Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

Ја сваке године ,на Велики Четвртак присуствујем јелеосвећењу,у једном манастиру, 0212_rolleyes greengrin где будем помазана.

greengrin

Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог.

Псал., 45:10

Подели на овим сајтовима

И ја сам на прошли Велики Четвртак била на јелеосвећењу и сматрам то једним од најзначајнијих момената у свом животу. 4chsmu1

Од тада се осећам некако заштићеном и кад ми је много тешко ја се сетим тог момента, то ме охрабри , утеши и усрећи и да ми снагу да идем даље.

Тада сам добила освећено брашно и јелеј па сам умесила хлеб који сам поделила на много ситних парчића и осушила како бих га са својим укућанима узимала наредних 40 дана, после Васкрса.Речено ми је да тако треба.Моји укућани нису то потпуно испоштовали, ја јесам и још имам неколико парчића које узмем кад ми је тешко.

Јелеосвећење нас исцељује, лечи и штити од свих наших недуга.

Нас помазују јер смо Христосови. slava3

Подели на овим сајтовима

Dusho, istovetan osecaj ni mene ne napushta od subote.

Veliko je chudo otici totalno "ubedachen" a vratiti se na krilima. A osecash da nije nesto trenutno. I radost na licima svih prisutnih, svechanost koju osecash u vazduhu, blagi glas Vladike Mihaila i topli pogled nasheg Oca Evgenija, molitva koja cisti dushu i lek koji podizhe...veliki je Gospod, slava mu!

Подели на овим сајтовима

Ево пробаћу ја сејо да ти појасним.

Миропомазање је Света Тајна која се врши само једном у животу, и то кад се човјек крсти.

Та служба на којој си ти била, претпостављам јесте служба на којој си присуствовала Светој Тајни Јелеосвећења (помазивање освештаним уљем). На тим службама се чита 15 молитава за здравље и седам Јеванђеља, помазивање се врши послије сваког Јеванђеља ако има више свештеника, или само једном на крају ако је један. Тада се напишу имена крштена својих ближњих која свештеник прочита у току службе док се пјева Слава тебје Боже наш (или Пресвјатаја Богородице спаси нас - нисам сигурна). Ова тајна се прије обављала углавном на људима који су били болесни физички и за које се сматрало да ће умријети, и данас се тако ради, али људи непотребно зазиру од тога да присуствују оваквим службама из незнања и заборављајући да смо сви ми болесни од гријеха и да нам је ова света Тајна свакако на корист (прича типа, па нећу ја још умријети, што да ме помазује? ;)). Надам се да сам ти помогла.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

sve mi je ovo logicno ali gde god sam probala da se informishem ("svestenici odgovaraju") napominje se da je to iskljucivo i danas za fizicki bolesne i da zdravima ne treba jeleosvecenje, osim toga, ja sam zbog molitve ispisala imena svoje dece, a procitah, opet da treba navesti iskljucivo imena prisutnih...jer je u pitanju Sveta Tajna koja moze biti iskljucivo lichna...otprilike, da duhovne tegobe sluzi pokajanje i pricest, za fizicke jeleosvecenje...procitah takodje da je cak zabranjeno vrsiti jeleosvecenje nad zdravima...nadam se da mi nece biti na shtetu, toliko mi je bilo lepo...... 1000000001010

Подели на овим сајтовима

Сестро драга,

кад будући пут будеш ишла (ако будеш ишла) послушај говоре ли свештеници молимо се за све присутне и благословено одсутне. Никако ти не може бити на штету, јер ја идем врло често тамо, и изузетан је осјећај. Гледаћу да пронађем мало више материјала о томе, па ћу ти поставити. Било је и негдје на форуму, само треба да се заровим и пронађем. Човјек под гријехом је свакако болестан, а таквом је потребно изљечење. Свакако да је свакоме на корист. Мало ћу да претражим о овоме па ћу ти написати. Баш се радујем селе што си била. 0442_feel

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

od sad samo tebe konsultujem  4chsmu1

Ma, po onom miru u dushi sve vreme i posle oseti se da je dobro i da treba. Svi smo mi bolesni, greshni i rekoh vec, svakodnevno bi nam trebalo takvih lekova....ipak, kolika sam neznalica, boljese osecam kad pitam, cujem druge, pogotovo vas koji imate mnogo vishe iskustva. Hvala, draga moja 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ma nemam ti ja znanje, ja samo prenosim ono što su mene učili, a prakse su različite. Naći ću ja tu temu, a ako je ne nađem otvoriću je, pa da nam oci malo više kažu o tome.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Samo ti prenosi, odlicno ti stoji  0442_feel

ja se stalno ujedam za jezik kad me neko nesto pita da li cu "utrefiti" kako treba, najveci strah je kad deci pricam u momentima kad ONI hoce da slushaju, jer , razumem, mladi su i za sad nisu motivisani da citaju duhovne knjige, lakse im da pitaju a ja , opet, ne zelim nista da forsiram....neka primaju po svojim mogucnostima...

uh, nekad mi se cini da mi treba jos tri zivota da samo ono osnovno naucim.... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

praksa jeste razlicita a i kad se cita duhovna literatura odgovori jesu svuda isti ali je razlicit stepen "strogoce" za razne stvari...nekad se smrznem kad naidjem na neki svoj greh opisan i jako strogo osudjen pa danima knjigu gledam iz coska, ne smem da pridjem dalje da citam...... 0442_feel

ali, odovud-odonud, sve dodje na svoje, blag je Gospod a i napisa ovde lik s nikom "Nikola" molitvicu koju sam zapisala:

"Gospode, seti se svih mojih dobrih nastojanja u kojima nisam imao snage...."

prelepo:)

Подели на овим сајтовима

Strahovi su od đavola, to sebi uvijek kažem kad se bojim, strah Božiji je svakako nešto drugo. Ali sama znam da onaj strah od kojeg mi se uzmuti duša nije od Boga, Bog zna koliko su male naše snage i kako smo nemoćni. Meni je to isto kao kad se čovjek pričesti, i lijepo se osjeća i onda pomisli - možda nisam trebao se pričestiti, nisam dostojan, i onda ga počnu misli progoniti i muka. Neka ti je na iscjeljenje duše i tijela sejo.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,12457.msg395508/topicseen.html#msg395508

Ево селе отворила сам посебну тему, и подебљала оно што је важно.

Хвала за лијепе ријечи. Надам се да моје ријечи тјеше браћу и сестре, јер то спасава моју а надам се и ваше душе. Господ нека нам се свима смилује.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...