Jump to content

Под изговором борбе против тероризма Кина додатно ограничава верске слободе!

Оцени ову тему

Милан Ракић

Препоручена порука

Државни савет Кинеске Народне Републике је покренуо нови пројекат «Правилник о верским питањима», то је скуп верских ограничења, које су усмерена првенствено на смањење утицаја Ватикана на кинеске католике. Очекује се да закон ступи на снагу почетком октобра.

1478141446.jpg

Нови пројекат закона састоји  се од 9 поглавља и 74 члана. Правилник садржи ограничења за «организацију грађана за учешће у верским тренинзима, конференцијама и догађајима у иностранству», «проповеди, организацију верског деловања и оснивање верских институција или места за одржавање верских обреда у школама» и «пружање верских услуга путем интернета». Ове новитете власт правда потребом да се уведу мере против сепаратизма, тероризма и утицаја стране власти.

«Након упознавања са новим «Правилником о верским питањима» постаје очигледно, да партија жели да преузме на себе одговорност за решавање верских питања. Влада жели да контролише све, чак и најмање аспекте. Једна од карактеристичних црта овог пројекта је проширивање пуномоћја органа локалне самоуправе», – изјавио је пастор Џоу.

Са њим се слаже и пастор америчкокинеске цркве Гао Баошенг, који је написао чланак «Забрињавајуће промене у поново размотреном Правилнику о слободи вероисповести». Видимо, да влада све више притиска хришћанство, будизам и  ислам. Закони све више угњетавају хришћанске цркве и друге религије… За њих, услови верске слободе постају све гори», – написао је верски вођа у тексту.

Према његовим речима, за кинеске власти «Тражење јавног мњења» је сушта формалност, јер они све више користе законе за сузбијање верског живота.

01.png

Подели на овим сајтовима

U Kini je vlast uvek kontorlisala sve , to senije promenilo evo 5000 godna. To sto hoce da kontrolisu katolike ne cudi  , uzimajuci u obzir kinesko iskustvo sa katolickom crkvom. Sa islamom imaju neverovatnoh problema , to znam iz "prve ruke"  i to toliko da ne znaju sta da rade . Sto se budizma tice , te "miroljubive " religije , mor da se ima na umu da budizam nije organizovan kao katolicka ili pravislavna crkva nego vise lice na americke pseudohriscanske sekte , ima nebrojeno mnogo budistickih organizacije i nisu sve bas miroljubive , gledjuci kroz istoriju , gomila takvih sekti su izazivale nemire i pobune sto je uglavnom skupo kostalo lokalno stanvnistvo. Sa moje tacke gledista , treba da ih kontorlisu sto cvrsce mogu . Niti je islam tamo donet zbog sirenja mira i ljubavi a ni katolicanstvo . Te budisticke sekte danas imaju veze sa budizmom koliko im vodje brijaju glave i noze naradzanste odore , inace su kalsicni ispiraci mozga  ,poput jehovnih svedoka sa svakakvim krajnjim ciljevima . Da komunisti  nisu dosli na vlast 1948 danas bi imali 10 malih drzava umesto kine po kontorlom amerikanaca koji i dalje rovare koliko mogu i samo cvrsta ruka moze da spasi kinu . Kad nestane amerike i engleza l ko doizivi , ima da vidi cudo od demortije i sloboda u kini .

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, zuti car рече

Sa moje tacke gledista , treba da ih kontorlisu sto cvrsce mogu .

У праву си, 5000. година ту држава све контролише. Само ја мислим да ово није усмјерено толико против католика, колико протива "харизматских неопротестаната" који се брзо шире кинеском средњом класом, а контролисани су из Америке.

Занимљиво, некад, негдје прочитах да су се Кинези дуго бавили (и сада се баве) питањем зашто су од 18. вијека изгубили статус најјаче и најпросперитетније државе на свијету. Један од одговора је био да је узрок могао бити тај што нијесу имали централизовану цркву по моделу Ватикана.

Подели на овим сајтовима

11 hours ago, александар живаљев рече

У праву си, 5000. година ту држава све контролише. Само ја мислим да ово није усмјерено толико против католика, колико протива "харизматских неопротестаната" који се брзо шире кинеском средњом класом, а контролисани су из Америке.

Занимљиво, некад, негдје прочитах да су се Кинези дуго бавили (и сада се баве) питањем зашто су од 18. вијека изгубили статус најјаче и најпросперитетније државе на свијету. Један од одговора је био да је узрок могао бити тај што нијесу имали централизовану цркву по моделу Ватикана.

nikada nisu bili najprospertnija  drzava na svetu , ,mozda u svojoj glavi ali realno nisu . Elem , u 18 veku su bili pod vlascu mnogola i jednostavno su stali sa bilo kakvim razvojem , zamrzli su se bili u vremenu i samo produzili nasledjeno iz Ming dinastije , njima je i krajem 19 veka vojska bila uglavnom naoruzana kopljima i macevima , to dovoljno govori o svemu. Inace su kinezi jako toelrantni prema drugim religijima i pogledima na svet pa ako donose zakon o kontorli necega to onda ima dublje korene i politicke razloge . Imajos jedna stvar , demokratija na istoku je drugacija od demokratije na zapadu . Ja zivim u "demortskoj" zemlji koja je uredjena ka Jugoslavija negde 80tih, samo je ovde malo cvrsca ruka nego to je kod nas bila , svuda se oseca kontrola . Religija je takodje strogo kontrolisana . Ista je stvar u Japanu , religija je storgo kontrolisana samo ne ovako otvoreno kao u Kini , ali ako nesto pravi problm onda oni otvoreno to zabrane ,kao recimo zabrana sirenja islama u Japanu . Ne mogu stvari u aziji da se mere zapadnim arsinom , kultura i uredjenje je drugacije . 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...