Иван ♪♫ Написано Јул 9, 2016 Пријави Подели Написано Јул 9, 2016 Interesanta priča: drvce and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2016 Ja mislim da jesmo, jer smo evoluirali tako. Nije da nam je mišljenje teško, već ono postaje prefinjenije i tačnije, i apstraknije. A učenje nije uvek lako, treba trud. A što se tiče matematike, mislim da je tu samo problem PRAVILNOG treninga. Svi imamo isti mozak, i svako može naučiti dosta, a ko ima dar, on će i još više napredovati u talentu koji ima. Kaludjerovic Sreten, александар живаљев and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 9, 2016 Пријави Подели Написано Јул 9, 2016 Мислим да Докинс није прави саговорник на ову тему, из милијарду разлога. Што се клипа тиче, нису поставили основу - шта они сматрају логичким размишљањем? - да би се о њиховим оценама разгоравало, што доста чуди од двојице научника таквог калибра. Такође, што није реткост код давања овако паушалних оцена, занемаруу лош школски систем и друштвено окружење када разговарамо о учењу математике конкретно. Мени у школи природне науке никада нису ишле од руке јер се тражило бесконачно понављање и памћење неких глупих формула, али сада обожавам да читам неке чланке из теоретске физике који ми буду занимљиви- ШТо је далеко од правог образовања у тој области, али је далеко и од онога "не занима ме", "не иде ми". Мислим да овај разговор није меродаван за одговор на постављено питање и због методологије и због поставке проблема, и због тога што о томе прича Докинс, коме је нерационалан свако ко је верник између осталог, али има пар занимљивих тренутака над којима би се ваљало замислити. GeniusAtWork, александар живаљев, Suncokret54 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 9, 2016 Пријави Подели Написано Јул 9, 2016 Мислим да много идеализују логику и придају јој неки значај који она уопште нема. Логика је начин повезивања и конструкције аргумената тако да премисе и закључци не буду контрадикторни, није никаква мистична сила која треба да влада људским умовима и цивилизацијом А одговор на питање из наслова је ово што Риле помену: пуно људи лоше зна математику због начина на који су је учили, а не зато што су нелогични, ирационални или зато што им мозак није "подешен за логичко размишљање". александар живаљев, -Владимир-, jedan čovjek and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука