Гости Guest Написано Октобар 16, 2016 Гости Пријави Подели Написано Октобар 16, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Искрено и отворено, што рече Хаџифејзовић, рекао је Додик шта мисли и шта жели, али једно су жеље, а друго могућности. Но, БиХ као држава ће престати да постоји када и сами Бошњаци пожеле да раскрсте са нама, осталима, пошто код осталих жеља већ постоји. Само док се прилике поклопе, опет, ко зна када ће то бити. Сумњам да је икоме до рата, па га неће бити у идућих десетак година, у пет сигурно не - иако су многи "мрачили" и предвиђали га већ пет-шест пута у задњих пет-шест година. Шта год иоле шкакљиво да се деси у Сарајеву или у Бањалуци, медији одма' о рату! Goku је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Dodik ne bi bio ovolika budala da mu iz Moskve ne obecavaju zastitu ako krene s pricom o referendumu. On je u stanju izgleda da uvuce region u jos jedan proksi rat izmedju Rusije i zapada i opet ako ne daj Boze izbije neki sukob cijenu ce platiti nevini i oni koji nemaju kuce na Dedinju i podebele racune negdje na Kipru. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Рата, наравно, неће бити. Осим оног што се назива "хладним", а играју га велики, па и ови наши видјели да се коњ поткива... Но, ми смо на такве, ледено хладне односе на релацији СА-БЛ навикли одавно и опет ми није јасно зашто се народ још "пали", кад год у медијима неко зазива рат (а у посљедње вријеме су баш почели то да раде, готово на дневном нивоу)! Са друге стране, то Додику, Изетбеговићу и сл. одговара, јер су они као неке фаце, па својим правовременим одлукама и реакцијама редовно спријече евентуалну "ескалацију сукоба", до које ионако не би дошло. Кад се само сјетим оних протеста у Федерацији прије двије и по године... Па то је по медијима било равно избијању рата - преносе протесте у РС, рушење РС, камиони пуни оружја већ чека на граници, само се чека миг Сарајева да рат отпочне... а у збиљи - ни близу тога. Иза Додика не стоји Москва, него прије тзв. "жидовски лоби", рекао бих, јер му Москва за леђима не би обезбјеђивала однос какав он има према представницима страних амбасада, првенствено америчке и другим факторима ЕУ, високом представнику итд. То што се он састаје с Путином, па прича о водостају Врбаса и Босне је друга ствар у односу на то - ко стоји иза кога. Јасно је да има подршку Русије, али толику да Путин баш-баш стоји иза њега - не бих рекао. "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Чекајте, мало, људи, па испаде Додик једини проблем и заговарач рата у иначе мирној и толерантној БиХ гдје ето федерација и Сарајево уважавају РС а ми им тако узвраћамо... Па зар није окидач приче о референдуму о дану РС било покретање питања уставности Дана РС, као увод у питање уставности самог имена РС па онда РС као такве? Што се сад, нпр 2005. или 2006, без проблема славио Дан РС, сви били срећнии задовољни, никоме није сметао, а сад, ето 2015. и 2016. као није уставно? Па зар није то очито чачкање мечке и прављење проблема тамо гдје га није било? Па нико не каже да је Изетбеговић тај који призива рат и увлачи регион у нови сукоб. Оно, референдум и јесте имао за циљ да покаже "мишиће" да се исти такав може спровести и по питању независности, али на страну Додик, зар само ја видим константне нападе из Сарајева на РС? Да идем да се лијечим? Караконџула and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 3 minutes ago, Goku рече зар само ја видим константне нападе из Сарајева на РС? Ја то, Гоку, брате, нисам рекао. Ту су они негдје, кад их ставиш на вагу, све то дође на исто. Јасно је да ми примјећујемо више те саррајевске стрелице уперене ка нама, али кад год Додик помене референдум (и томе сличне ријечи, знамо и сами шта то њих нервира), Сарајлије (мислим на Бошњаке, уопште, али ето, Сарај'во као политички симбол) се осјете једнако увријеђенима као и ми на неке њихове ријечи, као нпр. РС - не постоји, геноцидна творевина. Тако да то све дође на исто. Они убиру политичке поене једном те истом, националистичком причом, а народ (и један и други, а и трећи, да се и Хрвати у мојој поруци не осјете неконститутивнима), који нико ништа не пита, се "пали" к'о хепо коцка. Џуманџи, Ћириличар, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 1 hour ago, Goku рече зар само ја видим константне нападе из Сарајева на РС? Да идем да се лијечим? Србоћетнићки великофашистошовинисто! Караконџула and Goku је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 2 minutes ago, Караконџула рече Они убиру политичке поене једном те истом, националистичком причом, а народ (и један и други, а и трећи, да се и Хрвати у мојој поруци не осјете неконститутивнима), који нико ништа не пита, се "пали" к'о хепо коцка. Па то и јесте проблем, што се народ пали. Зато што се народ и пали зато и постоји константа опасност. Ето у читавој тој причи око референдума ја нисам нигдје чуо/прочитао да је неко из РС говорио како ћемо се ратом отцијепити (уопште нико у РС није ни причао о отцјепљењу) ако треба, док су са друге стране ЈАВНО ПРИЈЕТИЛИ нападом на РС. Еј?! Па ко би нападао РС него обичан народ. Одавде нико није говорио о нападу на Сарајево. Слажем се да треба прво почистити по свом дворишту, али како када из сусједног дворишта стално нешто улијеће? Па и ми сами пљујемо по том Додику, док о њима ћутимо. Имамо изборе, имали смо једне скоро, рекли смо о Додику шта смо имали и то је то. Имаћемо опет прилику за двије године. А та ћемо у међувремену са Сарајавом за те двије године? Ево примјера управо од тих скорашњих избора и фарсе око градоначелника Сребренице и хајке на српског кандидата и лажирања резучтата и позива да се пониште избори. Па није Додик и зато крив? Ево, када би мене неко данас прогласио краљем Републике Српске ја не знам шта бих паметно могао урадити а да ме не оптуже да призиван рат. Једино да сви Срби одавде колективно нестану и мирна Босна (буквално). То је изгледа једино мирољубово што можемо урадити. Па водио нас Додик или не знам ни ја ко други. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 24 minutes ago, Goku рече лажем се да треба прво почистити по свом дворишту, али како када из сусједног дворишта стално нешто улијеће? Isto i iz RS uljece u njihovo dvoriste. Ajd stvarno da bez pristranosti sagledamo ovaj problem oko dana RS. Ima li Srpska pravo na obiljezvanjae dana RS po dejtonu, ako ima evo dejtonski sporazum na 150 strana sa sve potpisima Franje, Slobe i Alije http://peacemaker.un.org/sites/peacemaker.un.org/files/BA_951121_DaytonAgreement.pdf Kad nadjes, a neces ga naci jer tako nesto nije potpisano u Dejtonu idemo dalje. Vec 20 godina Srpska slavi dan RS bez da ista pita Sarajevo i ok Srpska to radi i tu nema sta. Ono sto Srpska radi, a recimo to ne rade u Sarajevu je proslavljanje tog dana kroz vjerski karakter. U Sarajevu se 1 mart dan R.BiH ne slavi u dzamiji citanjem dova i klanjanjem namaza. U okruzenju gdje se sve gleda kao dlaka u jajetu, proslavljanje dana RS vjerskom ceremonijom jeste krsenje konstitutivnosti ostala dva naroda u RS, Hrvata i Bosnjaka. Dodik je mogao okaciti odluku ustavnog suda BiH isto kao sto je to i Izetbegovic urdio povodom neke druge, ne znam tacno koje. Ali ovo organizovanje referenduma, i dalje izjavljivanje da ce doci do otcjepljenja jeste dizanje bespotrebnih tenzija. Ima jos i ovo http://www.klix.ba/biznis/privreda/pravljenje-drzave-u-drzavi-deterdzenti-iz-fbih-vise-ne-mogu-na-police-u-rs-u/161007040, potpuna besmislica ako je ovo tacno. I da zaista mi nije stalo da branim muslimane, ali mi je stvarno na handrak vise to kako je Srpska ugrozena od Sarajeva. Sva ova halabuka i sa jedne i s druge strane vidim samo kao pokrice za neuspjehe na polju ekonomije i ocajnog stranja u drustvu. A narod je kako vidim na osnovu referenduma u RS, generalno te price o tlacenju iz Sarajeva, dodikove politike i Dodika kao same licnosti opet spreman da budu ovce i ratuje za budale sto je jako zalosno. Караконџула and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 58 minutes ago, Goku рече Зато што се народ и пали зато и постоји константа опасност. Сам народ не може ништа, колико год "запаљен" био, без вође, који ће им дати знак за напад. Једно су револуције/пучеви, а рат нешто сасвим друго, мада су и револуције/пучеви диктирани и ту постоји хијерархија и вође и све што уз то иде. Рат, овдје и сада, не одговара ни Бакиру ни Додику (ма не одговарају никоме), тако да је све под контролом, али им итекако паше та тешка националистичка реторика. Лакше је зауздавати острашћену руљу (иако то није нимало лако, али њима јесте све док та руља у њих двојицу, зависно од националне и вјерске припадности, гледају као у иконе), него ријешити један економски проблем, што је нама, народу, далеко насушније, али кад су им "руке свезане", па на економском пољу не могу обезбједити бољитак, онда се морају за политичку позицију борити на друге начине, а код нас национализам увијек пролази, нажалост. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Људи моји драги, само да још једном поновим, па не бих даље на ову тему: НИКО (барем ја нисам примјетио, исправите ме ако гријешим) из РС није спомињао рат! Ратом пријете из САРАЈЕВА! У томе је огромна разлика. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Из РС нико није помињао рат, сигурно, али не сјећам се ни да је сам Баке спомињао рат. Могуће да гријешим, али нисам "ухватио" ни једну значајну личност да помиње рат, осим Сефера Халиловића! Но, ту се сада поставља питање - колико је он битан!? Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 Битан је Хаџифејзовић јер је власник медија и као такав учествује у креирању јавног мијења. Па ако као такав позове на свој медиј некога попут Халиловића да пријети ратом онда тиме даје битност Халиловићу. Још већу битност Халиловићу даје прећутни амин бошњачког руководства и фамозне и свеприсутне међународна заједнице, који ничим нису реаговали на такве изјаве. А највећу битност му дајамо ми који пожуримо да преплавимо друштвене мреже изјавама типа "сви смо исти", "#@%&t3 се четници, усташе, фашисти, партизани, православци, муслимани, гадите ми се, ја нисам ништа од тога" и слично. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 17, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2016 39 minutes ago, Goku рече Битан је Хаџифејзовић јер је власник медија и као такав учествује у креирању јавног мијења. То што ти кажеш, све стоји, он формира јавно мњење, али са друге стране, он је власник медија, њему требају "запаљиве" приче и наслови, од тога живи, ако се може тако рећи. Тако је било са Сефером, тако је и ово са Додиком, прочитај само наслов видео клипа. То довољно говори. А то што нам они кроје јавно мњење - може им се, ту је обичан народ "Дон Кихот" у борби противу вјетрењача. Видим да се ти сам разумијеш како то ферцера, као и велики број форумаша, али би "обичном народу" требало медијско описмењавање! То да се уведе у школе као обавезан предмет ("да сам ја неТко"), џаба нам друга знања ако нам неки Вучићевић и Хаџифејзовић кроје јавно мњење (не знам ко им је пандан у Хрватској, слабо пратим тамошњу медијску сцену). Још је Хаџифејзовић баш Хаџи, каква су БН, РТРС и ФТВ са све Душком Јуришић, а овамо све "поштено", к'о у њеној емисији (у мом се крају каже "поштено к'о у куцањи")! Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука