Adelaida Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Za mene kao licnost potpuno, ali potpuno je nebitno da li je Novak Djokovic ili bilo koji drugi sportista, u individualnom ili timskom sportu prvi, drugi, treci ili 25. To su njihovi licni uspesi/neuspesi a ne nasi/moji Problem sa ljudima je taj sto se indentifikuju sa tudjim uspesima pa onda i sami sebi izgledaju uspesniji. Ova histerija oko Novaka i dok je bio u top formi i sada kada je van forme je socioloski fenomen koji mi ide na zivce. Mozda je za ovaj narod i dobro to sto nam Novak vise ne pruza tu dozu zadovoljstva na koju smo se navukli...mozda ce sad da progledaju... ( radim kao rob kod privatnika, neprijavljen, ne radim, radim ne primam platu, primam platu u kreditima sam do guse, nemam ni za 'leba, veza mi se raspada, brak mi puca, nemam decka, nemam devojku...ma nije bitno, jesi' video kako je Nole rasturio ovog-onog sinoc...Nole car) Tipicno hleba i igara...samo sto u Srbiji sve manje hleba ima a sad nam ni igre ne idu bas nesto... neokortikularni rat. Aurelije је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 15 minutes ago, Adelaida рече Tipicno hleba i igara...samo sto u Srbiji sve manje hleba ima a sad nam ni igre ne idu bas nesto... neokortikularni rat. Ima dovoljno sendviča izgleda. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 4 minutes ago, Kratos рече Ima dovoljno sendviča izgleda. Ma oni jedu i bez 'leba... nego... setih se kad je Toma na Vimbldonu rekao Djokovicu ( i to javno) da pusti Mareja da ga pobedi jednom, to bi mnogo popravilo nase bilateralne odnose sa Engleskom...seca li se iko toga? Mislite o tome... Aurelije је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Тај исти Новак има агенцију која помаже нашој деци. Стварно је велика срамота таквог човека. Он је позитиван пример за све нас и стварно се треба оштро супроставити свима који га нападају. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Можда је Ђоковић сам? Озбиљно говорим. Не, рећи ћемо: има читав тим са собом. Бекера за тренера. Некаквог другог, сумњивог лика. Менаџера - ко зна колико. Има оног ћаћу што је узимао паре на позајмицу, па враћао. Али ћаћа му је одавно објаснио да је у питању компанија Ђоковић-и-син. Не знам довољно добро њих да бих знао да ли му је отац сада ту. Или мајка. Можда јесте. А можда је сам. Досад је морао да научи да ми аплаудирамо шампионима само док су шампиони. Чим то престану да буду - заборављамо, баш као што су само код нас борци - борци само у рову, хероји - хероји само када гину. Ако преживе - чека их судбина Милунке Савић или Војводе Путника. Зато је можда сам. Надам се да је близу породице. А можда није. Можда га је самоћа ухватила негдје на пола пута, уморног, као што ухвати и мене на Рогоју често. Знам, лако је рећи: вољени су увијек у срцу. Јесу. Али ухвате умор и самоћа, под руку, на некој дистанци, физичкој, па пола пута од онога гдје мораш до онога гдје би најрадије био. И онда је тешко. Волиш, али је тешко. Можда је сам. Ми смо га крстили. Вјенчали. Дали му неки орден (оно бјеше Св. Саве?) Можда је вријеме да се сјетимо да је Новак Ђоковић - лаик, члан вјерног народа, Цркве, Српске Православне Цркве. Читам: узео га неки гуру под своје - па није ли то разлог више да га неко, неки свештеник, бољи од мене, што зна дубину и лијечи људе - да га позове. Замијенио крстић неком амајлијом? `Ајде знај да ли му је неко уопште објаснио да крстић није амајлија него - вјероисповједање и да, кад ти је тешко, тад се ухватиш за крст не зато што ће ти дрво помоћи него да себе подсјетиш да је Крст - човјеков Пут, а да је тај Пут једино смислен ако га не прођеш сам него са Оним на Крсту. Кажемо сви: пао. Па зар баш сада да га оставимо? Да се радујемо паду? Не, вала, какви год да смо - нисмо ваљда дотле дошли? Нит је човјечно, ни хришћански, ни српски. Можда је само човјек сам. Ако неко може да му каже: ево, ниси сам. Ниси. Толико да знаш. Чувај се, буди добар. протојереј-ставрофор др Дарко Ђого "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Setih se neceg - Djovak Nokovic uvek kada to cujem padam u nesvest. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поинтер Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 A meni se sve smuci kad se setim onog Srdjanovog govora na doceku posle osvajanja Vimbldona kada je rekao okupljenoj masi, citiram "Ajde sad jedan veliki aplauz za najbolju porodicu u Srbiji"... I bi aplauz... Na stranu to sto nemam visoko misljenje o sportu kao nekoj zivotnoj profesiji, a narocito ne o modernom sportu baziranom na hemiji, ne vidim zasto bi neko morao da se pokori misljenju vecine i da dize Djokovica u nebesa. Moj zivot nije promenljiv u zavisnosti od njegovih uspeha i neuspeha i sa te strane ne osecam nikakvu obavezu da ga podrzavam. Na kraju krajeva, svako formira misljenje o nekome u zavisnosti od svog nivoa i svojih mogucnosti. Aurelije and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2016 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Tko je prvi na ATP listi vrijedi, tko nije prvi ne vrijedi.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука