АлександраВ Написано Јун 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2017 пре 1 сат, Mилена Трифковић рече Hvala ti Aleksandra,bas sam imala nedoumica oko ovog mog problemcica nadam se da nisam pokrenula neku tesku polemiku svojim pitanjem Хвала теби Милена. И хвала ти што је ова тема живахна надам се на корист свима. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 17, 2017 Пријави Подели Написано Јун 17, 2017 Хвала на одговору. пре 20 минута, АлександраВ рече Не бих делила на вербално и сликовно Па не бих ни ја, ал деле ови когнитивни психолози (и неки неуронаучници), па покушавам да схватим шта они под тим мисле у неким конкретним ситуацијама. А скоро те се сетих кад налетех на ово. Иако је вишесмислено, наш мозак ипак препознаје као THE CAT јер препознаје целе речи, а не свако појединачно слово. Ако сам добро схватио твоју причу, деца која почињу да читају и користе фонолошки механизам не би ово тако лако могла да прочитају? АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2017 Па да, дефиниције су ок када учиш, и када си на путу да нешто усвојиш, повежеш, терминолошки одредиш, али у неком практичном делу дефиниције итекако могу да те осујете и да ти сметају, збуне итд... пре 15 минута, Juanito рече не би ово тако лако могла да прочитају? Не би, ово не би уопште могли да прочитају, осим онако како виде THE CHT, а тако би прочитали и они који не знају енглески језик, при чему би рецимо наше дете то прочитало као TNE SNE, због ћириличног писма, чак и ако учи енглески Тек увежбани читачи читају и грешке као правилно написано, осим ако нису баш сконцентрисани да пронађу словну грешку. Већина успешних читача који познају енглески језик ово ће прочитати исправно, због тога што траже значење у написаном, а THE CAT има највишу вредност јер је високофреквенто у свакодневној употреби. sqny, Mилена КШ and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јун 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2017 пре 3 часа, АлександраВ рече TNE SNE опла, ево је, типична омашка код читања не-речи, што ти је мозак, чудо једно... када нема значења, ускаче макар римовање да би се бар некако призвао "смисао" ја сам бесмислени исказ морала да преведем у нешто "смислено", и због тога што сам писала у брзини добила сам риму... да сам се мало више сконцентрисала превела бих тачно слово по слово... хе хе, ето Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука