Jump to content

математика НИЈЕ баук!!!

Препоручена порука

3 hours ago, БанеЛ рече

Срамота да астрофизичар отвара тему о математици поред толико професора математике овде. Господо, срам вас било!!! :D Шта ли је завршила Арсенија? Нешто са матифизиком. Фино неко чељаде. :smeh1:

Nisam skolovala .   :smeh1:

:351780:

Подели на овим сајтовима

48 minutes ago, drvce рече

Zato su nam po pecinskim zidovima ostale predivne slike razlomaka?

Другим речима: Слика је настала из других слика!

Човек је очигледно прерано могао да рачуна једноставне прорачуне, али је тек након што су Сумери измислили глинене табле и клинасто писмо започета писана калкулација. Пре него се математика родила, имао се алат да помогне рачуницу и памћење бројева...Косе и хоризонталне црте да би израчунали нешто сасвим тачно...;)

Поред блога Пећка патријаршија, кад имам времена пишем и блог: Цртеж: Математика је цео наш свет. (Моја интересовања). Тако да донекле знам о чему лупам. :mahmah:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Тања1 рече

Без математике нема ликовног, цртање кућа...нема архитектуре, нема масе предмета. Математика је цео наш свет.

Математика или смрт!!

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

Подсетио си ме. Нисам био БГ студент. :skidamkapu:Извини.

1 = (2+3+4+5+6+7+8+9)*0 + 1 12:smeha:

Знам друго решење, али нећу да вам кажем. Рећу ћу само да је збир бројева од 1 до 9 једнак броју 45. 

Слушај 'вамо. Набављам огромне теразије. Мерим тежине до 50 кг. Колико ми најмање тегова треба и које тежине? Да видимо да л' је баук или није? :) А задатак за 5. разред? 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, aстрофизичaр рече

Математика или смрт!!

Математика! Баш као што крст симболизује неке основне принципе хришћанства, Пи је у математици, нема сумње, Бадње вече.

Питање за Вас: Наука каже, ако су наш таленат језици, немамо смисла за математику. Начин на који мозак обрађује реч и математику је у ствари веома различит. Алберт Ајнштајн је једном рекао да речи и језик немају никакве везе са његовим талентом за математику. Колико је ово тачно?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Arsenija рече

Smrt .

Ubijte me , ali ja ovo ne razumem ... :D

Шта не разумеш? @астрофизичар уприо пиштољ у твоју главу и каже: "Паре или живот, Арсенија!" :)

И ти изабрала смрт, не даш математику. А ја дам математику. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

59 minutes ago, БанеЛ рече

(2+3+4+5+6+7+8+9)*0 + 1 12:smeha:

Ајд, може! Јел знаш и неко лепше решење? Без множења са нулом...

:)))

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

52 minutes ago, Тања1 рече

Математика! Баш као што крст симболизује неке основне принципе хришћанства, Пи је у математици, нема сумње, Бадње вече.

Питање за Вас: Наука каже, ако су наш таленат језици, немамо смисла за математику. Начин на који мозак обрађује реч и математику је у ствари веома различит. Алберт Ајнштајн је једном рекао да речи и језик немају никакве везе са његовим талентом за математику. Колико је ово тачно?

Ма, пусти Ајнштајна, само је Милева озбиљан играч!

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, aстрофизичaр рече

Аха! Ту смо... смрт дефинитивно не постоји!! Шта сад?!

To bi trebalo ja vas da pitam ... 

Hehehe ...  :smeh1:

:351780:

Подели на овим сајтовима

Јао, бре, колега ништа ме не пратиш. Рекох малопре да је збир бројева  од 1 до 9 једнак 45. Узмем три броја чији је збир 23, а збир осталих је 22. Одузмем и готова ствар. Типа

9+8+6 - (0+1+2+3+4+5+7)

Подсетио си ме на оно што дају четвртацима. Дају им бројеве од 1 до 9 и кажу им да их поделе у две групе да добију исти збир. Они се малецки поломе, и никако да реше. А збир свих њих непаран број, грешна им душа. :)

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, БанеЛ рече

Јао, бре, колега ништа ме не пратиш. Рекох малопре да је збир бројева  од 1 до 9 једнак 45. Узмем три броја чији је збир 23, а збир осталих је 22. Одузмем и готова ствар. Типа

9+8+6 - (0+1+2+3+4+5+7)

Подсетио си ме на оно што дају четвртацима. Дају им бројеве од 1 до 9 и кажу им да их поделе у две групе да добију исти збир. Они се малецки поломе, и никако да реше. А збир свих њих непаран број, грешна им душа. :)

Пратим ја, али је труло да ја поставим задатак, па га онда објашњавам и радим ту. Канда разговарам сам са собом. А и трпезаријом успут... Него, ћерка ми сад други разред и био задатак са сликом из календара септембра месеца са питањем: колико цифара нима на слици. Сви к'о из топа одвалише 30. А оно 51... А четвртацима се цепа "виша математика"!!!! Екстра ти је решење. А шта мислиш о:

148/296 +35/70 = 1

Аха!! Ово је већ за више разреде...

viber_image.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...