Arsenija Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 3 hours ago, БанеЛ рече Срамота да астрофизичар отвара тему о математици поред толико професора математике овде. Господо, срам вас било!!! Шта ли је завршила Арсенија? Нешто са матифизиком. Фино неко чељаде. Nisam skolovala . АлександраВ and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 48 minutes ago, drvce рече Zato su nam po pecinskim zidovima ostale predivne slike razlomaka? Другим речима: Слика је настала из других слика! Човек је очигледно прерано могао да рачуна једноставне прорачуне, али је тек након што су Сумери измислили глинене табле и клинасто писмо започета писана калкулација. Пре него се математика родила, имао се алат да помогне рачуницу и памћење бројева...Косе и хоризонталне црте да би израчунали нешто сасвим тачно... Поред блога Пећка патријаршија, кад имам времена пишем и блог: Цртеж: Математика је цео наш свет. (Моја интересовања). Тако да донекле знам о чему лупам. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, Arsenija рече Nisam skolovala . И види се! Правилно је: несам школовала... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 2 hours ago, Тања1 рече Без математике нема ликовног, цртање кућа...нема архитектуре, нема масе предмета. Математика је цео наш свет. Математика или смрт!! drvce and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Подсетио си ме. Нисам био БГ студент. Извини. 1 = (2+3+4+5+6+7+8+9)*0 + 1 Знам друго решење, али нећу да вам кажем. Рећу ћу само да је збир бројева од 1 до 9 једнак броју 45. Слушај 'вамо. Набављам огромне теразије. Мерим тежине до 50 кг. Колико ми најмање тегова треба и које тежине? Да видимо да л' је баук или није? А задатак за 5. разред? aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, aстрофизичaр рече Математика или смрт!! Математика! Баш као што крст симболизује неке основне принципе хришћанства, Пи је у математици, нема сумње, Бадње вече. Питање за Вас: Наука каже, ако су наш таленат језици, немамо смисла за математику. Начин на који мозак обрађује реч и математику је у ствари веома различит. Алберт Ајнштајн је једном рекао да речи и језик немају никакве везе са његовим талентом за математику. Колико је ово тачно? aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, aстрофизичaр рече Математика или смрт!! Smrt . Ubijte me , ali ja ovo ne razumem ... Тања1 and aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 10 minutes ago, Arsenija рече Smrt . Ubijte me , ali ja ovo ne razumem ... Шта не разумеш? @астрофизичар уприо пиштољ у твоју главу и каже: "Паре или живот, Арсенија!" И ти изабрала смрт, не даш математику. А ја дам математику. aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 59 minutes ago, БанеЛ рече (2+3+4+5+6+7+8+9)*0 + 1 Ајд, може! Јел знаш и неко лепше решење? Без множења са нулом... БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 52 minutes ago, Тања1 рече Математика! Баш као што крст симболизује неке основне принципе хришћанства, Пи је у математици, нема сумње, Бадње вече. Питање за Вас: Наука каже, ако су наш таленат језици, немамо смисла за математику. Начин на који мозак обрађује реч и математику је у ствари веома различит. Алберт Ајнштајн је једном рекао да речи и језик немају никакве везе са његовим талентом за математику. Колико је ово тачно? Ма, пусти Ајнштајна, само је Милева озбиљан играч! Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 51 minutes ago, Arsenija рече Smrt . Ubijte me , ali ja ovo ne razumem ... Аха! Ту смо... смрт дефинитивно не постоји!! Шта сад?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 minute ago, aстрофизичaр рече Аха! Ту смо... смрт дефинитивно не постоји!! Шта сад?! To bi trebalo ja vas da pitam ... Hehehe ... aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Јао, бре, колега ништа ме не пратиш. Рекох малопре да је збир бројева од 1 до 9 једнак 45. Узмем три броја чији је збир 23, а збир осталих је 22. Одузмем и готова ствар. Типа 9+8+6 - (0+1+2+3+4+5+7) Подсетио си ме на оно што дају четвртацима. Дају им бројеве од 1 до 9 и кажу им да их поделе у две групе да добију исти збир. Они се малецки поломе, и никако да реше. А збир свих њих непаран број, грешна им душа. aстрофизичaр је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aстрофизичaр Написано Октобар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 3 minutes ago, БанеЛ рече Јао, бре, колега ништа ме не пратиш. Рекох малопре да је збир бројева од 1 до 9 једнак 45. Узмем три броја чији је збир 23, а збир осталих је 22. Одузмем и готова ствар. Типа 9+8+6 - (0+1+2+3+4+5+7) Подсетио си ме на оно што дају четвртацима. Дају им бројеве од 1 до 9 и кажу им да их поделе у две групе да добију исти збир. Они се малецки поломе, и никако да реше. А збир свих њих непаран број, грешна им душа. Пратим ја, али је труло да ја поставим задатак, па га онда објашњавам и радим ту. Канда разговарам сам са собом. А и трпезаријом успут... Него, ћерка ми сад други разред и био задатак са сликом из календара септембра месеца са питањем: колико цифара нима на слици. Сви к'о из топа одвалише 30. А оно 51... А четвртацима се цепа "виша математика"!!!! Екстра ти је решење. А шта мислиш о: 148/296 +35/70 = 1 Аха!! Ово је већ за више разреде... БанеЛ and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука