aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 17 minutes ago, Arsenija рече To bi trebalo ja vas da pitam ... Hehehe ... А ја чуо ономад да је јачи мртав човек него жив нечовек, шта год то значило... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 24 minutes ago, aстрофизичaр рече Ма, пусти Ајнштајна, само је Милева озбиљан играч! Милева завршила матуру 1890 као најбоља у одељењу за математику и физику а Милевина мајка није могла да се споразумева са зетом, јер није говорила ни један страни језик. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Хвала, колега! Ипак, твоје ми се више свиђа. Никад ми то не би пало на памет. aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, БанеЛ рече Слушај 'вамо. Набављам огромне теразије. Мерим тежине до 50 кг. Колико ми најмање тегова треба и које тежине? Да видимо да л' је баук или није? А задатак за 5. разред? Е, а ово јесте мали баук! Баучић!! Јер... постављамо додатно питање да ли је тегове дозвољено стављати на оба таса или само на један. Онај баја Фибоначи је нешто радио са теговима који могу да се стављају само на један тас и требало мује 5 комада за мерење целобројних маса од 1 до 30 кила (зипа!! Не тежине - јер су тежине СИЛЕ). А ако дозволимо турање тегова на оба таса и проширимо опсег маса од 1 до 40 кила, ту нам је довољно 4 тега... Ево започех интересантну дискусију. Прво са лакшим масама, па можда дођемо и до 50кг!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 6 minutes ago, БанеЛ рече Хвала, колега! Ипак, твоје ми се више свиђа. Никад ми то не би пало на памет. Ено почех тамо с теговима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Значи - за 30 кг и 40 кг знамо колико најмање тегова треба, али - по колико треба кг да имају? Па ћемо и на 50кг за пете разреде... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Тегови могу са обе стране да се стављају. У једној збирци за припрему петака за такмичење налети моја колегиница на овај задатак. И испадне да су нам потребни сви тегови, који су степени броја три, почео од 3^0 =1, па 3, 9, 27 итд. И онда сам се ја мислио, мислио и мислио, и нисам смислио. И онда, уз Божју помоћ, сасвим сигурно, сазнам да кад од степена броја 3 одузмем збир свих претходних степена, добијем број који је за један већи од тог претходног збира. 3 - 1 = 2 9 - (1 + 3) = 9 - 4 = 5 27 - ( 1 + 3 + 9 ) = 14 итд. Ова особина нам омогућава да направимо све приордне бројеве коришћењем степена броја 3 1 = 3^0 2 = 3 - 1 3 = 3 4 = 3 + 1 5 = 9 - ( 3 + 1) 6 = 9 - 3 7 = 9 - 3 + 1 итд. Интересантно? aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 3 minutes ago, БанеЛ рече Тегови могу са обе стране да се стављају. У једној збирци за припрему петака за такмичење налети моја колегиница на овај задатак. И испадне да су нам потребни сви тегови, који су степени броја три, почео од 3^0 =1, па 3, 9, 27 итд. И онда сам се ја мислио, мислио и мислио, и нисам смислио. И онда, уз Божју помоћ, сасвим сигурно, сазнам да кад од степена броја 3 одузмем збир свих претходних степена, добијем број који је за један већи од тог претходног збира. 3 - 1 = 2 9 - (1 + 3) = 9 - 4 = 5 27 - ( 1 + 3 + 9 ) = 14 итд. Ова особина нам омогућава да направимо све приордне бројеве коришћењем степена броја 3 1 = 3^0 2 = 3 - 1 3 = 3 4 = 3 + 1 5 = 9 - ( 3 + 1) 6 = 9 - 3 7 = 9 - 3 + 1 итд. Интересантно? У томе је цака. У степенима. Али, мора се признати да јесте баук. За петаке, наравно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 minute ago, aстрофизичaр рече У томе је цака. У степенима. Али, мора се признати да јесте баук. За петаке, наравно... Само за петаке? АлександраВ and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 2 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 2 minutes ago, БанеЛ рече Само за петаке? Да! Даааа! За СВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ... БанеЛ and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 . Тања1 and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 2 minutes ago, Arsenija рече To je zapravo jedna jednacina cije se resenje samo nazire sa ove tacke gledista . No , ona ne glasi tako kao sto ste culi onomad ... je to za nas znaci da je jaci mrtav covek od zivoga coveka ... Ona glasi - Covek je jaci mrtav nego ziv ... Rec covek je na prvom mestu , a to opet znaci da je najvaznije biti covek ... Jer postati Covek , sa velikim C , to znaci postati covek svetog zivota ... tj. resiti zadatak . Волим ја да решавам задатке. Понекад их и решим... мислим, брзо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 6 hours ago, Тања1 рече Без математике нема ликовног, цртање кућа...нема архитектуре, нема масе предмета. Математика је цео наш свет. ЕЕЕЕ, а мени није овако рекао наставник математике, него је делио пацке са неком антеном... Зато дође први час физике, а човек лепо, овим речима рече: -Децо погледајте кроз прозор-; Ми сви лица ка прозору. Пита- Шта видите?- Е , сад свакаква нагаћања... Онда , лепо, каже човек:- Физика је све око нас, она је цео наш свет!- Отада сам јако заволела физику, била ми је и логична, за разлику од математике....међутим, дође време, сретоше се математика и физика, а онда... -Сања, ко ти крив кад ниси боље учила математику?! aстрофизичaр, АлександраВ and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Arsenija рече . . Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 43 minutes ago, Фрида рече ЕЕЕЕ, а мени није овако рекао наставник математике, него је делио пацке са неком антеном... Зато дође први час физике, а човек лепо, овим речима рече: -Децо погледајте кроз прозор-; Ми сви лица ка прозору. Пита- Шта видите?- Е , сад свакаква нагаћања... Онда , лепо, каже човек:- Физика је све око нас, она је цео наш свет!- Отада сам јако заволела физику, била ми је и логична, за разлику од математике....међутим, дође време, сретоше се математика и физика, а онда... -Сања, ко ти крив кад ниси боље учила математику?! Математика и физика су битне,наравно,али има нешто што их надилази,а то је метафизика Математика и теологија имају такође неких захедничких ствари,обе покушавају дау неким изразима,појмовима,формулама,символима,изразе неизрециво,али теологија ипак покушава да кеже нешто о Неизрецивом. aстрофизичaр and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука