javor Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Управо сада, RYLAH рече @javor, а и остали на теми: ваљда је јасно шта мислим о тој музици. Али не можемо побити људе који слушају ту музику, и који би да слушају ту музику. Једноставно неће да слушају ЕКВ и Азру, највећи домет у еманцишовању тих људи је био Тома Здравковић или данас Саша Матић. На врхунцу југословенске рок сцене, то није слушало више од петнестак посто људи, чак и кад се онако агресивно промовисала. Не знам колико се често возите превозима. Прекјуче сам имао несрећу да се возим у једном у ком шофер има пасију према Кемалу Маловчићу и сличнима. Чак ни кад сам појачао слушалице, нисам могао да до краја сузбијем оно урлање ко да неког деру живог. Други шофер воли сабрана дела Милене Ћеранић и не вади тај диск. Јбг, то постоји и не мош сад да побијеш људе који то слушају. Овај форум није прави показатељ стања у друштву. Slazem se ja sa tvojim misljenjem. Ali, ne sme im se popustati nigde i nikad, samo ako to i koliko zavisi od nas koji nismo toga poklonici.Veruj mi, mene je stvarno sramota kad to cujem, nekako se osetim nemocno, prljavo i silovano zvukom. Pritom, ja nisam profesionalac u muzici i slusam mnogo vrsta i zanrova muzike. Ja izricito stavim do znanja da mi nije po volji.Ili sa krajnjim naporom sluha i volje pokazem ignoranciju ili kazem da nisam zainteresovan ili im se rugam praveci grotesknu facu i izvrcuci njihovu ''poeticnost teksta'' itt. Treba im suziti prostor i ne tolerisati. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 10 minutes ago, RYLAH рече Ја све некако гледам као жртве те што слушају ту музику. Али најозбиљније. Није ми тешко да издржим пар сати негде, кад дођем кући пустим оно што волим да слушам. Они са тим морају да живе целог живота, а чак ни не капирају шта то ђубре ради људском мозгу. Ako bismo radili širu analizu, došli bi do onog pitanja ko je stariji, kokoška ili jaje...ili, ko je žrtva, oni ili mi? Ne gledam TV, ne slušam radio, ne čitam štampu, samo da bih sebe poštedila trenda koji mi ne odgovara. Da li da krivim nekog što sam oko sebe postavila zidove? Da li sam ja žrtva? Ne! To je moj izbor...ja biram svoj put i svoj pravac, i sretna sam što imam tu mogućnost. To što se osjećam kao IT na svakom veselju, ne pogađa me...čak mi je zabavno (bar koji minut) posmatrati euforična lica, njihovu sreću kada ih dodirne neki ritam ili stih...počnu se koprcati i tresti svoje opuštene mišice dok se predaju njima omiljenom zvuku. Naravno, posle izvjesnog vremena odlazim, da moje čuđenje ne bude glasnije od šapata. Ne bi valjalo da me čuju. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 37 minutes ago, RYLAH рече Кемалу Маловчићу Кемал Маловчић је чиста Византија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 3 minutes ago, Juan рече Кемал Маловчић је чиста Византија. Јесте, онај крајњи исток Византије. Онај грчки део Византије, који се звао Римом, је слушао нешто друго. Али смо у међувремену еволирали ваљда и од једног и од другог музички. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 4 minutes ago, Juan рече Кемал Маловчић је чиста Византија. Natjeraste me da vidim ko je lik...e baš vam hvala. Neka ste Снежана and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 hour ago, Dragi рече Jeli je i ovo turbofolk? Svakako imaju trubače ili recimo nesto za dame Dragi and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 21 minutes ago, Ayla рече ko je žrtva, oni ili mi? Мој комшилук је био жртва док сам ја био хеви-треш-дед-блек металац и пустао гласно преко дана и ноћи. Више пута су ме, када им прекипи, питали какко то могу да слушам, надајући се да ћу схватити да им смета. Ја им одговорим контра питањем, како они могу да слушају народњаке, па још и влашке. Сада је жртва само један старијикомшија и његови укућани кад дођу код њега, комуњаре старе, али баш комуњаре. Они ту раде по башти, дворишту, а ја опичим четничке песме до краја. Читам старцу у очима: "што Тито није жив, питао бих ја тебе онда, све отишло у пропаст". Мада и то ме прошло, слабо слушам музику а чешће користим слушалице, сада их нервирам на другачије начине, игнорисањем простаклука у који желе да ме увуку Караконџула, RYLAH, АлександраВ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Kultur-fašistički pamflet.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 @Ignjatije, uopšte ne treba da se nerviraš iili da radiš na efikasnijoj taktici za revanš. Jednostavno prihvatiš različitost, i uživaj u svom svijetu. Pravo na stav i mišljenje imamo, ali ne i pravo da utičemo na druge, ukoliko su oni izabrali svoj put. Mogu reći - ja to ne volim, ne prija mi...ne želim, i to je sve. Tako i sa turbo-folkom...svako neka uzme šta želi, a meni dozvolite da uživam u onome što mi prija. RYLAH and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Ja sad slušam Seku Aleksić, posle odoh da kucam članak za jedan simpzijum, pa šta mi fali RYLAH, Dragi and MiguelAngel94 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 hour ago, RYLAH рече На врхунцу југословенске рок сцене, то није слушало више од петнестак посто људи, чак и кад се онако агресивно промовисала. NemanjaVa, RYLAH, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 minute ago, Ayla рече @Ignjatije, uopšte ne treba da se nerviraš iili da radiš na efikasnijoj taktici za revanš. Jednostavno prihvatiš različitost, i uživaj u svom svijetu. Pravo na stav i mišljenje imamo, ali ne i pravo da utičemo na druge, ukoliko su oni izabrali svoj put. Mogu reći - ja to ne volim, ne prija mi...ne želim, i to je sve. Tako i sa turbo-folkom...svako neka uzme šta želi, a meni dozvolite da uživam u onome što mi prija. Слажем се. Није то реванш, схвати њих нервираш самим тим што си различит и другачији од њих, већине. Не зато што ти то желиш, него што су они такви. Ако се не упушташ у оговарања, постиш, идеш у цркву, слушаш другачију музику, мало си повучен и другачије причаш, многе нервираш а да им ништа ниси учинио лоше. Мисле да си скренуо, или си умислео да си изнад њих, у фазону "прочитао неку књигу, завршио неку школу и сад мисли да је не знам шта". Што се музике тиче остављам слободу избора свакоме. Више ме не нервира турбо-фолк као некада када сам шизио. Смета ми понекад, мало, али не претерано. Са сваким другаром сам гледао да одгледамо Jet Set серију са Б92 на нету. Схвате шта сам тиме хтео али наставе да слушају оно што и пре. То ми не смета да се дружим са њима. zuti car је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 7 minutes ago, Ignjatije рече ... схвати њих нервираш самим тим што си различит и другачији од њих, већине. Не зато што ти то желиш, него што су они такви. Ако се не упушташ у оговарања, постиш, идеш у цркву, слушаш другачију музику, мало си повучен и другачије причаш, многе нервираш а да им ништа ниси учинио лоше. Мисле да си скренуо, или си умислео да си изнад њих, у фазону "прочитао неку књигу, завршио неку школу и сад мисли да је не знам шта". Eh, da znaš kome govoriš...i da, osjetila sam atak ove vrste, ali zanimljivo da me ne povrijeđuje. Jednostavno nemam nikakvih emocija kada su u pitanju napadi osoba koje su drugačije od mene. Oni imaju pravo na čuđenje, jednako kao i ja. Pitanje je samo kako se ko čudi...neko to radi suptilnije, a neko ne. Gruvaj! Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 @Плутон Мислио сам да рок, који се агресивно промиовисао у време касне СФРЈ, и који је заиста био квалитетна музика, није слушало више од петнаестак посто људи у Југославији. Сем можда Чооооле и Брееееге Плутон, 3006 and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 јах, Чооооле и Брееееге ... И даан кад је отиш'о Хасе ... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука