Jump to content

Isaa a.s. (Isus) u Islamu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Само да речем да овај дио није православна теологија.. Занима ме где си ти ово прочитао?

Прочитао сам код православаца таква размишљања. Да ли је у Едему било секса између Адама и Еве?

Монаштво је тражило осим одрицања од секса..одрицање и од хране, изласка у град и многих других ствари... али то само монашво...зарад молитве...да их неби ометале те ствари у молитви...а не зато што су лоше... мирјани имају други типик..који укључује и храну и секс...

Не верујем да се монаси одричу хране :.mislise.   :) 

Монашки живот се не назива случајно анђеоским. Наравно да мирјанима није забрањен секс. Али оне речи Исуса Христа о животу након Васкрсења који сличи анђеоском више одговара... погоди коме? :)  

Подели на овим сајтовима

тринаести јел може тумачење овог ајета

space.gifspace.gif

• O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.                                              

Подели на овим сајтовима

Ovo kad se pominje 'živa voda', jel se misli na vodu iz česme ili je neka simbolika?!

može da bude simbolika ali i bukvalno

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ima simbolike u nekim tumačenjima iz dela u Evanđelju u neki svetootačkim tumačenjima a Otkrovenje je svedočanstvo neposredno iskustvo. tako da,da oboje je u pitanju

Подели на овим сајтовима

тринаести јел може тумачење овог ајета O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.    

1. O vjernici, ako ste pošli da se na putu Mome borite i da naklonost Moju steknete, s Mojim i svojim neprijateljima ne prijateljujte i ljubav im ne poklanjajte - oni poriču Istinu koja vam dolazi i izgone Poslanika i vas samo zato što u Allaha, Gospodara vašeg, vjerujete. Vi im krišom ljubav poklanjate, a Ja znam i ono što tajite i ono što javno činite. Onaj od vas koji to bude činio s Pravog puta je skrenuo. 
    space.gif
  2. Ako vas se oni domognu, biće neprijatelji vaši i pružiće prema vama, u zloj namjeri, ruke svoje i jezičine svoje, i jedva će dočekati da postanete nevjernici. 
    space.gif
  3. Ni rodbina vaša ni djeca vaša neće vam biti od koristi, na Sudnjem danu On će vas razdvojiti; - a Allah dobro vidi ono što radite. 
    space.gif

Odnosi se na veleizdaju u ratnom stanju kada neki muslimani sabotiraju kako bi stekli naklonost tadašnjih neprijatelja Jevreja i hrišćana. Ovi ajeti upozoravaju te sabotere. Ne odnosi se na miroljubive i pravedne hrišćane i Jevreje, oni mogu biti naši zaštitnici i mi možemo biti njima. Podsetimo se da su muslimani u vreme najžešćih mučenja od strane pagana azil dobili od strane hrišćanskog kralja Etiopije. 

Подели на овим сајтовима

O vjernici, ako ste pošli da se na putu Mome borite i da naklonost Moju steknete, s Mojim i svojim neprijateljima ne prijateljujte i ljubav im ne poklanjajte - oni poriču Istinu koja vam dolazi i izgone Poslanika i vas samo zato što u Allaha, Gospodara vašeg, vjerujete. Vi im krišom ljubav poklanjate, a Ja znam i ono što tajite i ono što javno činite. Onaj od vas koji to bude činio s Pravog puta je skrenuo. 

koja je ovo sura?

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Nisam sve procitala jer manje vise prepostavljam sta je napisano-nelogicnosti u mojoj svetoj knjizi nema kao u tvojoj i itd,,,,to me ne zanima jer ono sto hocu da naucim o Islamu nadjem na forumima Engleskog govornog podrucja ,sta me interesuje,,,posto je evidentno rituali izvan Hrsicanstva u samoj veri isto kao i u Islamu ima ih,,znaci Jovanovog Otkrovljenja i dolazak Antihrista su ocigledni,,pitanje za muslimane objasnjene u kuranu o zadnjim danima,,mada sam Kuran nema prorocnih desavanju kao sto ima Biblija...Hvala..

Подели на овим сајтовима

@Nur

ne znam kako komterašeš nešto što nisi čitala,ako misliš na knjigu Danila Sisojeva a što se tiče o sudnjem danu o islamu upravo u pomenutoh knjizi imaš o tome a muslimani su postavljali knjige u pdf o tome ne znam tacno koja tema dok nadjem pa cu ti staviti linkove,

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Sve istorijske cinjenice kazu da je nakon(otprilike) 65-70 godina poslije smrti Isusa nastalo markovo evandjelje kao prvo(tj. najstarije)?

To kazu sve istorijske cinjenice.

Selkoba,mozda je 65-70. godine NOVE ERE,a ne 65-70 godina nakon raspeca Hristovog. Jer nije isto ako je 65. godine nove ere,i ako je 65 godina nakon Hristovog raspeca.

Подели на овим сајтовима

Trinaesti učeniče,ne mozes bukvalno shvatati sve to. Kad se ovde kaze “hrana i seks“ ,tu se vise misli na simboliku. Kad kazemo “hrana“ ,tu se ne misli na hranu u bukvalnom smislu (misli se i na to svakako,ali nije bas tako kao sto ti to mislis) ,nego se misli na dusevnu hranu,tj. hranu koja nam iz Reči Božije dolazi,da “nahrani“ naša srca,koja moraju biti čista,da bi tu “hranu“ iz Reči Božije,mogla da prihvati,tj. da je ta “hrana“ stvarno nahrani Svetim Duhom,da bi svi mi mogli sa Hristom u srcu da zivimo! Jer onaj ko ima Hrista,ima i Gospoda Boga! Ni ovo ne shvataj bukvalno,jer ces onda pomisliti da u potpunosti izjednacavam Isusa Hrista i samog Gospoda Boga. Na to se prvenstveno misli kad se kaze “hrana“. A kad se kaze “seks“ ,tu se vise misli na odraz jako ruznog i iskvarenog duha u nama samima,u nasim srcima,jer i sam znas da je seks mnogima u zivotu “dusevna hrana“ ,ali ne ona cista “dusevna hrana“ (kao sto se radi o prethodnom slucaju koji sam objasnjavao) ,nego o necistoj i prljavoj “dusevnoj hrani“ ,koja nam samo prlja srce. Ali pogledaj i malo uopste,u stvarnost. Nije li seks taj koji nas (ne mislim bukvalno na nas,mene i tebe,nego na nas uopste) puno puta nagoni da budemo silovatelji,pedofili,itd....mnogi na osobu suprotnog pola gledaju najpre kao na seksualnu lutku,dok su ljubav skroz zanemarili i zapostavili u bukvalnom smislu te reci!!! A normalno da je seks sastavni deo “ljubavnog zivota“ ,ili kako bi mi danas rekli,“ljubavne romanse“. Cista i iskrena ljubav PODRAZUMEVA seks kao normalnu i prirodnu potrebu! Dok seksualna opterecenost,NE ZNACI da se i ljubav tu podrazumeva!!! U tome je stvar!

Nebojša, ništa mi nisi pojasnio. Ok, preći ću na tu temu.

"Какво поређење... Храна је физиолошка потреба човека, његовог тела. Секс није. Човек може живети срећно без секса. Секс је нужност овога света у паду. Пази, секс не љубав између људи. Сам Бог и "вода жива" биће човеку извор бесмртности и радости. Описи будућности и пророчанства су доста симболична код нас, нису чисто буквална. Несхватљиво је човеку какав ће бити рај. Али сигурно неће бити као исламски пун страсти и лењствовања. Пусте људске жеље..."

Ignjatije, hoćeš da kažeš da ljudski rod zavisi od hrane, ali ne i od seksa?! Drugim rečima, nećemo umreti od gladi, već ćemo nestati od biološke nereprodukcije. Inače, odakle ti da čovek može živeti srećno bez seksa?! Od monaha? Što onda svi vaši sveštenici ne odu pod celibat da budu srećni? Ako je seks nužnost ovog sveta, zašto se onda u Bibliji spominje hrana?! Pojasni mi ovo. I, kod nas ima simbolike, bukvalizam slabo prolazi. Upravo zbog toga što je čoveku neshvatljiv Raj, postoje prilagođeni opisi. A, vaš će biti pun drveća i vrtova?! Prosto, samo želim da mi se pojasni zašto u Raju postoji hrana kada je i to ovozemaljska potreba?!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...