Нифада Написано Јануар 6, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2017 „ЖЕНА СТОЈИ, КАО КАПИЈА, НА ИЗЛАЗУ, КАО И НА УЛАЗУ ОВОГА СВЕТА.“ Иво Андрић Ма само мало дискутујемо о жени,онако Када је Господ одлучио да дође у овај свет,изабрао је једну девојку да у име целог света учествује у домостроју спасења тог истог света,чекало се на Њено "Да" Богу. Господ је заиста поставио високе стандарде у односу према жени. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 On 1/6/2017 at 9:22, Нифада рече како објашњаваш то да је некад постојала служба ђакониса,данас скоро и не. U SPC postojala sluzba Djakonisa? A danas skoro i ne...pa to " skoro" govori da ima, jel? ne znam ti ja o tome nista, prvi put za to cujem u nasoj crkvi. Ima u Engleskoj, u njihovoj crkvi reformatorskoj ili kako se vec zove... ali u Srpskoj pravoslavnoj crkvi..to prvi put cujem. A za profesorke na Bogoslovskom fakultetu...mozda mali broj zena konkurise za to radno mesto...ne znam. On 1/6/2017 at 9:22, Нифада рече Интересантно би било размотрити разлога зашто жене не могу на Св.Гору,при томе поштујемо вољу оних који живе тамо. Pa sama si dala odgovor, postujemo volju monaha koji zive tamo. Ne mozes nekome ici u goste ako njegova volja nije da dodjes.... Nije ovaj svet, treadicija niti crkva protiv zena...to je samo subjektivni osecaj pojedinih zena...sta znam, meni jednostavno... "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 Jeste, postojala je u ranohriscanskoj Crkvi sluzba djakonise, jer je takva potreba tada bila. Ne znam kada je prekinuto rukopolaganje zena u diakoniju, ali se I ne pitam. Meni je dovoljno to sto poverenje I ljubav idu zajedno. Ja pored toga sto verujem u Troipostasnog Boga, takodje verujem I u Crkvu cija je glava Hristos. Ako je moja Crkva promenila, tokom hriscanske istorije ovu sluzbu, ja imam poverenje da kao Brod Spasenja zna sta radi. Zena ima najvazniju sluzbu u svom domu, nezavisno ima li svoje dece ili ne. Ne zaboravimo da "it takes a village to raise the child"; svi smo odgovorni za sve! Zena kao provodnik ljubavi, kao carsko svestenstvo, ma radujmo se I veselimo!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука