Jump to content

Васкршња трпеза

Препоручена порука

Ајмо женее, шта кувамо за Васкрс?

Мени бебиситерка предложила јунећи бут у неком сосу.

Јес да се у месо најбоље не разумем, вреди ли покушати?

Подели на овим сајтовима

Ајмо женее, шта кувамо за Васкрс?

Мени бебиситерка предложила јунећи бут у неком сосу.

Јес да се у месо најбоље не разумем, вреди ли покушати?

Па код мене у граду су изврсне печењаре, и лако је за месо, али традиционално

спремам јагњетину коју поручим у месари код Каловке.

Они имају своју јагњад за Васкрс и ако се на време јави нема проблема.

Ту узмем и јагњећу џигерицу за сармицу,и нешто за чорбу.

Треба имати у виду да се једна трећина живе ваге најмање изгуби при печењу јагњетине.

Печем је иначе у рерни шпорета поклопљену у металној тепсији-пекачу.

То је сасвим довољно уз салате,кувана јаја,торту.Спремам јапански ветар торту.

Моја породица и гости воле јагњетину и то је врх веруј ми. 0703_read

Тих сосева има разних,али ја их ретко спремам.

Леп је и телећи бут,то месо је меко и много лепо када се испече као свако печење у рерни.

sFun_bat

Подели на овим сајтовима

TELEĆI BUT

# 1,2 kg telećeg buta bez koske

# ljuta aleva paprika

# i zaleni list praziluka

# malo peršuna i kadulje

# grančica majčine dušice

# sitno seckanu koricu

polovine limuna

# 2 lista lovora

# veću glavicu luka

# 2,5 dl belog suvog vina

# 2,5 dl jake supe

# 3 kašike ulja

# 1 kašičicu gustina

# so i biber

Sitno naseckajte luk, a list praziluka isecite na kratke komade. Operite sve biljne začine. Meso rastanjite pa dobro natrljajte solju, biberom i paprikom, obložite listićima kadulje urolajte i čvrsto stegnite kuhinjskim koncem. U tepsiji na dobro ugrejanom ulju propržite meso sa svih strana, izvadite i odložite na toplo. U preostalom soku blago propržite luk, dodajte gustin, kratko ga propržite i nalijte vinom i supu. Zakuvajte glatki umak,umaku dodajte začinsko bilje i limunovu koricu procedite i kasnije procedite služite sa mesom.

umaku dodajte začinsko bilje i limunovu koricu. Vratite meso u tepsiju i stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Pecite jedan sat i često nalivajte supom. Kada je gotovo, odstranite kuhijski konac i ostavite meso da malo odstoji. Služite sečeno na fine kolutove.

http://www.kuvarica.net/jelovnik/meso.html#teletina

Подели на овим сајтовима

Нисам женско, али нисам могао да одолим.... И више говорим у име своје мајке.

Обавезно иде јагњећа капама и сармалук (ово јело се негде зове дробина или тако нешто).

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=1YSXxKbmhRg&feature=player_embedded#

Може и без  вина и овог хлеба.Ко воли.

Нисам знао за вино и хлеб, али ваљда треба да иде и пириниач?

Подели на овим сајтовима

Сармалук  (додуше чист копи пејст, немој да ми замерите)

SASTOJCI

iznutrice od jagnjeta

jagnjeca maramica

dve-tri kasike masti

solja pirinca

jedno jaje

casa mleka

struk veceg ili dva manja praziluka

mlevena paprika C

biber C, persun, so

zacin C

PRIPREMA

Oprati belu dzigericu, crevca, skembe, ako zelite i crnu dzigericu nju morate bliss jeeee da kuvate jer je tvrda, staviti u serpu, naliti vodom, malo posoliti i kuvati. Kad su iznutrice skuvane, iseckati na komade srednje velicine. U dubljem tiganju isprziti isecen na kolutove beli deo praziluka da omeksa, dodati iseckane iznutrice i nekoliko minuta promesati na vatri.

Na kraju dodati alevu papriku, dosta bibera, zacin C i soli po ukusu. Sve izmesati, skinuti sa vatre i ostaviti da se malo prohladi. Jagnjecu maramicu podeliti na cetiri-pet delova, puniti filom, uviti i redjati u djuvec ili zemljani sud, posuti sa dosta seckanog persunovog lista, naliti malo vode u kojoj su se kuvale iznutrice i peci u rerni oko pola sata da se ne osusi previse. Sarmaluk sluziti uz kiselo mleko.

Подели на овим сајтовима

Ево још један једноставан копи пејст.

Ја је правим само од мало беле и више црне џигерице, а у капаму не стављам пиринач.

Ово је за оне који нису никад правили.

Кувар:Јагњећа сармица

1 кг јагњеће изнутрице (марамица, бела и црна џигерица, срце, крезле) Сем марамице остало обарити у сланој води. Обарено исећи на ситне коцкице. Пре тога марамицу потопити у слану воду са мало сирћета да стоји што дуже. Променити воду бар једном. За то време узети 3 главице црног лука ситно исецкати и на масноћи га продинстати. Када је на пола продинстан додати сецкане коцкице и наставити са повременим доливањем воде да се динста. Посолити, побиберити, мало алеве паприке и мало љуте ко воли. Када је готово у посуди у којој ће се пећи подмазати дно па ставити пола марамице сипати издинстану смешу па покрити другим делом марамице. 4 јаја умутити са млеком до пола литре по потреби и ставити у рерну да се запече.

http://sr.wikibooks.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%80:%D0%88%D0%B0%D0%B3%D1%9A%D0%B5%D1%9B%D0%B0_%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0

Подели на овим сајтовима

Ево још један једноставан копи пејст.

Ја је правим само од мало беле и више црне џигерице, а у капаму не стављам пиринач.

Ово је за оне који нису никад правили.

Кувар:Јагњећа сармица

1 кг јагњеће изнутрице (марамица, бела и црна џигерица, срце, крезле) Сем марамице остало обарити у сланој води. Обарено исећи на ситне коцкице. Пре тога марамицу потопити у слану воду са мало сирћета да стоји што дуже. Променити воду бар једном. За то време узети 3 главице црног лука ситно исецкати и на масноћи га продинстати. Када је на пола продинстан додати сецкане коцкице и наставити са повременим доливањем воде да се динста. Посолити, побиберити, мало алеве паприке и мало љуте ко воли. Када је готово у посуди у којој ће се пећи подмазати дно па ставити пола марамице сипати издинстану смешу па покрити другим делом марамице. 4 јаја умутити са млеком до пола литре по потреби и ставити у рерну да се запече.

http://sr.wikibooks.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%80:%D0%88%D0%B0%D0%B3%D1%9A%D0%B5%D1%9B%D0%B0_%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0

grouphug klapklapklapklap bandit grouphug

Морам да признам да сам мало огладнео читајући ово

Мајкину кухињу сам задњи пут пробао за нову годину bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

Ево,сда си и мене расплакао... bliss jeeee

Хоћеш ли барем кући за Васкрс?

Ево и рецепт за погачу, то је неизоставно.

VASKRŠNJA POGAČA

Sastojci:

kocka kvasca

2 dl toplog mleka

2 dl mlake vode

3 žumanceta

šoljica margarina

šoljica ulja

brašno, so

Način pripreme:

Staviti jednu kocku kvasca u toplo mleko i kad počne da radi, dodati 2 dl mlake vode, tri žumanceta, kafenu šoljicu topljenog margarina, kafenu šoljicu ulja, soli po ukusu i brašna toliko da umesite tvrđe testo.

Kad se dobro umesi, podeliti na šest jufki. Razviti oklagijom koru veličine tepsije i staviti je u margarinom podmazan pleh, premazati margarinom koru pa razviti sledeću. Premazati tako još četiri jufke. Petu razviti malo veću tako da sa strane može da se poduhvate one ispod i nju ne mazati. Oštrim nožem iseći, kao burek, na osmine, ali ne do ivice tepsije (da ostane otprilike centimetar) i iz sredine podviti prema ivici. Šestu jufku staviti u sredinu. Premazati žumancetom, posuti susamom, sačekati oko pola sata, a onda peći.

http://www.kurir-info.rs/clanak/kurir-26-04-2008/vaskrsnja-trpeza

Подели на овим сајтовима

Ево,сда си и мене расплакао... grouphug

Хоћеш ли барем кући за Васкрс?

Не идем кући  bliss jeeee мораћу сам да спремам, неће то бити нешто али биће од срца

Подели на овим сајтовима

Држаћу ти песнице да ти све успе најбоље.

Размисли шта ћеш да спремиш, купи на време, ако ти треба нека помоћ

у ходу, ту смо сви, а ту је наравно и мама ти.

Зови,питај,слободно!

kov

Подели на овим сајтовима

Зови,питај,слободно!

kov

По моје кулинарске способности су веома ограничене, јер ја сам треће дете и имам две старије сестре, тако да је кухиња за мене била мисаона именица.... али после је дошло студирање и самачки живот... и тако ме мука натера да научим да кувам што за разлику од прања и чишћења волим да радим. За почетак то јест сутра на програму је фарбање јаја а после видећемо. али да не скрећем ја са теме ....

Подели на овим сајтовима

Зови,питај,слободно!

kov

По моје кулинарске способности су веома ограничене, јер ја сам треће дете и имам две старије сестре, тако да је кухиња за мене била мисаона именица.... али после је дошло студирање и самачки живот... и тако ме мука натера да научим да кувам што за разлику од прања и чишћења волим да радим. За почетак то јест сутра на програму је фарбање јаја а после видећемо. али да не скрећем ја са теме ....

Није спам,знам да се нико неће овде наљутити због овог разговора.

И мој син је студент и више воли да нешто скува, него да чисти и распрема,али

шта ће,мора све по мало.

Издржи све, мораш.

Желим ти,као и сви ми одавде успеха. animal-smiley-037

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...