obi-wan Написано Децембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2016 Danas je pocelo prikazivanje filma po biJoskopima sirom sveta. Ja se nadam da ga odgledam u narednih 3-4 dana, ako Bog da, pa cu onda da prokomentarisem sta bi imao. A vi ostali samo izvol`te... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 15, 2016 http://www.starwars.com/news/rogue-one-a-star-wars-story-poster-revealed-and-trailer-announced-on-the-star-wars-show "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 15, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2016 I Ip Man glumi. obi-wan, Поуке.орг инфо and Јанко је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Децембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2016 Дарко Ристов Ђого 39 мин. · "Одметник 1" ме одушевио. Крај хепи енда. Није ствар само у трагедији као таквој него у жртви: ако су претходним генерацијама хепи-ендови изведени на мишићима васпитавали генерације да срећа и награда и читав смисао живота могу да се оставре овдје и сада, "Одметник" преокреће ствар и упућује на најстрашнију чињеницу слободе: а то је да је у свакој слободи и свакој побудни против зла уткано бескрајно много жртве без иједне друге награде осим слободе, наде и вјеровања да се је само супротстављање злу - вриједно живљења и умирања. У том смилсу ми се чини да је поетика "Одметника" много ближа словеснкој филмској поетици а унутрашња метафизика филма - ближа хришћанској него у било ком дијелу "Звјезданих ратова" до сада. Жртва, на њој почива свијет. Битна лекција. Више вриједи нада у слободу него хепи енд као такав. Не може човјек од блокбастера захтијевати Антигону. Али ако постоји иједан блокбастер који врши катарзу душе (што је, по Аристотелу, и само одређење трагедије), онда је то Одметник 1. Кад на крају филма осјетиш величанственост жртве и жал за рођеним - значи да ниси изгубио два сата... obi-wan, Кратос and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2016 Idem sutra da gledam pa ću da udarim kraći osvrt. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2016 пре 20 минута, Goku рече Дарко Ристов Ђого 39 мин. · "Одметник 1" ме одушевио. Крај хепи енда. Није ствар само у трагедији као таквој него у жртви: ако су претходним генерацијама хепи-ендови изведени на мишићима васпитавали генерације да срећа и награда и читав смисао живота могу да се оставре овдје и сада, "Одметник" преокреће ствар и упућује на најстрашнију чињеницу слободе: а то је да је у свакој слободи и свакој побудни против зла уткано бескрајно много жртве без иједне друге награде осим слободе, наде и вјеровања да се је само супротстављање злу - вриједно живљења и умирања. У том смилсу ми се чини да је поетика "Одметника" много ближа словеснкој филмској поетици а унутрашња метафизика филма - ближа хришћанској него у било ком дијелу "Звјезданих ратова" до сада. Жртва, на њој почива свијет. Битна лекција. Више вриједи нада у слободу него хепи енд као такав. Не може човјек од блокбастера захтијевати Антигону. Али ако постоји иједан блокбастер који врши катарзу душе (што је, по Аристотелу, и само одређење трагедије), онда је то Одметник 1. Кад на крају филма осјетиш величанственост жртве и жал за рођеним - значи да ниси изгубио два сата... Bas sam hteo i ja da postavim! Nas uvazeni i dobro poznati dr. Darko Djogo, dr. bogoslovlja i dekan PBF u Foci o novom filmu. Ono sto bi mnogi od nas osetili, to je ovaj (bez preterivanja, zlatousti) nas brat i otac sjajno srocio i napisao. Sad imam jos veci apetit da odgledam film! Goku and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2016 Inace, gledam malopre, pojedini kriticari su film doslovce podigli u nebesa, jedan je napisao da je ovo najbolji film posle "epV - The Empire Strikes Back", sto je stvarno izuzetna pohvala. Nekako se vec iz trailera osecalo da je film dosta bolji nego epVII, ali da je toliko dobar kako ovi pojedini kazu - to bas nisam ocekivao. A sad me i Djogo jos vise zainteresovao ovim njegovim komentarom... Кратос and Goku је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2016 Danas i sutra gosti i neka jos desavanja, u ponedeljak slava, ako Bog da. Morace film da se odlozi do utorka... sigh... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 18, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2016 Dobra naučna fantastučna akcija al sam očekivao malo više džedaja.Barem Jodu.Ip Man je extra lik u filmu.Dart Vejder se pojavljuje malo ali ubitačno.Ali u suštini ko nije gledao prethodne epizode ne bi imao pojma o čemu se radi.U donosu na Buđenje sile,vremenski,vraćanje u daleku prošlost. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2017 Konacno, posle par sedmica odlaganja iz kojekakvih razloga, isli i gledali Rogue One pre neki sat. Opsti utisak: odlican film, za klasu ipo bolji od ep. VII, sto se mene tice stao rame uz rame sa ep. I-III, cak ih mozda i prevazisao u nekim momentima, ali ipak jos uvek bez ikakve sanse da temeljno ugrozi neprikosnoveno prvenstvo i velicinu ep. IV-VI. Konacno, posle duzeg nadanja, gledali smo Star Wars film koji nas je bez problema "uvukao" u atmosferu prakticno od samog pocetka. Posto sam tako uradio i kod ep. VII, evo i sad jednog mog licnog ocenjivanja i ovog filma, po istom sistemu i nacinu. Ukupna atmosfera i vizuelni utisak: 9. Odlicnoj atmosferi doprinosi vizuelni identitet stare trilogije, koji je - logicno - neizostavno morao da bude upotrebljen i ovde. Docekali smo da konacno vidimo i te bitke u vasioni! Kapitalni brodovi, lovci i juriscnici, kao i sama Zvezda izrendani su kao melem za dusu, prava poslastica za ljubitelje sage! Pa zasto onda ne 10, pitate se, nego samo 9? Malo me razocarala pojedina mesta/lokacije, ne da nisu dobro uradjeni, nego sam imao utisak nepotrebne repetitivnosti (npr. kako izgleda Dzeda, grad na steni je nekako nesto vec vidjeno, da tako kazem). Ali opet, nista to nije strasno, samo cepidlacim jer sam tako navik`o. Prica: 10. Kao sto je i Djogo napisao - sjajno ispricana prica o pozrtvovanosti, toliko da na momente zaista potresa dusu i navodi na razmisljanje. Likovi/glumci: 9. Na momente samo malo neubedljiva gluma, i pomalo razvodnjen lik kapetana Andora. Ima izvesne povrsnosti u pokusaju da se istaknu protivrecnosti koje on ima. Dzin je iznenadjujuce dobra, bas mi se vise dopalo kako je uradjen lik od recimo Rej u ep. VII. Posebno je efektno kad se na sastanku Pobunjenika pojavi i senator Organa, Mon Motma i drugi poznati likovi - odma` se uocava ta jasna veza sa ostalim filmovima i serijama, tj. sa ostatkom price. Kratka pojava starih droida (R2D2 i C3PO), kao i princeze Leije i dobro nam poznatih pilota koje srecemo u ep. IV izvrsno je uradjena, neverovatna je detaljnost kojom su se trudili da oblikuju te likove (njihov izgled i glas), tako da potpuno odgovaraju svojim originalima (tj. ondasnjim glumcima). Isto to i kod negativaca - Tarkin je neverovatno izdetaljisan, Vader je kratko receno - svoj na svom (glas daje James Earl Jones, naravno). Muzika: 9. Sto bi rekli ljudi - to je skoro pa to. Giacchino je vrlo uspesno uklopio muziku u dosadasnji milje sage, sa par originalnih a izuzetnih numera. ... Sve u svemu - potpuna preporuka za gledanje, bez ostatka! Ovde jedino ne mogu a da ne kazem ono sto me je ipak zuljalo sve vreme gledanja - bas smeta taj neki nasvirani i usiljeni "realizam". Kamera se ponekad drmusa pri i najmanje napetoj sceni, pricali smo o tome dok smo razgovarali o ep. VII, izgleda da je to prosto neki trend danas, ali ovakvom filmu prosto nimalo ne prilici. Takodje, stice se utisak mestimicne zbijenosti cele radnje, kao da je se htelo da se sto vise smesti u malo vremena, tj. nekako nedostaje ona prefinjena mirnoca koju su imale i originalna i novija trilogija. Ali sta je tu je, ovo je ipak suvise dobar film da bi mu se to zamerilo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2017 Inace, trenutno aktuelna animirana serija Rebels, smestena radnjom izmedju ep. III i IV (bas kao i film Rogue One), nasla je svoj cameo, tj. svoje pojavljivanje/vezu i u filmu, i to u ovoj sceni svemirske bitke iznad planete Cariff, gde se pojavljuje i maleni teretnjak po imenu Ghost (oznacen strelicom), brodic ekipe pobunjenika iz serije. https://www.inverse.com/article/25601-star-wars-rebels-rogue-one-scarif-ghost-dave-filoni "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2017 Naravno, bice tu i onih cuvenih deleted scenes, recimo ovaj kadar, poznat iz trailera, ne postoji u filmu, tj. uradjen je donekle drukcije... http://www.polygon.com/2016/8/12/12458294/rogue-one-star-wars-trailer-images "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Управо одгледао. Мало је рећи да сам одушевљен. Атмосфера из Стар Ворз серијала пренета у потпуности. Попуњене многе рупе из ранијих заплета. Нема оне лепршаве наивности, нема преживљавања свих главних ликова, а Таркин и Леја одлично одрађени Не знам шта бих више рекао а да овде није речено, ако би неко други покренуо неку причу у вези са филмом, али ја одушевљен апсолутно сваким аспектом филма! (Једина мала замерка је што нема џедаја уопште, а Дарт Вејдер се појављује само реда ради, али ни то не мора да буде лоше) obi-wan and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 23 минута, RYLAH рече Нема оне лепршаве наивности E to je ono sto mi jednako fali - epska uzvisenost koju ova saga ima od pocetka, a koje ovde prosto nema. Ali ovaj deo price, ispred same ep. IV, i tako je manje-vise ratni, pa necu da trazim dlaku u jajetu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 On 12/15/2016 at 19:58, Muramasa рече Force Awakens još nisam gledao, ali kao poštovalac lika i dela lorda Vadera, ovo ne propuštam. Si vido Vejdera? Uberkul su ga odradili u onom hodniku! obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука