Ћириличар Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 Баш ме занима има ли љубитеља овог жанра овдје :) Ја сам одрастао уз Покемоне, Змајеве кугле, Ју Ги Ох, Дигимоне, па касније и уз Нарута. Но некако сам се временом заситио тих огромних серијала који трају читаву вјечност, па сам се окренуо краћим серијалима који су далеко квалитетнији. Тренутно завршавам прву сезону "Sword Art Online" који препоручујем. Класична прича са класичним добрим и лошим ликовима, али успијева да избјегне досадну причу некако: Pancakes, АлександраВ and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 Ja volim da pogledam, ali nemam puno vremena, plus sto ima jako puno smeca, pa naci neki dobar anime zna da bude iscrpljujuce. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Август 7, 2016 Пријави Подели Написано Август 7, 2016 2 hours ago, Ћириличар рече Змајеве кугле Једино што бих и данас радо погледао, да ме жеља за ранијим временима мине! Наравно, ово се односи на старе епизоде. Да не буде забуне, јер претпостављам да постоји и нешто модерније на тај "драгонбол" фазон, то ми се вјероватно не би ни допало. Пиколо је, мени, био ликчина! АлександраВ and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 hour ago, Караконџула рече Једино што бих и данас радо погледао, да ме жеља за ранијим временима мине! Наравно, ово се односи на старе епизоде. Да не буде забуне, јер претпостављам да постоји и нешто модерније на тај "драгонбол" фазон, то ми се вјероватно не би ни допало. Пиколо је, мени, био ликчина! Цртани је завршио као серија, али је недавно изашао филм "Битка богова". Гоку се туче са другим најјачим бићем у нашем универзуму и борба остане неријешена. Не би те разочарало, али ништа ново осим боље анимације. Изгледа да је била и некаква алетрнативна серија која се не сматра канонском, али нисам гледао. Смао знам да ју је мало ко волио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2016 1 hour ago, Wlof рече Ja volim da pogledam, ali nemam puno vremena, plus sto ima jako puno smeca, pa naci neki dobar anime zna da bude iscrpljujuce. Одмах из главе два одлична: Death Note Code Geass Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2016 А овај момак има добар канал гдје препоручује који је аниме добар: sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Август 8, 2016 Пријави Подели Написано Август 8, 2016 8 hours ago, Ћириличар рече Изгледа да је била и некаква алетрнативна серија која се не сматра канонском, али нисам гледао. Смао знам да ју је мало ко волио. Мора да сам то негдје на нету "закачио", неки инсерт, слику, нешто тако, па зато онакав став. Сада баш слабо гледам било шта, али ако некад дођем у прилику, бацићу поглед на "Битку богова"! Хвала на препоруци, свакако! "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Август 8, 2016 Пријави Подели Написано Август 8, 2016 Бијеше некад на Слагалици питање (парафразирам) како се назива јапански стил анимације на шта плави такмичар неопрезно одговори: "хентаи" -5 поена и још откри доста тога о себи свеколиком аудиторијуму Ћириличар and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2016 1 hour ago, Goku рече Бијеше некад на Слагалици питање (парафразирам) како се назива јапански стил анимације на шта плави такмичар неопрезно одговори: "хентаи" -5 поена и још откри доста тога о себи свеколиком аудиторијуму Joooj, znam Goku је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Август 8, 2016 Пријави Подели Написано Август 8, 2016 15 hours ago, Ћириличар рече Одмах из главе два одлична: Death Note Code Geass Code nisam gledao, ali Death Note mi je dobra prva sezona. Druga.....ne bas toliko. Shinsekai Yori mi se svideo od skorasnjih. Tek kada sam pogledao sam cuo da ljudi hvale. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 8, 2016 Пријави Подели Написано Август 8, 2016 Vegeta i Goku su smejurija, zna se ko je najjaci batica u svim anime univerzumima i ciji je trening najbolji: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Август 8, 2016 Пријави Подели Написано Август 8, 2016 izvorno me privukao izvanredan soundtrack by Yoko Kanno, moj ulaz u anime svijet je bila ta jedna jedina sezona Cowboy Bebop-a. Imam boxset od 26 epizoda na dvd-u - the complete series. preporuka ko nije gledao. http://www.imdb.com/title/tt0213338/?ref_=nv_sr_1 ovo je kompletan soundtrack, njemu se cesto vracam: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2016 Препоручујем веома добар, али и много "психо" серијал - Neon Genesis Evangelion. Прво, један је од првих ( ако не и први ) аниме који је користио мека-роботе, а као друго серијал се бави темом несавршености људског бића, односно питањем зашто људи траже једно друго и теже једно другом, зашто се бојимо, зашто се осјећамо усамљени. Научник иза пројекта ЕВА има своју теорију зашто је то тако и како ријешити проблем, па се постављају и питања етичности и моралности његових поступака, који постају очигледни пред крај серије. Није за оне који се лако згражавају, али има једну од најбољих уводних шпица: Pancakes је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2016 Онда, препоручујем "Code Geass" за оне који воле више политичке теме. Цртаћ такође користи мека-роботе и приказује борбу између два пријатеља и њихових различитих идеала. Лалуш, главни лик, вјерује да циљ оправдава средство и оправдава било коју цијену, док његов пријатељ, Сузаку Куруруги, мисли супротно и залаже се за реформе унутар система, а не за рушење система. Њих двојица се налазе на супротним странама у рату Јапана за независност од Британије, са тим што је иронично да се Сузаку, Јапанац, бори за Британију, а Лелуш, Британац, бори за Јапан. Јако квалитетан цртаћ који се дотиче како политике тако и моралних дилема, али нуди и трећу опцију коју Лелуш искориштава на крају - но то би већ био спојлер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2016 И за крај, аниме са најбољом причом у читавом жанру која убједљиво превазилази чак и многе озбиљне филмове - Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Нема никаквих дубоких моралних дилема, ликови и прича су више класични него необични, али серијал некако успијева да буде, макар по мени, далеко најбољи од свих аниме цртаћа, па и од великог број "озбиљних" филмова, што се не може рећи за 99% анимеа. Мислим да има око педесетак епизода: Pancakes and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука