Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 хришћани верују у усиновљење тј животу са Богом, Богоопштењу као главној наслади у вечности. Богоопштење, Боговиђење, учешће у Божанском блаженству...нема никаквих сексуалних и сличних ствари ИгорМ, Ignjatije and Istochnik је реаговао/ла на ово 3 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Vidi prijatelju, sened je prosto skup imena, prezimena i nadimaka svih prenosilaca dotičnog metna. Npr., Čuo sam Solomona Kane, a on je čuo od Nebojše Jovanovića, a on od Aleksandra Velikog, ... Dakle, samo ovo je sened. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Nebojša, da li ima hrane? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Vidi prijatelju, sened je prosto skup imena, prezimena i nadimaka svih prenosilaca dotičnog metna. Npr., Čuo sam Solomona Kane, a on je čuo od Nebojše Jovanovića, a on od Aleksandra Velikog, ... Dakle, samo ovo je sened. То сам и рекао,пријатељу. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Kane, jesi ali si dodao i da tumačimo kroz sened. Eto, rešili smo nesporazum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ustvari, ja sam pogrešno razumeo. Jer, 'kazivanje o senedu' kod nas se podrazumeva da neko drugi govori o senedu u smislu predavanja, knjiga, studija, ... A, ti si pod time mislio ko spada sve u sened. Zbog toga je izbio nesporazum. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 грешка Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Ustvari, ja sam pogrešno razumeo. Jer, 'kazivanje o senedu' kod nas se podrazumeva da neko drugi govori o senedu u smislu predavanja, knjiga, studija, ... A, ti si pod time mislio ko spada sve u sened. Zbog toga je izbio nesporazum. Тачно тако. Trinaesti učenik је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Nebojša, da li ima hrane? u blaženstvima,nema hrane. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Nebojša, možeš li mi sad objasniti šta je tačno? Postanak, gde se govori da ima, kao i kroz patristiku, i ove tvoje tvrdnje da nema. Ili je tačno i da ima i da nema?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 u Postanju se govori to je bila zapovest posta koju čovek nije držao u budućem Božijem cartvu posle vaskrsenja mrtvih bice drugo stanje da tako kažem. e predalažem da je o ovome piše u temi hrišćanski i islamski raj mislim da je otvorena na forumu ovde smo skrenuli od naslova Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 kako to da nije po vama prihvatljivo da u Raju ima strast, seksualni odnosi i sl. Даривање сексуалости створењима од стране Бога је дубље теолошко питање. Повезано са Адамовим падом у грех, смрт у творевини... причали смо раније о томе, да не ширимо тему сада. Нема логике да се човек уздржава од нечега целог живота да би то исто добио после смрти у изобиљу. Мада је у Исламу секс веома битан и пожељан за живота, где су дозвољене више жена и неограничен број робиња за сексуално задовољство. Зато је Муслиману џеннет без секса на неки начин џехенем. Друго је питање слободе тих жена, и хурија. Она није битна ни на овом свету, чим су дозвољене робиње. Ко пита жене да ли ће њима тај џеннет бити џехенем. Битно је да је мушкарцу добро. a sasvim vam je prihvatljivo da u istom tom vašem Raju može da se jede?! Какво поређење... Храна је физиолошка потреба човека, његовог тела. Секс није. Човек може живети срећно без секса. Секс је нужност овога света у паду. Пази, секс не љубав између људи. Сам Бог и "вода жива" биће човеку извор бесмртности и радости. Описи будућности и пророчанства су доста симболична код нас, нису чисто буквална. Несхватљиво је човеку какав ће бити рај. Али сигурно неће бити као исламски пун страсти и лењствовања. Пусте људске жеље... smiley-dance007 :0203_cool: http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 tamo gde su bili praoci to je bio Edem zemaljski raj posle Vaskrsenja će biti Carstvo Božije u drugačije stanje tj ne može se porediti zemaljski raj Edem sa budućim Carstvom mada če neke stvari biti iste kao što je Bogoopštenje npr Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trinaesti učenik Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 Nebojša, ništa mi nisi pojasnio. Ok, preći ću na tu temu."Какво поређење... Храна је физиолошка потреба човека, његовог тела. Секс није. Човек може живети срећно без секса. Секс је нужност овога света у паду. Пази, секс не љубав између људи. Сам Бог и "вода жива" биће човеку извор бесмртности и радости. Описи будућности и пророчанства су доста симболична код нас, нису чисто буквална. Несхватљиво је човеку какав ће бити рај. Али сигурно неће бити као исламски пун страсти и лењствовања. Пусте људске жеље..."Ignjatije, hoćeš da kažeš da ljudski rod zavisi od hrane, ali ne i od seksa?! Drugim rečima, nećemo umreti od gladi, već ćemo nestati od biološke nereprodukcije. Inače, odakle ti da čovek može živeti srećno bez seksa?! Od monaha? Što onda svi vaši sveštenici ne odu pod celibat da budu srećni? Ako je seks nužnost ovog sveta, zašto se onda u Bibliji spominje hrana?! Pojasni mi ovo. I, kod nas ima simbolike, bukvalizam slabo prolazi. Upravo zbog toga što je čoveku neshvatljiv Raj, postoje prilagođeni opisi. A, vaš će biti pun drveća i vrtova?! Prosto, samo želim da mi se pojasni zašto u Raju postoji hrana kada je i to ovozemaljska potreba?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2013 tamo gde su bili praoci to je bio Edem zemaljski raj posle Vaskrsenja će biti Carstvo Božije u drugačije stanje tj ne može se porediti zemaljski raj Edem sa budućim Carstvom mada če neke stvari biti iste kao što je Bogoopštenje npr Koristi zareze ako oces da te bilo ko razume lol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука