Jump to content

Liberalni imam napadnut cipelom u studiju

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo zapaljivog naslova i članka dragog nam Blica. :)

Evo zašto je ovaj imam dobio BATINE u emisiji UŽIVO (VIDEO)

Цитат

Kontroverzni sidnejski imam Mostafa Rašid izjavio je u jednoj emisiji na egipatskoj televiziji da muslimanke, uprkos uvreženom mišljenju, ne moraju da nose burke i pokrivaju lice, jer Kuran to od njih ne zahteva. Tek što je stigao da završi rečenicu, njegov sagovornik skočio je na njega i počeo da ga bije cipelom.

Brutalan okršaj dogodio se u emisiji koja se emitovala uživo, pa su i gledaoci mogli da vide nimalo prijatnu scenu. Rašida je napao poznati egipatski advokat Nabih al Vahš, prenosi Dejli mejl.

Isprovociran stavom koji mnogi muslimani smatraju kršenjem osnovnih pravila islama, Al Vahš skunio je cipelu i nasrnuo na svog sagovornika.

Nakon što je obezbeđenje uspelo da razdvoji dve strane, imam je napustio studio. Iako nije potvrđeno, veruje se da su imam i advokat napsutili studio nepovređeni, ali jedan radnik obezbeđanja televizije lakše je povređen u okršaju.

- To je bila prava tuča u studiju. Nisam očekivao da tako nešto može da se dogodi u programu koji se emituje uživo - rekao je voditelj emisije i izvinio se gledaocima zbog neprikladnih prizora.

Imam Rašid došao je u Australiju 2013. godine i gotovo momentalno izazvao buru svojim modernim shvatanjima koje su mnogi muslimani osudili.

Najviše bure izazvao je njegov stav da muslimane nisu u obavezi da nose burke i da se pokrivaju i da nigde u Kuranu to ne piše. Rašid, inače profesor šerijstkog prava po struci, često je bio na meti kritika i zbog tvrdnje da muslimanima, prema Kuranu, nije zabranjeno da piju alkohol. Rašid prizaje da po islamu nije dozvoljeno da musliman bude pijan, ali da jedno ili dva pića nisu zabranjena.

Strani izvori imaju vrlo različite verzije prevoda onoga o čemu se pričalo, ali izgleda da je imam još 'liberalniji' no što Blic tvrdi, jer smatra da je bilo kakvo pokrivanje glave (znači, ne samo ekstremi poput burke) stvar tradicije, ne vere. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Јао, Пари, плз промени наслов теме, већ сам апеловала на све форумаше, ово је јако ружно за видети. :( Ок је да стоји у теми као пренет текст, али реклама за гледање видеа у ком некога физички нападају је скроз бзвз.  (сори што пишем овде на теми уместо на пп, али ми је стало да се ова идеја усвоји, те да види што више људи :blush: ).

Он топик: Свака част имаму, надам се да ће наићи на подршку и да неће одустати. :skidamkapu:

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Џуманџи рече

Јао, Пари, плз промени наслов теме, већ сам апеловала на све форумаше, ово је јако ружно за видети. :( Ок је да стоји у теми као пренет текст, али реклама за гледање видеа у ком некога физички нападају је скроз бзвз.  (сори што пишем овде на теми уместо на пп, али ми је стало да се ова идеја усвоји, те да види што више људи :blush: ).

Он топик: Свака част имаму, надам се да ће наићи на подршку и да неће одустати. :skidamkapu:

U pravu si. Promenila sam naslov teme - bejah je ostavila ironično, zbog Blica, ali ovakvi naslovi nisu više ni smešni.

On topic: slažem se.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

U pravu si. Promenila sam naslov teme - bejah je ostavila ironično, zbog Blica, ali ovakvi naslovi nisu više ni smešni.

On topic: slažem se.

ШОКАНТНО Ево шта се говори о насловима у Блицу на ИНТЕРНЕТУ!!! ( ФОТО )

Он топик: Борба за ислам тек предстоји и овакви имами су само предзнак будућих таласања. Иншалах, ислам ће се реформисати ( у смислу да ће људи "екскомуницирати" радикале ).

Подели на овим сајтовима

I neki naši zurloti bi napali fizički nekog našeg sveštenika kad bi rekao da žene može da kroči gologlava u Crkvu.Prvi liberali se u vodu bacaju.Posle se proglase za mučenike.:)))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ћириличар рече

ШОКАНТНО Ево шта се говори о насловима у Блицу на ИНТЕРНЕТУ!!! ( ФОТО )

:))

1 minute ago, Ћириличар рече

Он топик: Борба за ислам тек предстоји и овакви имами су само предзнак будућих таласања. Иншалах, ислам ће се реформисати ( у смислу да ће људи "екскомуницирати" радикале ).

To je najbolji i, ja i dalje mislim, prilično verovatan krajnji ishod. Velika konferencija najeminentnijih sunitskih klerika u Groznom je ove godine jasno 'ekskomunicirala' salafiste i vehabiste. To je Saudijce razgnevilo.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

To je najbolji i, ja i dalje mislim, prilično verovatan krajnji ishod. Velika konferencija najeminentnijih sunitskih klerika u Groznom je ove godine jasno 'ekskomunicirala' salafiste i vehabiste. To je Saudijce razgnevilo.

А све то под окриљем Русије. У питању је такође и геополитичка игра коју Запад још не схвата. СССР је увијек претендовао на мјесто партнера Арапа и муслимана, а то Русија и сада ради. Једна од посљедица тога је да реформске снаге могу добити касније јаког партнера у борби за реформом.

На крају ће испасти Путин као спасилац Запада од тероризма :ani_biggrin: И смијешно је колико је ту ироније заправо. Али хајд, велики ће увијек играти своје игре, а на малиам је да одатле извуку најбоље што могу. Само се надам да ће муслимани то успјети.

Подели на овим сајтовима

22 minutes ago, Paradoksologija рече

Velika konferencija najeminentnijih sunitskih klerika u Groznom je ove godine jasno 'ekskomunicirala' salafiste i vehabiste. To je Saudijce razgnevilo.

Nista to ne znaci.

Ekskomunicirana je i RKC pre hiljadu godina, eno pogledaj je. :) Samo ce da se poveca podela i svaka strana ce da smatra sebe 'pravim muslimanima'.

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, Ћириличар рече

Борба за ислам тек предстоји и овакви имами су само предзнак будућих таласања.

Мораће да попуштају брже него што су мислили, баш због Вахабија. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...