Rassoban Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Ne vrijedi mi da šutim, jer me to podsjeća na onu priču o carevom odijelu. Mora se naći neko ko će reći: Pa, go si, čovječe! Mislim da je i obaveza mislećeg čovjeka da kaže istinu, ali i da je ne shvati zlonamjerno kada je čuje od drugih. Ne žalim za onim što sam uradio, mogu se samo kajati zbog onoga što nisam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Август 13, 2016 Пријави Подели Написано Август 13, 2016 Nije istina van tebe, već u tebi, nađi sebe u sebi, ovladaj sobom - i ugledaćeš istinu. Nije u stvarima ta istina, nije van tebe i nije negde preko mora. već pre svega u tvom sopstvenom radu na sebi. Pobedićeš sebe i postaćeš slobodan, kao što nikada nisi ni mogao da pomisliš, i počećeš veliko delo, i druge ćeš učiniti slobodnima, i ugledaćeš sreću, jer će se ispuniti tvoj život. i shvatićeš, najzad, narod svoj i svetu istinu njegovu.F. M. Dostojevski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rassoban Написано Август 13, 2016 Пријави Подели Написано Август 13, 2016 Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.Dobrica Ćosić Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука