Георгина Написано Август 19, 2016 Пријави Подели Написано Август 19, 2016 Недавно сам боравила у Бару и у току је израда фрескописа цркве чије освештавање је планирано за крај септембра. Не разумем се у фрескопис и шта се све може представљати у цркви, али ми је дефинитивно било необично у прирати видети Махатму Гандија, Тагора, Аристотела, Платона, Хераклита, Конфучија, Лао-цеа...итд. Они су осликани у врховима стубова, испод светитеља, са хришћанским порукама на свитцима. Сад немам овде слике, ако су и потребне, могу их касније поставити. Која су правила за то шта се може осликати у храму? Поздрав! АлександраВ, Светислав Павловић and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 19, 2016 Пријави Подели Написано Август 19, 2016 13 minutes ago, Георгина рече Недавно сам боравила у Бару и у току је израда фрескописа цркве чије освештавање је планирано за крај септембра. Не разумем се у фрескопис и шта се све може представљати у цркви, али ми је дефинитивно било необично у прирати видети Махатму Гандија, Тагора, Аристотела, Платона, Хераклита, Конфучија, Лао-цеа...итд. Они су осликани у врховима стубова, испод светитеља, са хришћанским порукама на свитцима. Сад немам овде слике, ако су и потребне, могу их касније поставити. Која су правила за то шта се може осликати у храму? Поздрав! Необично би добро било када би поставила фотографије тих композиција. Овако, на невиђено, сви поменути су на неки начин својим животом и делом сведочили Истину, а да у Истини нису били... И претпостављам да је поента у томе. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Георгина Написано Август 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 19, 2016 Видећу да их данас поставим. АлександраВ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Георгина Написано Август 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 19, 2016 АлександраВ, Иван Ивковић, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Август 19, 2016 Пријави Подели Написано Август 19, 2016 Freskopis treba da pretstavlja Jevandjelje u slici. I jako je vazno da cenatr svake ikone, sto znaci i one na kojoj je pretstavljen svetitelj bude takodje Hristos centar, sto znaci da nije pravilno da stoje ljudi koji su svedocili istinu mimo Hrista. Freska treba da ima i obrazovni karakter, opet u smislu obrazovanja u okviru Jedne Svete Saborne i Apostolske Crkve HRISTOVE i Njenog predanja. Spasenje van Hrista treba ostaviti Bogu i onima koji nisu prosveceni Verom Pravoslavnom, mi jesmo i vise je nego dovoljno samo Nju da propovedamo. To je nas priziv kao naroda. Ovo je suvisno cak i stetno po mom misljenju. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Август 19, 2016 Пријави Подели Написано Август 19, 2016 Mozda ne bi bilo lose da se postavi ovo pitanje na temi kod o.Save Janjica. Suncokret54 and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 19, 2016 Пријави Подели Написано Август 19, 2016 56 minutes ago, Георгина рече Случајно или не, најјаснија је од свих ових фотографија дела живописа управо ова коју ћу прокоментарисати. На њему је пророчица Сибила, која је у најкраћем, за време Цезара Аугуста прорекла долазак Исуса Христа... Остале фотографије ми нису баш најјасније, али према списку оних који сте навели, баш као што сам и горе рекао. Људи који су представљени на њима нису представљени као светитељи, него као људи који су живели у времену/има пре Оваплоћења Истине, односно, живели су након Њега (поменули сте Гандија, Тагореа, месчини види се и један северноамерички Индијанац...). Углавном, они који су својим речима, животом и делима назначавали долазак Истине и живели Истину иако ју нису умели познати (просто нису имали додира са Њоме) Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Август 20, 2016 Пријави Подели Написано Август 20, 2016 A i Milan se tacnije izrazio, živopis je pravilan naziv, freska je tehnika koja se danas retko gde koristi, daleko cesce se koristi seko tehnika za živopis. Ja sam se u brzini odgovarajuci vodila uvodnim postom u kom je upotrebljen naziv 'freskopis' sto nije ispravno. Suncokret54 and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука