Jump to content

Сада само да причамо шта је то човек

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Хрватски посланик Иван Пернар износи одударајуће ставове од већинских - или можда не. Можда је то оно што недостаје већини, а заправо већина то и подразумева.

Свима је доста празних прича и мрачних тајни. Животне, истинољубиве теме, заснивају се на нечем што треба истражити. Можда је данас прилика да Срби и Хрвати започну нови дијалог, политички, међуцрквени - људски.

Пернар: Моја прича није прохрватска ни просрпска већ прољудска

недеља, 27. нов 2016, 16:42 -> 18:46

Извор: Taнјуг

Посланик хрватског парламента Иван Пернар је, објашњавајући разлог зашто све чешће говори о регионалним темама, поручио да његова "прича није прохрватска, просрпска, или пробошњачка, већ прољудска".

"Разлог зашто сам прешао границе своје земље је у томе што моја прича није прохрватска, просрпска или пробошњачка, него прољудска, а људи то осете", написао је Пернар на Фејсбуку.

Иван Пернар (архивска фотографија)
Иван Пернар (архивска фотографија)

Како је навео, "стално нас уче да гледамо себе и 'своје', да смо ми најбољи, а други најгори, да су сви други криви, а ми невини".

"Покушавају да нам прикажу црно-бели свет, а сви знамо да свет није црно-бели и да они који нас газе и тлаче нису наши суседи него клика из Вашингтона и Брисела", навео је Пернар и додао да су они који спроводе то "малтретирање грађана наши властити сународници, а не припадници другог народа", преноси регионална телевизија Н1.

Људима је најтеже да престану да гледају из жабље перспективе и погледају из птичје, "тада би схватили оно што тренутно не могу", написао је Пернар који је посланик Живог зида.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/region/2541383/pernar-moja-prica-nije-prohrvatska-ni-prosrpska-vec-proljudska.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...