Гости Guest Написано Август 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2010 da +Justin je super, obnavalja se manastir apostola Petra i Pavla ali to sporo ide, treba dosta para itd..... ljudi imaju dosta para a niko nece ni dinar da da za to..... само полако и натанане . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Задња игуманија Манастирице била је схи Фотина и кад је манастир био тотално ван функције она и моја покојна мон.Гаврила напустиле и прешле у Браничево , у манастир где су некада биле а по послушности ( на молби блаженопч.+Милутина ) владика блаженопч.+Хризостом одабрао њих две и још неке сестре да обнове Манастирицу ( и остале тимочке манастире ) али по причи Бабе та обнова је тешко ишта јер их тамошњи народ није баш волео имали су силне проблеме са мештанима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ако си мислио на овај МАНАСТИР СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ Доња Каменица код Књажевца мислим да је активан , тамо је женско монаштво , зато сам питао где се налази. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ако си мислио на овај МАНАСТИР СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ Доња Каменица код Књажевца мислим да је активан , тамо је женско монаштво , зато сам питао где се налази. to nisam znao..... super Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2010 Ако си мислио на овај МАНАСТИР СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ Доња Каменица код Књажевца мислим да је активан , тамо је женско монаштво , зато сам питао где се налази. to nisam znao..... super ево сад сам гледао на сатј , кликни тамо где је манастир и где пише НОВО ДОБА има слике , има доста монахиња а одавно сам чуо да је активан мамастир. Поред Букова овај им најбројнији манастир. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Август 11, 2010 Пријави Подели Написано Август 11, 2010 fino fino...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Септембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 http://www.pobedonosac.com/archives/1101#comments Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 http://www.eparhija-timocka.org/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 lepo, ali stvarno velika steta sto su prazni Krepicevac, manastir Apostola Petra i Pavla, manastir Svete Trojce, Lozica, Manastirica....... nadji slike Krepicevca i manastira Petra i Pavla, vrrrrrrrlooooo lepa mesta....... Где се налази manastir Svete Trojce?Kод Књажевца и није празан. Мати Михаила је тамо са сестринством. Једино ако су сестре прешле у други манастир. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 lepo, ali stvarno velika steta sto su prazni Krepicevac, manastir Apostola Petra i Pavla, manastir Svete Trojce, Lozica, Manastirica....... nadji slike Krepicevca i manastira Petra i Pavla, vrrrrrrrlooooo lepa mesta....... Света Тројица није празна, била сам тамо пре пар година. То су младе монахиње са мати Михаилом, која је такође млада. Сиромашан је јако тај крај, али сестринство се добро држи. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 МАНАСТИР БУКОВО Манастир Буково налази се на четвртом километру западно од вароши Неготин у Крајини, а поред самог друма Зајечар-Неготин. Лежи на падини Братујевачке косе, богате водом и бујном вегетацијом. Манастир је положен на узвишици тако да се са његовог дворишта види цела долина Неготина са околним селима. Порекло имена манастира данас се само може нагађати. Једни мисле да је манастир добио име по буковој шуми која окружује манастир. Други кажу, да му име потиче од водене птице "бука", које је овде било много у времену док још није био исушен неготински рит. Сада у манастиру Букову нема никаквих писаних података ни споменика о његовом основачу. По предању Буково је задужбина краља Милутина с краја 13. века. Буково би по томе подигао краљ Милутин после победе над Шишманом. Сва је вероватноћа да и ова Светиња спада у број задужбина великога краља Милутина. Осим овога предања, постоји још и то да је основач манастира Свети Никодим тисманаски. Ово је могуће стога што постоје докази да је Свети Никодим живео и делао у тимочкој крајини. До ослобођења од Турака, 1833. године, Буково се у писменим изворима јавља само неколико пута. Чешће се јавља манастир Блатски (Блацки, Платски). На једној карти из доба аустријске окупације (1718-1739) унешен је Блатски (Plazze) јужно од Неготина, на средокраћи између Неготина и села Буковче. Од овог манастира немамо данас никаквог трага. Од 1994. године, манастир Буково је по устроиству мушки општежитељни манастир, који данас броји десетак братије. Манастир се развија под духовним надзором и старатељством Епископа тимочког Јустина. Црква манастира Буково посвећена је Светом Николи. Има још једна црква у склопу новог конака, више као зимска капела која је посвећена Покрову Пресвете Богородице. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 samo dva puna manastira..... 319.gif mada dobro je i sto je toliko.....Има монаштва и у Вратни. Отац Мелхиседек је тамо игуман. Мушки је манастир. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 али по причи Бабе та обнова је тешко ишта јер их тамошњи народ није баш волео имали су силне проблеме са мештанима. Pa ovdasnji narod ce radije da ode kod neke vracare nego u crkvu... I radije daju pare za to nego za svetinju... Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 али по причи Бабе та обнова је тешко ишта јер их тамошњи народ није баш волео имали су силне проблеме са мештанима. Pa ovdasnji narod ce radije da ode kod neke vracare nego u crkvu... I radije daju pare za to nego za svetinju... jos ako je neka popularna 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Ma da, strasno... :cheesy: confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука