цитатологија секташки манир. Све ове реченице када се ставе у контекст књиге из које су ишчупане, говоре једну Истину: Христос је оваплоћени Син Божији, и Бог и Човек.

Da li je Sin je otjelovljeni Otac?
Најн!

Подели на овим сајтовима

Da li je Bog otjelovljen u Sinu?

Син је Бог, Друго Лице Свете Тројице. Он се отеловио или боље рећи очовечио, примио у своју Личност људску природу. Тако, будући од вечности Бог, у времену је постао Човек, не прастајући да буде Бог. Оне је Богочовек.

Подели на овим сајтовима

Син је Бог, Друго Лице Свете Тројице. Он се отеловио или боље рећи очовечио, примио у своју Личност људску природу. Тако, будући од вечности Бог, у времену је постао Човек, не прастајући да буде Бог. Оне је Богочовек.

Znaci dok je bio covjek nije prestao da bude Bog ?

jesam li dobro razumio?

Подели на овим сајтовима

Он као Личност Која је пре вечности рођена (не створена!) од Оца,носи и поседује,као и Отац,целокупну и недељиву божанску природу,те је као Син Очев једноприродан и равночастан по божанству Оцу који је извор и начело божанства Сина и Духа Светога који исходи од Оца.

Подели на овим сајтовима

jesam li dobro razumio?

...али је битно за наставак приче да схватиш да је постао правим човеком...размисли,пре него што кажеш то следеће што си наумио.

Подели на овим сајтовима

Он као Личност Која је пре вечности рођена (не створена!) од Оца,носи и поседује,као и Отац,целокупну и недељиву божанску природу,те је као Син Очев једноприродан и равночастан по божћанству оцу који је извор и начело божанства Сина и Духа Светога који исходи од Оца.

Kako onda ne zna kad je Sudnji Dan?

To je tako jednostavno pitanje nakoje Bog(Isus) daje odgovor da ne zna.

Подели на овим сајтовима

jesam li dobro razumio?

Да, само није он "био" човек, већ је и остао заувек човек. На земљи је деловао пројављујући кроз своју божанску Личност Сина и као Бог и као човек. Снисходећо људима. њиховој моћи и знању, Он се тако и понашао и представљао: некима је у потпуности откривао свој идентитет, а некима делимично (само своје човештво, не и божанство). Отуда се теби чине контрадикторним Његове речи.

Подели на овим сајтовима

Он као Личност Која је пре вечности рођена (не створена!) од Оца,носи и поседује,као и Отац,целокупну и недељиву божанску природу,те је као Син Очев једноприродан и равночастан по божћанству оцу који је извор и начело божанства Сина и Духа Светога који исходи од Оца.

To je tako jednostavno pitanje nakoje Bog(Isus) daje odgovor da ne zna.

Ко каже да не зна? Та реченица је само показатељ да је свака иницијатива и одлука у Очевим рукама и у Његовој светој вољи којој се Он као Син увек и безрезервно,из љубави,саглашава у вечном пресветом савету Тројице,а не да Он не зна када ће то бити...то је,између осталог,једна од поенти ове реченице.

Подели на овим сајтовима

Мораш прво видети околности под којим то говори. Ученци су неколико пута наваљивали да им то саопшти, али је он одбио. Прво, није својствено човеку да то зна (а Исус је и човеК), а друго, ова реченица саопштава и један дубоки теолошки смисао. Све што Бог, Света Тројица чини према свету, чини на јединствен начин и то тако да: Отац благоволи, Син извршује а Дух сарађује и запечаћује завршено дело. У том смислу, знање о Другом доласки и Суду, потиче од Оца, али то не значи да Син и Дух Свети не знају оно што зна Отац, већ значи да је Личност Оца Почело свега.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...