Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

За Теофанију и сестре ЖРУовке 1405_love 1405_love 1405_love 1405_love 1405_love 1405_love 1405_love

http://www.youtube.com/watch?v=j87gmYmQ1Gc&feature=related

0442_feel oleeeee womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1312_womens' /> facenew22222222 stretcher womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='0311_womens' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='leteti' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1317_womens' /> womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='1317_womens' />

Hvala puno,danas je divan dan....

"Mera ljubavi je- ne stati nigde"

Подели на овим сајтовима

За Теофанију и све сетрице!!!  1317_womens

facenew22222222 dada 1312_womens leteti 0311_womens stretcher 0442_feel 1317_womens

Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог.

Псал., 45:10

Подели на овим сајтовима

Кад напомену Тефанија, кад дође прољеће увијек ме ова пјесма обори с ногу:

Мојим сестрама с љубављу. facenew22222222 dada leteti

Сипај нам селе:

slika-Iz-privatne-kolekcije-CRNOGORSKI-VRANAC-iz-1998--3110250x640.jpg

LSA2507.jpg

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Jel grickamo nešto ovdje a? ne_shvata prstgore

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Drage moje sestrice, za sve vas...ma nekako jeste lepshe svud!

Nego ako ima nekog da mi odgovori na pitanjce....ne mogu da nadjem na forumu, sigurno je pisano o tome- miropomazanje...

Svud sam nashla da je vezano za krstenje, ali juce sam to, sasvim neocekivano primila u ruskoj crkvi...zvali su me da obavezno dodjem ali nisu rekli o cemu se radi. Nije nas bilo mnogo, episkop ruski je vrshio molitvu i miropomazanje prisutnih posle citanja  sedam Jevandjelja...bila sam neverovatno dirnuta da takav ne_shvata dobijem iznenada.

Kako se cesto vrshi a da nije vezano za krstenje?

Da li se vrshi odredjenim danima ili spontano?

Da li je potrebna neka priprema, post ili slicno...

ako neko zna da mi malo objasni, zelim sledeci put da budem spremnija  prstgore

Подели на овим сајтовима

teofanija, dobro doshla (mada nisam ja nadlezna bash jer i ja sam od nedavno)  ne_shvata

Ma preletela sam pisanje, videla da se radi o prolecu, buduci da nije ista slika nisam videla , zaleteh se na Kemu i.....nema veze, od dva lepa nece boleti glava...

inace, jako volim da ga slusham, jer imam utisak da peva dushom a ne glasom  prstgore

Подели на овим сајтовима

Ево пробаћу ја сејо да ти појасним.

Миропомазање је Света Тајна која се врши само једном у животу, и то кад се човјек крсти.

Та служба на којој си ти била, претпостављам јесте служба на којој си присуствовала Светој Тајни Јелеосвећења (помазивање освештаним уљем). На тим службама се чита 15 молитава за здравље и седам Јеванђеља, помазивање се врши послије сваког Јеванђеља ако има више свештеника, или само једном на крају ако је један. Тада се напишу имена крштена својих ближњих која свештеник прочита у току службе док се пјева Слава тебје Боже наш (или Пресвјатаја Богородице спаси нас - нисам сигурна). Ова тајна се прије обављала углавном на људима који су били болесни физички и за које се сматрало да ће умријети, и данас се тако ради, али људи непотребно зазиру од тога да присуствују оваквим службама из незнања и заборављајући да смо сви ми болесни од гријеха и да нам је ова света Тајна свакако на корист (прича типа, па нећу ја још умријети, што да ме помазује? bliss jeeee). Надам се да сам ти помогла.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Драга Милева,ја се убацих и изваљавам се на томе 1405_love Само сам хтела да кажем да сам ја била,случајно,на оваквој служби једанпут и иако нисам знала,прихватила без размишљања помазање.Касније када сам питала свог пароха,објаснио ми је,али сте ми Ви сада објаснили боље и зато Вам хвала пуууно и у моје име :drugarstvo: 1405_love .mislise.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Драга моја сестро Александрида, можда си примјетила ми се овдје не персирамо, осим свештенике наравно. Ми смо овдје свакако сви браћа и сестре у Христу, и то што сам ја уредник не значи апсолутно ништа. Ја сам ДУЖНА пред Богом и вама свима да оно што знам подијелим, јер сам само слушкиња Господња, зато нема на чему, Господ даде да знам, и Он даде да прослиједим, јер сам за бадава добила и забадава дајем. Зато хвала теби драга моја сејо, што своје вријеме проводиш овдје, и што учествујеш. Иначе код нас се сваки мјесец одржава 2 пута ова Тајна петком у манастиру.

319.gif bliss jeeee bliss jeeee 0442_feel 0442_feel bliss jeeee

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Све сте у праву,мана ми је да се људима које не познајем обраћам са Ви,али се трудим да то исправим.Што се времена овде тиче,ОБОЖАВАМ овај форум,јер сам нашла себе међу овим људима,нашла сам многе одговоре на питања и још пуно тога учим,јер то је мој избор и жеља.Драго ми је што имате манастир где има и таквих служби,јер ја у окружељу имам само један,али није баш приступачан,најблаже речено.У мојој цркви

су редовне Литургије,а других служби ређе има.То миропомазање ми се десило када сам била на поклоничком путовању и то у манастиру Јовања и то ми је тако било упечатљиво да ћу памтити цео живот...

Све вас поздрављам bliss jeeee 319.gif bliss jeeee

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

hehe, jos kako si mi pomogla !

Sad je sve jasno. Jedino mi nije jasno sto su mi dvojica Rusa rekli "miropomazanije", bas cu da pitam,verovatno se i "jeleosvecenje" kaze isto  :)

U svakom slucaju, kad pomazuju, za svakog kazu "na iscelenje dushe i tela", obzirom da sam prvi put u zivotu prisustvovala jeleosvecenju bila sam presrecna a "iscelenje" pogotovo dushe...eh lek nam treba svakodnevno, cini mi se nekad.

Inace sveke subote, na vecernjoj sluzbi ruski svestenik pomazuje samo celo stavljajuci krst, kako se to zove, nije isto?

Hvala Milevice moja  bleh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...