Jump to content

Очекује се причислење светима пећких патријараха Јована и Пајсија и новомученика Харитона

Оцени ову тему

Препоручена порука

Послије литургије на дан преподобног аве Јустина, 14.06, у манастиру Ћелије, умировљени епископ захумско-херцеговачки г. Атанасије, најавио је причислење светима косовскометохијских мученика и подвижника, старијих и најновијих времена:

- После погреба Оца Јустина, био сам послат у Александрију. Шетао сам четрдесет дана пустињом, ронио сузе и молио се за њега. Након четрдесет дана, почео сам да се молим Њему. Он је јеванђељска радост! Молите му се и ви и читајте његова дела. Многа су се чуда крај кивота Аве Јустина дешавала – рекао је Епископ Атанасије и позвао учеснике сабрања да узносе молитве за опстанак српског народа на светој мученичкој српској земљи Косову и Метохији. Ускоро ће, најавио је Епископ Атанасије, у Диптих светих СПЦ бити уписани и свештеномученици косовски Патријарх Јован Кантул (свирепо уморен од Турака 1614. год.) и његов наследник на пећком трону Пајсије Јањевац (открио мошти Светог Уроша Нејаког и подигао му манастир у Неродимљу), као и новомученик Отац Харитон (Лукић), жртва савремене косовске трагедије, кога су 1999. мучки убили шиптарски терористи.

http://www.spc.rs/sr/svetojustinovske_svechanosti_u_tshelijama

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...