Jump to content

Риалити шоу-медијска слика наше стварности

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ако имаш моћ да пресипаш из Нолетовог џепа преспи мало у буѕет овог Форума,биће захвални :)

С обзиром да је светски бр.1 у свету наш човек нећу коментарисати,а иначе било би занимљиво мало размотрити финансијске токове либералног капитализма,односно правду да неко ко негде прави патике у некој сиромашној земљи ради данас за неколико долара,да би у тим патикама неко зарађивао милионе долара за кратко време.

Да би финансијери аристократске забаве као што је тенис могли да се такмиче у престижу и цифрама  која одређује рејтинг турнира,неко мора да ради данас за неколико долара.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Da se razumemo, od umetnosti se veoma, veoma teško zarađuje. Samo retki koji su se progurali i uspostavili neki uhodan sistem mogu da zarađuju lagano. Ali to retko ko uspe. Npr. kažu da u Americi tek 10-tak muzičara godišnje ostvari gold standard (pokazatelj da je uspeo u muz. biznisu, ali pare su i dalje diskutabilne, jer dok se svi ugrade njima najmanje ostane). Tako da pojedinci ne mogu biti uzetu kao primer svih umetnika, jer preostalih ima na milione, i nemaju para, ili imaju redovan posao, a umetnost u slobodno vreme.

Подели на овим сајтовима

Ја сам апсолутно против таквих програма.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Нифада рече

Ако је за неког,како помену неко у овој дискусији, Мирјана Бобић Мојсиловић синоним за кич,а ви тако видите чланове САНУ-а,онда се поставља питање ко су нама вредносни,културни,морални,како хоћете,ауторитети.Да их тражимо у ријалити емисијама?

Да ли је онда прихватљив пројекат ријалити тв да је новац врхунска вредност и да ништа није изнад тога.

Nije. Ali ako nekome SANU i MBM nisu ,,vrednosni, kulturni, moralni autoriteti''( ma šta got to značilo, jer autoritet nam je potreban u detinjstvu, i uglavnom taj deo posla odradi roditelj, ne znam stvarno šta će svesnom odraslom čoveku autoritet) ne mora da znači da su mu reality emisije isti ti autoriteti, ili hajde da bolje izrazim, interesovanja. Nije sve ili-ili, između dva ili ima još mnogo toga. 

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Santi рече

Nije. Ali ako nekome SANU i MBM nisu ,,vrednosni, kulturni, moralni autoriteti''( ma šta got to značilo, jer autoritet nam je potreban u detinjstvu, i uglavnom taj deo posla odradi roditelj, ne znam stvarno šta će svesnom odraslom čoveku autoritet) ne mora da znači da su mu reality emisije isti ti autoriteti, ili hajde da bolje izrazim, interesovanja. Nije sve ili-ili, između dva ili ima još mnogo toga. 

Zavisi kako poimamo autoritet.Zašto je problem da u nekim složenim situacijama očekujemo stav Crkve,SANU,istaknutih intelektualaca.Isto tako i na ličnom planu možemo imati nekoga do čijeg nam je mišljenja stalo.Mislim na autoritet u jednom afirmativnom smislu.

Подели на овим сајтовима

31 minutes ago, Нифада рече

Zašto ?

Зато што ја волим програме где нешто позитивно може да се научи. Волим и забавни програм, али где нема псовки и свађа.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

10 hours ago, Ненад. рече

Зато што ја волим програме где нешто позитивно може да се научи. Волим и забавни програм, али где нема псовки и свађа.

(y)

ок

Подели на овим сајтовима

Била је то тема о ријалити  стварности,која има амбицију да не остане само у домену тв забаве,али оне најниже,него  да се људи почну понашати у стварном животу као да су у ријалитију.

Време је за нове теме.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Нифада рече

Била је то тема о ријалити  стварности,која има амбицију да не остане само у домену тв забаве,али оне најниже,него  да се људи почну понашати у стварном животу као да су у ријалитију.

Време је за нове теме.

Ljudi se odavno ponasaju kao da su u rijaliti programu , nisu nam trebali ti programi uopste ako je to bio cilj

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...