Jump to content

Словенски језик у Исламу и у Босни.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ево да појасним Жељково питање:

Код нас такође постоје хришћанска имена инспирисана Библијом, на пример "Богољуб" је у ствари оригинално на Грчком језику "Теофил", или "Божидар" (Божији-дар) је оригинално "Теодор" итд. Ми, генерално говорећи, не користимо имена на грчком, већ на нашем језику.

Значи, брат пита да ли постоји неки разлог зашто се код вас користе имена на оригиналном Арапском језику, "Ахмед" уместо "Славко" или "Абдулах" уместо "Богосав" и слично.

Arapski jezik je jezik na kojem je Kuran objavljen i na tome j jeziku i ostalo da se imena daju. To je tako

Ne nazivamo Aziza Snazni nego Aziz.

Arapski jezik je ljudima na ovim prostorima bio blizak pa je i ostalo da se imena tako daju.

Ипак ви у Босни сте изузетак од свих исламских народа јер други народи имају имена и на свом народном матерњем језику а ви немате.

Дакако мораш признати да је ипак источним народима арапски језик далеко ближи него вама који говорите језик јужних Словена, па ипак ето они имају и имена на свом матерњем језику а који Словенским језиком зборите немате.

Језици Словена и Арапски су далеко ко небо и земља.

Sad ce se opet neki naljutiti, ali moram da kazem.... U Bosni su muslimani izuzetak, bas zbog toga sto grade kompletnu svoju istoriju i egzistenciju na necemu sto nemaju. U tom smislu i imena. Ako bi dao detetu ime Bogosav, prva asocijacija bi bila da nije Turcin, nego slovenskog porekla, kao sto i jeste. A to se upravo zeli izbeci. Bezanje od istine i proslosti....

Ljutite se koliko hocete, ali stvarati na silu naciju, izmisljati istoriju i tako zeliti sebi i drugima dobro, ne ide.... Ako krenes od lazi, ne mozes stici do istine....

Niko ne osporava da vi imate pravo da odaberete bilo koju veru i da budete to sto jeste ... Ali zbog vaseg dobra, mislim da bi bilo bolje da priznate svoje poreklo i tako bi zadobili mir sa sobom....

Подели на овим сајтовима

Da ne otvaram novu temu da pitam i ja nešto. Po mom povratku iz Tuzle, pričao sam kako sam video veoma lepe mlade devojke u odeći zavijene od glave do pete. Ovde mi kažu kako navodno dobijaju neku lovu ako se tako oblače ????

To brate nije istina.Laž koja se plasira da bi se ocrnili vjernici koji praktikuju vjeru.Zamisli brate kada bih ja rekao svaka časna sestra je pokvarena, ili ona prima lovu da nosi onu odjeću.

Bila je neka prica ovde u Srbiji, u Raskoj, da su placali po 100 E da raja nosi one skracene pantalone kao vehabije i po 50 E ako puste onu specificnu bradu ....

Подели на овим сајтовима

Da ne otvaram novu temu da pitam i ja nešto. Po mom povratku iz Tuzle, pričao sam kako sam video veoma lepe mlade devojke u odeći zavijene od glave do pete. Ovde mi kažu kako navodno dobijaju neku lovu ako se tako oblače ????

To brate nije istina.Laž koja se plasira da bi se ocrnili vjernici koji praktikuju vjeru.Zamisli brate kada bih ja rekao svaka časna sestra je pokvarena, ili ona prima lovu da nosi onu odjeću.

Bila je neka prica ovde u Srbiji, u Raskoj, da su placali po 100 E da raja nosi one skracene pantalone kao vehabije i po 50 E ako puste onu specificnu bradu ....

Nemoj tako Jakove. Nisi nimalo u pravu.

Mi muslimani eto da smo i sloveni , sta nas briga.Nismo turci , šta nas briga.Nacija je nebitna , bitna je vjera.Mi smo muslimani i to je nas identitet.A vi ste pomijesali nacionalno i vjersko!Tu ste lončiće pobrkali.Kod nas je islam i smrt i život i nada i spas.A nacija je nešto bezvrijedno!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Mi muslimani eto da smo i sloveni , sta nas briga.Nismo turci , šta nas briga.Nacija je nebitna , bitna je vjera.Mi smo muslimani i to je nas identitet.A vi ste pomijesali nacionalno i vjersko!Tu ste lončiće pobrkali.Kod nas je islam i smrt i život i nada i spas.A nacija je nešto bezvrijedno!

Pa mora ti biti bezvredno kada si je se odrekao. Da je imas bila bi ti vredna. Nemoj se molim te ljutiti, ne znam da nadjem laksu rec da ovo kazem. Ja sam ponosan na svoju istoriju i to sto sam - Srbin. Da je svet normalan i ti bi trebao da budes ponosan kao i ja....

Подели на овим сајтовима

Pa mora ti biti bezvredno kada si je se odrekao. Da je imas bila bi ti vredna. Nemoj se molim te ljutiti, ne znam da nadjem laksu rec da ovo kazem. Ja sam ponosan na svoju istoriju i to sto sam - Srbin. Da je svet normalan i ti bi trebao da budes ponosan kao i ja....

nisam je se odrekao.Ja sam Bosanac.ali daleeeeeko mi je bitnija vjera od toga što sam Bosanac.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

nisam je se odrekao.Ja sam Bosanac.ali daleeeeeko mi je bitnija vjera od toga što sam Bosanac.

ма добро то нико не оспорава, него јел има неки посебан разлог што се и даље употребљава свуда арапски, а не локални јзик?

самим тим и имена и друго што иде с тиме приде.

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...