Jump to content

SRAMOTA svijeta :(

Оцени ову тему

Препоручена порука

Meso samo po sebi nije problem, nego ubijanje zivotinja. Posto u danasnjem dobu izobilja mozemo da zamenimo meso drugim proizvodima, ispostavlja se da je ubijanje zivotinja nepotrebno. Neki ljudi smatraju nemoralnim nepotrebno nanosenje patnje bicima sposobnim da osecaju patnju.

Подели на овим сајтовима

откад се гласа шта ће се јести? confused1 confused bliss jeeee

по тој логици, можемо се хранити једном те истом храном стално - нека пластика што ће имати све живо у себи. на то чак ни ''неки људи'' не би пристали, тако да то сматрам пуким избором или лицемерјем шта ће се јести. негде се свиња поштује ко овде пас а једу се пси.

морал је само илузорна конструкција а обично се ради о томе да је неко горе а неко доле, неко бољи а неко гори, неко лево а неко десно, неко црвен а неко жут ... и тако унедоглед се људи проналазе у разликама а не умеју да им се радују и славе их него се презиру.

таштина, све је то таштина ...

а и ко каже да биљка ништа не осећа, па све је живо аман.

верујем да је чак и камен, само што очигледно нисмо способни да опажамо тако спор ентитет.

ко нема желудац да убија, он се шлепа на месара, ко има - он је месар. некад се ловило јаје, месо, млеко, биљка ... не видиш шта се то променило сем пар људи који не могу из неког разлога да варе неку храну, а то је најнормалнија ствар метаболизма.

е сад, погрешно је правити од тога драму, емотивну болећивост, гађење и презир. за мој појам, то само указује на телесну или менталну девијацију кад слика не одговара реалности.

Подели на овим сајтовима

Tacno je da i biljke nesto osecaju, ali s obzirom na to da nemaju centralni nervni sistem, njihova patnja se ne moze uporediti sa patnjom zivotinja koje najvise koristimo u ishrani. Nekada davno, kada nije bilo toliko raznovrsne hrane, ubijanje zivotinja je bilo opravdano jer je od toga zavisio opstanak ljudske vrste. Sada je ubijanje biljaka opravdano iz istog tog razloga (nesto ipak moramo jesti), dok ubijanje zivotinja nije. Samoodrzanje je opravdan razlog zasto mozemo naneti patnju drugom bicu, ali prosto uzivanje, kao sto je uzitak u ukusu mesa, nije dobar razlog.

Подели на овим сајтовима

знаш, нешто слично је Хитлер тврдио за Словене, то око заисталог нервног система и расуђивања на нивоу животиње, па их је масовно стерилисао и држао у људским ''зоолошким вртовима'', упс, концентрационим логорима.

убијање хране је оправдано због храњења или обезбеђивања скровишта, све остало је девијантно понашање и патологија.

само ме занима чему служи 5 укус на језику - умами. баш се тако и зове - месни укус.

а да, извини, ти желиш да еволуираш.  smej.gif

само ме живо занима како би научила лава или тако неког предатора да не једе месо. последњи пут је тигрица цркла гладна јер је усвојила газелу.

човек би црко на сасвим другом нивоу кад би му било ускраћено право да једе шта оће, кад га већ има.

то је врста затвора, овог пута позлаћеног у обланду лицемерја ''доброг разлога''.

шта ће ти разлог да једеш, сем ''гладан сам''.

можда ћеш ме ти сматрати нижим или презреним због тога, ал онда се подсети мог претходног поста  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Ali Hitlerov rasizam je bio na nenaucnoj osnovi, dok je cinjenica da biljke nemaju CNS naucna istina. (Kao i da nize zivotinje imaju manju sposobnost patnje od visih itd)

Ako covek ima pravo da jede sta hoce, zasto ne jedemo ljude? Ne moramo cak ni da ih ubijamo, zasto ja ne bih tebi prisla i rekla izvini Medo, bas mi se prijelo ljudsko meso, budi miran dok ti odsecem levu ruku. Stoji ona izreka, nasa sloboda i prava su ogranicena slobodom i pravima drugih. Macke nemaju izbor, posto ne vare biljnu hranu, a i da je vare nemaju slobodu volje kao ljudi. Zivotinje robuju svojim nagonima, covek je jedino bice sposobno da napravi moralan izbor. Ako mozes da se hranis i ukusnom i raznovrsnom hranom* a da pritom ne izazivas patnju zivotinja, zar nije to moralniji izbor nego raditi obrnuto?

*posni pasulj i posne punjene paprike moje mame mogu da izadju na megdan svakom mrsnom jelu, garantovano!

Подели на овим сајтовима

Вегетаријанци

Злочиначко удружење мрзитеља биљака које заменом теза покушава да прогура свој настрани начин живота као нормалан. То су звери које немилосрдно чупају траву да задовоље своје погане потребе, и то без анестезије... еј, бре! Уместо да је косе, што би било безболније за јадну траву. И ајде што је чупају, него ЈЕДУ КОРЕЊЕ!!! Глед'о сам деду летос док је клао теле, прво га је одвалио мацолом по глави, да га ошамути. Теле касније, малтене, ништа није ни осетило. Деда је душа од човека. А не ко мој комшија. Једно јутро је улетео комбајном у поље сунцокрета са запада док су главоње пратиле сунце. Мучки, с'леђа... Е, такви ликови не треба да живе. У таквом свету не желим да одгајам своју децу. Сви ће јести јагњетину, чим израсту млечни зуби.

Еј, вегетеријанци, знате ли ви колико ембриона сунцокрета неће дочекати да одрасте због ЈЕДНОГ литра уља, а? Ти ембриони умиру у преси на крајње свиреп начин, само да би ви зачинили салату. А 50 литара свињске масти добијеш од једног јединог крмета.

Где је ту правда за биљке? Начин на који се убијају је средњевековни. Метал, па у живо месо. Без најаве. И то по дану, када врше фотосинтезу и када су најактивније. Ни једна животиња није то доживела од људи.

ДА СЕ КОЉУ БИЉКЕ, АЛ' НОЋУ, КАДА НЕ ВРШЕ ФОТОСИНТЕЗУ!!

Убијају се на најподлији начин. Оне не могу да се бране. Не могу ни да вриште док их кољу дрвосече. Осим тога, имаш дрво од пар тона које сјебе циганче од 40 кила. ГДЕ ЈЕ ТУ ПРАВДА И ВИТЕШТВО! Али за вегетеријанце та смрт је регуларна, а разбијено јаје је злочин, полизан мед је крађа!? О ембрионима биљака и цеђењу живота из њих, не могу више ни да причам.

Али, пазите, њихов изговор је: биљке немају нервни систем... Па, господо, да ли то значи да је све што нема нервни систем осуђено на сурову смрт самим рођењем. Да ли то значи да све што нема нервни систем може да буде живо поједено, без гриже савести? То је опасна дискриминација: "Ако не осећа бол, сеци га, кувај, пеци и једи на живо - нема проблема". Замислите да вас неко коље моторном тестером неколико минута, после вам скрнави тело, маже га некаквим смолама, спава на њему, и... фуууј.

А ту је и цвеће које се масовно дели као поклон и знак пажње. Људи моји, поклањају лешеве биљака које су само хтеле да оставе потомство за собом. Ајде да их одма убију, него им ни то није доста, па их одржавају у животу у некаквим вазама, да се што дуже муче. Да не говорим о томе да масовно ископавају посмртне остатке њихових предака, продају их по ненормалним ценама и после их СПАЉУЈУ. Ни мртва биљка није добра биљка.

Ал што је најмонструозније, узимају делове једне биљке и калеме је на другу. Молим вас лепо, кад су месоједи зашивали кокошију главу на тело свиње?! Гнусно!!

За разлику од вас, наше животиње умиру достојанствено. И нико их не једе живе! Наше животиње пре конзумирања прођу безброј посмртних ритуала: димљење, саламурење, конзервирање, печење и сл. Даље, могу данима да висе у излогу, да би им се у мимоходу одала почаст и да би им се гладни грађани Србије дивили. Зар то није дирљиво?

Мислим да је време да станемо на пут овом покољу. Ако нећемо ми - ко ће? Ако нећемо сад - кад ћемо?

Подели на овим сајтовима

Али, пазите, њихов изговор је: биљке немају нервни систем... Па, господо, да ли то значи да је све што нема нервни систем осуђено на сурову смрт самим рођењем. Да ли то значи да све што нема нервни систем може да буде живо поједено, без гриже савести? То је опасна дискриминација: "Ако не осећа бол, сеци га, кувај, пеци и једи на живо - нема проблема". Замислите да вас неко коље моторном тестером неколико минута, после вам скрнави тело, маже га некаквим смолама, спава на њему, и... фуууј.

Naopaki ti utilitaristi  smej.gif

Подели на овим сајтовима

Ali Hitlerov rasizam je bio na nenaucnoj osnovi, dok je cinjenica da biljke nemaju CNS naucna istina. (Kao i da nize zivotinje imaju manju sposobnost patnje od visih itd)

замисли да наука за коју деценију узнапредује и испостави се да је имала ''ненаучну'' основу  smej.gif

јој, која грижа савести човече  smej.gif

иначе, управо је тим речима Хитлер описивао ''ниже'' врсте.

аман, ко каже да дрво није виша врста, сем по висини, можда ми нисмо ни загребали кору догађаја испод ње 89898989898989 еволуирало до тога да не мора да има ЦНС?  smej.gif

Ako covek ima pravo da jede sta hoce, zasto ne jedemo ljude? Ne moramo cak ni da ih ubijamo, zasto ja ne bih tebi prisla i rekla izvini Medo, bas mi se prijelo ljudsko meso, budi miran dok ti odsecem levu ruku. Stoji ona izreka, nasa sloboda i prava su ogranicena slobodom i pravima drugih. Macke nemaju izbor, posto ne vare biljnu hranu, a i da je vare nemaju slobodu volje kao ljudi. Zivotinje robuju svojim nagonima, covek je jedino bice sposobno da napravi moralan izbor. Ako mozes da se hranis i ukusnom i raznovrsnom hranom* a da pritom ne izazivas patnju zivotinja, zar nije to moralniji izbor nego raditi obrnuto?

come and get it, if you can  smej.gif

шалу на страну, имаш врло настрана размишљања на једној прилично нормалној теми  smej.gif

зато што би ти израсла псећа глава ... има једно житије светитеља који је дошао из канибалистичког племена, управо су тако описани. можеш само да замислиш на шта су личили тако фацијално изобличени својом изобличеном душом изнутра напоље да се огледа таква монструозност. можда ће ти то сад звучати назадно, али размисли колико се киселина у стомаку или тежина живота оцртава човеку на лицу, а камоли монстрозитет те врсте. знаш, нисам лаковеран, ал се искрено надам да су претерали хагиографи у том опису, мада можда би требало да гуглаш мало да видиш фотке неких канибалистичких племена на шта су ти људи личили ...

канибализам, баш окрену на екстрем  smej.gif

дође ми да помислим да си се поистоветила са животињом, пошто помињеш канибализам на теми о једењу меса ...

опет ти кажем, морал је производ духовног, културолошког и социолошко прихватљивог изражаја једне цивилизације. колико је времена протекло испод моста, толико је морала различитог било. негде су људи голи а обученост се сматра девијацијом и ропством, а негде голотиња назадништвом и неморалношћу. и тако редом примера ''морала''.

иначе, има сијасет примера у Светом Писму о моралу и на крају се увек заврши неком жртвом, а поготово камењем, клиновима и крстом.

и тако би ти људе да поробиш ЈЕДНОМ моралу неједења меса. зар ти то не звучи као затворски менталитет и испирање мозга на нивоу секте: ја не једем месо јер то није морално.

такву кованицу можеш да направиш са било којим објектом и свака декламација ће да буде самопотврда, али колико год пута поновиш - никад неће бити истина.

бедак ми да ти потегнем Свето Писмо, у које не верујеш, и да си дам јестиво оправдање за све живо - од корена до крила са изузетком човека. свако друго размишљање би морало бити у складу са тиме, не зато што је то другачија врста затвора, већ једина слобода - избор.

леп је твој избор, вероватно и користан јер и ја постим већином године, али немој наметати другом, нити притискати емотивне, менталне, духовне или било какве друге дугмиће и полуге потезати  smej.gif

поготово не морал, иначе ћеш пасти у дубиозу да мораш да шеташ гола улицом  smej.gif

*posni pasulj i posne punjene paprike moje mame mogu da izadju na megdan svakom mrsnom jelu, garantovano!

иако постим редовно, ја сам мрсојед smej.gif

и то не значи месождер, већ сваштојед.  smej.gif

ономе чему не могу да изађу на мегдан је месо.

као што месо не може да замени пасуљ и паприке  smej.gif

посно и пост није буквално да се једе неживотињско, већ може бити регулисан и на сијасет других начина, чак и са мрсом храном. замисли да ти неко препише да једеш САМО мрсну храну, без биљне и тако да постиш. исто би постила, само другом храном. а и тај пост је само телесни део нечег далеко крупнијег ... ми сматрамо да постоји и духовни део поста.

само те молим да не помислиш да је храна грешна, јер је све живо разрешено на ''кошер''. кхм, сем људи, јел. ваљда не морам да то напомињем  smej.gif

Подели на овим сајтовима

иначе, детеубиство (еуфемизам за абортус) се врши са изговором недостатка ЦНС-а ако се добро сећам ... у сленгу се каже откинути пантљику, није живо, не осећа ...

и тако те Хитлер варијанте ''оправдања''.

Подели на овим сајтовима

замисли да наука за коју деценију узнапредује и испостави се да је имала ''ненаучну'' основу  kolce

јој, која грижа савести човече  kolce

аман, ко каже да дрво није виша врста, сем по висини, можда ми нисмо ни загребали кору догађаја испод ње 89898989898989 еволуирало до тога да не мора да има ЦНС?  kolce

E onda bismo se svi zgrazavali kako su ljudi primitivni nekada bili i mislili da je u redu ubijati biljke  :( Kao i sada sto se zgrazavamo nad nekim drugim stvarima koje su radjene u proslosti kad ljudi nisu znali drugacije.

come and get it, if you can  :sherif:

шалу на страну, имаш врло настрана размишљања на једној прилично нормалној теми  :(

зато што би ти израсла псећа глава ... има једно житије светитеља који је дошао из канибалистичког племена, управо су тако описани. можеш само да замислиш на шта су личили тако фацијално изобличени својом изобличеном душом изнутра напоље да се огледа таква монструозност. можда ће ти то сад звучати назадно, али размисли колико се киселина у стомаку или тежина живота оцртава човеку на лицу, а камоли монстрозитет те врсте. знаш, нисам лаковеран, ал се искрено надам да су претерали хагиографи у том опису, мада можда би требало да гуглаш мало да видиш фотке неких канибалистичких племена на шта су ти људи личили ...

канибализам, баш окрену на екстрем  joooj

дође ми да помислим да си се поистоветила са животињом, пошто помињеш канибализам на теми о једењу меса ...

опет ти кажем, морал је производ духовног, културолошког и социолошко прихватљивог изражаја једне цивилизације. колико је времена протекло испод моста, толико је морала различитог било. негде су људи голи а обученост се сматра девијацијом и ропством, а негде голотиња назадништвом и неморалношћу. и тако редом примера ''морала''.

иначе, има сијасет примера у Светом Писму о моралу и на крају се увек заврши неком жртвом, а поготово камењем, клиновима и крстом.

и тако би ти људе да поробиш ЈЕДНОМ моралу неједења меса. зар ти то не звучи као затворски менталитет и испирање мозга на нивоу секте: ја не једем месо јер то није морално.

такву кованицу можеш да направиш са било којим објектом и свака декламација ће да буде самопотврда, али колико год пута поновиш - никад неће бити истина.

бедак ми да ти потегнем Свето Писмо, у које не верујеш, и да си дам јестиво оправдање за све живо - од корена до крила са изузетком човека. свако друго размишљање би морало бити у складу са тиме, не зато што је то другачија врста затвора, већ једина слобода - избор.

леп је твој избор, вероватно и користан јер и ја постим већином године, али немој наметати другом, нити притискати емотивне, менталне, духовне или било какве друге дугмиће и полуге потезати  :bla:

поготово не морал, иначе ћеш пасти у дубиозу да мораш да шеташ гола улицом  :(

Slazem se sa tobom, svako ima neko svoje vidjenje morala, zato i rekoh gore neki ljudi nemoralnim smatraju nepotrebno nanosenje patnje bicima koja su sposobna da osecaju patnju. Neko drugi pak svoja moralna uverenja crpi iz Svetog pisma, i smatra da su ljudi izuzeti od ubijanja jer imaju besmrtnu dusu, dok je zivotinje nemaju pa ih je zato u redu ubijati. Ovi prvi bi na to rekli da besmrtna dusa nema nikakve veze i da je kriterijum kojim se treba voditi ako mislis da ubijes zivo bice "da li je ono sposobno da pati"? Otuda i ovo opravdanje abortusa koje pominjes, ako fetus nije dovoljno razvijen da pati oni ce smatrati da abortus ne krsi moralne norme, dok ce pak onaj koji veruje u besmrtnu covecju dusu reci da je abortus embriona od par nedelja nemoralan, dok je ubistvo odrasle zivotinje sposobne da oseti strah, patnju i bol OK. I svako ima pravo na svoj stav, sve dok ne pokusava da zakonski ili na neki drugi nacin zabrani drugim ljudima ono sto on licno smatra nemoralnim.

Inace sto se posta tice, sasvim si u pravu, meni totalno nelogicno izgleda da podela posno - nezivotinjsko, mrsno - zivotinjsko. Poenta posta je valjda u odricanju, a ako se ti sve vreme gostis posnim djakonijama e onda ode mast u propast  :bla:

Подели на овим сајтовима

замисли да наука за коју деценију узнапредује и испостави се да је имала ''ненаучну'' основу  kolce

аман, ко каже да дрво није виша врста, сем по висини, можда ми нисмо ни загребали кору догађаја испод ње 89898989898989 еволуирало до тога да не мора да има ЦНС?  kolce

E onda bismo se svi zgrazavali kako su ljudi primitivni nekada bili i mislili da je u redu ubijati biljke  :sherif: Kao i sada sto se zgrazavamo nad nekim drugim stvarima koje su radjene u proslosti kad ljudi nisu znali drugacije.
обично се људи згражавају од мене, ја баш баш ретко од других  :( :( :(

шалу на страну, не видим што би се уопште згражавали на нешто што је нормално.

што би се уосталом згражавали и на ненормално, већ га једноставно тако констатовали и заобилазили или исправљали да не буде.

мислим да је предмет посматрања достојан дивљења, али је лепота у оку посматрача. није чак ни око грешно већ посматрач. е сад, што се Православља, и мене, тиче не видим саблазан у једењу меса, чак је благословено. тако ће и остати, ако се ја нешто питам.

а што ти сматраш да је згражавање јести месо?

Подели на овим сајтовима

E onda bismo se svi zgrazavali kako su ljudi primitivni nekada bili i mislili da je u redu ubijati biljke  :sherif: Kao i sada sto se zgrazavamo nad nekim drugim stvarima koje su radjene u proslosti kad ljudi nisu znali drugacije.
обично се људи згражавају од мене, ја баш баш ретко од других  :( :( :(

шалу на страну, не видим што би се уопште згражавали на нешто што је нормално.

што би се уосталом згражавали и на ненормално, већ га једноставно тако констатовали и заобилазили или исправљали да не буде.

мислим да је предмет посматрања достојан дивљења, али је лепота у оку посматрача. није чак ни око грешно већ посматрач. е сад, што се Православља, и мене, тиче не видим саблазан у једењу меса, чак је благословено. тако ће и остати, ако се ја нешто питам.

а што ти сматраш да је згражавање јести месо?

Zgrazavanje u kolokvijalnom smislu, kao recimo sto su u nekim starim civilizacijama prinosili ljudske zrtve, mi se sad na to zgrazavamo, ne razumemo kako su to ljudi mogli da rade, pa moguce je da ce se za nekoliko vekova ljudi zgrazavati kako su ljudi nekada mogli da ubijaju zivotinje. Prosto jer mi svi imamo tu kocnicu u sebi, tu empatiju, i kada vidimo zivotinju kako pati i bori se za zivot i nama bude tesko. Ko kaze da to nema u sebi ili laze ili je psihopata. Niko sem psihopate ne moze prvi put da ubije zivotinju i da mu bude svejedno (naravno svaki sledeci put je lakse, pa covek predje preko te nelagodnosti koju je imao na pocetku, ali kazu da to vazi i za ubijanje ljudi...)

Подели на овим сајтовима

come and get it, if you can  kolce

шалу на страну, имаш врло настрана размишљања на једној прилично нормалној теми  kolce

канибализам, баш окрену на екстрем  :(

леп је твој избор, вероватно и користан јер и ја постим већином године, али немој наметати другом, нити притискати емотивне, менталне, духовне или било какве друге дугмиће и полуге потезати  :(

поготово не морал, иначе ћеш пасти у дубиозу да мораш да шеташ гола улицом  kolce

Slazem se sa tobom, svako ima neko svoje vidjenje morala, zato i rekoh gore neki ljudi nemoralnim smatraju nepotrebno nanosenje patnje bicima koja su sposobna da osecaju patnju. Neko drugi pak svoja moralna uverenja crpi iz Svetog pisma, i smatra da su ljudi izuzeti od ubijanja jer imaju besmrtnu dusu, dok je zivotinje nemaju pa ih je zato u redu ubijati. Ovi prvi bi na to rekli da besmrtna dusa nema nikakve veze i da je kriterijum kojim se treba voditi ako mislis da ubijes zivo bice "da li je ono sposobno da pati"? Otuda i ovo opravdanje abortusa koje pominjes, ako fetus nije dovoljno razvijen da pati oni ce smatrati da abortus ne krsi moralne norme, dok ce pak onaj koji veruje u besmrtnu covecju dusu reci da je abortus embriona od par nedelja nemoralan, dok je ubistvo odrasle zivotinje sposobne da oseti strah, patnju i bol OK. I svako ima pravo na svoj stav, sve dok ne pokusava da zakonski ili na neki drugi nacin zabrani drugim ljudima ono sto on licno smatra nemoralnim.

мислим да се нисмо у фундаменту разумели:

морал не постоји, то је измишљотина, ограда у земљи коју подиже човек око себе, граница која није природна већ вештачка творевина колико цртеж државе на мапи света. практично затвор у који је себе човек стрпао, својевољно или му је испран мозак.

пошто си мислила да релативизујеш један морал у односу на онај који си поимала у мојој вери, сад имаш бољи изазов пред собом. уколико желиш, јел.

људи су изузети од убијања јер су свесни, све остало је храна. или суживот. или уметност. или живот достојан дивљења. или живот једноставно. није једна призма једног дела, нити се може унизити сведеношћу једног фаличног ока.

а та ''оправдања'' су уствари изговори, па се пакују у лицемерје.

закон је такође дефиниција генерализације и никад у реалности неће функцнионисати јер један аршин не може пасовати на другу јединствену личност. личност се не мери, али може део, али колико је паметно, добро, потребно, неопходно осудити целу личност због тога?

нимало и никад, а управо се тиме бави Православље - одсуством суда јер људско мерило је појединачно и фалично.

зато је све слобода, али није све на корист. избор. слободан и од Закона и од морала.

Закон и морал мож тачно да буде дијаметрално удаљена варијанта.

Подели на овим сајтовима

телесни пост није ни пола посла, а тај посао се никад не завршава.

Tooo Medo!!

Vidim ja nesto mi cudno, kad ono - promenila sam poruku!

Sorry, slucajno!!!

Micy

Подели на овим сајтовима

људи су изузети од убијања јер су свесни

E ali to je tvoj kriterijum! Ti kazes kriterijum je svest, neko drugi ce reci svest nije bitna, bitna je sposobnost patnje.

Zasto ja nikada nisam videla da se negde hriscani bore za potpunu slobodu i ukidanje zakona? Znaci sutra da vlast raspise referendum o ukidanju abortusa, ti ne bi glasao da se ukine, jer bi tako ukinuo zenama slobodu izbora?  kolce

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...