Jump to content

teroristi imaju jednu vjeru a to je terorizam

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Да, ал Хусеини је веома контроверзна личност. Он је најодговорнији за заоштравање односа између Јевреја и Арапа у тадашњој Палестини, као и сарадњу муслимана са Нацистима на Балкану и другде. Било би интересантно чути шта наши саговорници мисле о њему.

Што се ове, у медијима извикане, фразе "терористи имају једну веру, тероризам" то може различито да се разуме. Прво, свако сноси личну одговорност за зло које почини и у том смислу то јесте тачно - нико не може да пренесе одговорност на другу особу, идеологију итд.

Друго, може да се разуме као изједначавање свих вера и народа када је у питању однос према и одговорност за тероризам. То није сасвим тачно, нису све вере једнаке у том смислу. На пример, чланови ове ратоборне секте (које су у Америци похватали пре пар дана) су покушали да неке хришћанске доктрине (пре свега Апокалилпсу и долазак антихриста) протумаче насилно. Овде је сада битна ствар - свакоме ко бар мало познаје Хришћанство јасно је да је то супротно самим темељима Хришћанства, Светом Писму итд. Њихову "доктрину" може сваки полу-писмени хришћанин да обори у три потеза. Чак нису ни стигли да никога повреде, полиција их је похватала због агресивне идеологије и планова које нису реализовали.

Са друге стране, када бин Ладен образложи своје поступке цитатима из Курана и хадиса, веома је тешко доказати да није у праву, јер има пуно примера где се Мухамед служио насиљем и/или га оправдавао као исламску доктрину итд. Он чак и масовна убиства недужних цивила (Њу Јорк, Лондон, Мадрид итд) објашњава као "одбрамбени рат", што је чак један од наших саговорника овде оправдао, парафразирам - "они плаћају порез којим се финансира војска која убија муслимане" па је зато дозвољено убијати их. Можда се не слажу сви муслимани око тога, али не постоји јасна граница као у Хришћанству којом би сви који подржавају насиље једноставно остали без аргумената. Зато исламских терориста има све више и чине све више зла.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ок,прочитао сам оно што сам већ знао о њему и то је само уопштено биографски преглед без морално-религозних процена...интересује ми да ми кажеш,ако знаш,како се савремени духовни ауторитети у исламу изјашњавају о њему и његовом религиозно-политичком деловању и практичној и постојећој вези са нацистима? Ако не знаш,нема везе...идемо даље.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ок,прочитао сам оно што сам већ знао о њему и то је само уопштено биографски преглед без морално-религозних процена...интересује ми да ми кажеш,ако знаш,како се савремени духовни ауторитети у исламу изјашњавају о њему и његовом религиозно-политичком деловању и практичној и постојећој вези са нацистима? Ако не знаш,нема везе...идемо даље.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Да, ал Хусеини је веома контроверзна личност. Он је најодговорнији за заоштравање односа између Јевреја и Арапа у тадашњој Палестини, као и сарадњу муслимана са Нацистима на Балкану и другде. Било би интересантно чути шта наши саговорници мисле о њему.

Што се ове, у медијима извикане, фразе "терористи имају једну веру, тероризам" то може различито да се разуме. Прво, свако сноси личну одговорност за зло које почини и у том смислу то јесте тачно - нико не може да пренесе одговорност на другу особу, идеологију итд.

Друго, може да се разуме као изједначавање свих вера и народа када је у питању однос према и одговорност за тероризам. То није сасвим тачно, нису све вере једнаке у том смислу. На пример, чланови ова ратоборне секте (које су у Америци похватали пре пар дана) су покушали да неке хришћанске доктрине (пре свега Апокалилпсу и долазак антихриста) протумаче насилно. Овде је сада битна ствар - свакоме ко бар мало познаје Хришћанство јасно је да је то супротно самим темељима Хришћанства, Светом Писму итд. Њихову "доктрину" може сваки полу-писмени хришћанин да обори у три потеза. Чак нису ни стигли да никога повреде, полиција их је похватала због агресивне идеологије и планова које нису реализовали.

Са друге стране, када бин Ладен образложи своје поступке цитатима из Курана и хадиса, веома је тешко доказати да није у праву, јер има пуно примера где се Мухамед служио насиљем и/или га оправдавао као исламску доктрину итд. Он чак и масовна убиства недужних цивила (Њу Јорк, Лондон, Мадрид итд) објашњава као "одбрамбени рат", што је чак један од наших саговорника овде оправдао, парафразирам - "они плаћају порез којим се финансира војска која убија муслимане" па је зато дозвољено убијати их. Можда се не слажу сви муслимани око тога, али не постоји јасна граница као у Хришћанству којом би сви који подржавају насиље једноставно остали без аргумената. Зато исламских терориста има све више и чине све више зла.

Pisao samdanas o napadačima i baš me je obradovalo ono što je brat Aleksandar prenio o stavu muslimana o onome što je se desilo u Rusiji a evo u prilogu tome ono što sam pisao:Brate moj Karađorđe možemo na ti, poznajem ja doktrinu ljudi koji tako razmišljaju!Uzimaju ajete iz Kurana koje razumijevaju onako kako to nijedan islamski učenjak nije protumačio! Međutim njihovo neznanje, naivnost zatim želja često za osvetom onima koji su im nanijeli neko zlo čini da budu lahke mete zlonamjernim ljudima koji vrlo često nisu uopšte muslimani!Opet brate poznajem njihovo razmišljanje koje nema veze sa zdravim razumom!Boriti se vojnik protiv vojnika to je čast i viteštvo, a boriti se protiv onih koji nemaju veze sa ratom i vojskom tj ubijati civile, to je kukavičluk! Zapamti brate ovo ti piše čovjek koji razumije svoju vjeru i koji živi za islam!

Takvi ljudi ne samo što štetu čine nevinim ljudima, štetu čine ogromnu muslimanima u svijetu, a pogotovo muslimanima koji žive kao manjine među kršćanima!Gubi se povjerenje, doživljavaju provokacije, poniženja zbog tih nesvjesnih grupa!A njima lijepo, a što muslimani se otpuštaju s posla, što muslimani postaju građani drugog reda, što se muslimani optužuju za djela koja nemaju veze sa islamom, ti naivni ljudi(ako ih tako mogu nazvati) nerazmišljaju! Svaka vjera ima svoje naivne fanatike, da li ti razmišljaju da kakav manijak koji nema veze sa kršćanstvom iskoristi to i povrijedi muslimansko djete koje negdje u evropi ide u školu, ili muslimanku koja je krenula na posao(kao što je se desilo prije dva mjeseca u Njemačkoj gdje je manijak kršćanin izbo na smrt nožem ženu muslimanku na po ulice! Ne razmišljaju oni da čine nešto zbog čega sebi Džehennem zarađuju!Takvi neznaju za hadis Allahova Poslanika:Ko ubije nemuslimana na pravdi Boga neće okusiti miris Dženneta!

Takvi nerazumiju islam!Eh sada ja kao teolog kako da objasnim tebi Karađorđe koji nisi musliman koji ne poznaješ islam dovoljno ( a kako li tek onome koji nezna ništa o islamu) da to nije od islama, a ti vidiš da je čovjek koji je ubio civile musliman,sigurno teško mada kao čovjek, kao vjernik kao onaj koji praktikuje islam u životu kunem se Bogom koji je stvorio nebesa i zemlju da to nema veze sa islamom! hoće li to biti nekome dovoljno ja neznam, ali znam jedno a to je neću nikome dozvoliti da me neko veže kao i moju vjeru sa takvim glupanima!Svako dobro!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Хвала на честиткама!

Него реци ми,нешто...какав је твој лични став према теократији владајуће куће Инб Сауд у Сауди Арабији,која је већ 236 година нескривено у симбиози са вехабистичким учењем...с' обзиром на Сауди Арабију као свету земљу муслимана,као извор из кога је потекло исламско учење и где се родио  Мухамед.Да ли мислиш да је оно што постоји као религиозно-политичко устројство у тој земљи,слика и прилика аутентичне Мухамедове визије или не?

Подели на овим сајтовима

Хвала на честиткама!

Него реци ми,нешто...какав је твој лични став према теократији владајуће куће Инб Сауд у Сауди Арабији,која је већ 236 година нескривено у симбиози са вехабистичким учењем...с' обзиром на Сауди Арабију као свету земљу муслимана,као извор из кога је потекло исламско учење и где се родио  Мухамед.Да ли мислиш да је оно што постоји као религиозно-политичко устројство у тој земљи,слика и прилика аутентичне Мухамедове визије или не?

Ne upotpunosti!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Кад будеш имао времена и ако будеш желео,напиши нам шта је то тачно што спада у твоје "не у потпуности"...барем мене интересује и мислим да је то веома битно за даљни разговор.

Подели на овим сајтовима

Кад будеш имао времена и ако будеш желео,напиши нам шта је то тачно што спада у твоје "не у потпуности"...барем мене интересује и мислим да је то веома битно за даљни разговор.

Ne bježim od razgovora naprotiv!Imam goste i dobro si primjetio na mojim škrtijim odgovorima da sam zauzet nečim!Bit će prilike!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ne bježim od razgovora naprotiv!Imam goste i dobro si primjetio na mojim škrtijim odgovorima da sam zauzet nečim!Bit će prilike!
Ок...уживај са гостима!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...