Гости Guest Оливера Написано Март 31, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Психолози помажу московљанима да дођу себи Психолози помажу московљанима да дођу себи и успоставе душевну равнотежу после ужасних експлозија у престоничком метроу. Трагедија која је однила животе 39 особа, десила се у понедељак и ево већ други дан телефони шест дежурних врућих линија звоне без престанка. До 8 сати ујутру само у Државни научни центар социјалне и судске психијатрије Сербски звало је скоро 600 људи. Како показује 15-годишње искуство пружања помоћи пострадалима при ванредним ситуацијама, у првих 6-8 сати на телефоне вруће линије се обраћају тражећи свакакве информације, на пример у какве болнице се смештају пострадали, говори заменик директора Државног научног центра за социјалну и судску психијатрију Сербски Зураб Кекелидзе: Иза њих, како је потврдило и јучерашње вече, следе позиви оних који су непосредно били у метроу. Код њих се дешавају поремећаји сна, појављује се страх, узнемиреност, бојазан. Таквих позива има и данас. Осим тога, сада стижу позиви од оних московљана који се плаше да изађу на улицу, да уђу у метро или да користе неко друго превозно средство. Појавила су се и обраћања другостепених жртава – оних лица које нису била у епицентру ванредне ситуације и сазнала су за њу из медија, од суседа и познаника. Али ови људи су прилично подлежни утисцима и зато тако емоционално реагују на дешавања. У другостепене жртве спадају и они који због природе службе комуницирају са жртвама терористичких аката, њиховим рођацима и очевидцима – лекари, спасиоци и новинари. По речима Кекелидзеа, сви који се обраћају за помоћ имају сличне симптоме: оштру реакцију на стрес која је изражена у испољавању страха, несанице, ноћних мора, плача или нарпотив раздражљивости. Такво стање обично траје 3-4 дана, констатује професор. Али отприлике половина људи такозвано посттрауматско нервно растројство може да осећа до годину дана. И овде је врло важно да се испоштују препоруке психолога или психијатра, тада оздрављење наступа у 95% случајева. Никаквих општих препорука за људе који се налазе под стресом после експлозија у московском метроу не може бити, посебно подвлачи доктор медицинских наука Зураб Кекелидзе. Ако у року од неколико дана стање страха и депримираности код човека не пролази, он треба обавезно да се обрати стручњаку. Професор Зураб кекелидзе, који је отворио у Центру Сербског прву у свету службу психореанимације (он је смилио тај термин), сматра да ће временом човечанство доћи до тога да ће тероризам бити изједначен са канибализмом. Ничим, никаквим вишим представама не сме се оправдати тероризам који односи животе невиних људи, убеђен је он. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Али за Русију то није крај. Нове експлозије у Дагестану http://news.mail.ru/incident/3593731/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Март 31, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Али за Русију то није крај. Нове експлозије у Дагестану http://news.mail.ru/incident/3593731/ Отворили смо тему о томе, исто у медијима, погледајте.... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5079.msg138392.html#msg138392 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Свет-лана Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Лидер кавказских сепаратистов Доку Умаров выпустил видеообращение, в котором заявил, что теракты в московском метро осуществлялись по его личному распоряжению Итак мы постились и просили Бога нашего о сем, и Он услышал нас (1 Езд.8:23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Лидер сепаратиста Умаров је објавио видео у којем је изјавио да су напади спроведени у московској подземној железници по његовом наређењу, извештаја Ројтерс. Он је такође рекао да ће терористички напади у Русији трајати и даље. Према њему, терористички напади у метроу су били одмазда за специјалну операцију савезних снага, која је одржана 11. фебруара, 2010 у округу Ингушетија. Током акције, према званичним подацима, убијено 18 милитаната. Повређено пет цивила, од којих је четири касније умрло. Ето превода, ако сам погрешио негде Оља преправљај И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Да, и рекао је да ће они рат који се води код њих пренети и на тло Русије. Да ли је он свестан да свака батина има два краја? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 То је као када би кренуо ножем на тенк...Амбициозан кретен нема шта. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 То је као када би кренуо ножем на тенк...Амбициозан кретен нема шта. Амбиција те врсте се увек практично и покаже као кретеноидност. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Ма јок нема то везе са чеченима и муслиманима. Јок море! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Ма јок нема то везе са чеченима и муслиманима. Јок море! Знамо ми да су они нажалост само окидач. Газде су се покриле овим људима које претварају у звери за наводно веру. Они што вуку конце су миљама далеко удобно заваљени. bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Ма јок нема то везе са чеченима и муслиманима. Јок море!Onaj ko ubija civile i nevine nema pravo da se veže za islam i muslimane! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Енизе,да ли знате на шта се из Ислама позивају теорористи и гдје налазе потпору у својим нападима? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Енизе,да ли знате на шта се из Ислама позивају теорористи и гдје налазе потпору у својим нападима?Brate moj Karađorđe možemo na ti, poznajem ja doktrinu ljudi koji tako razmišljaju!Uzimaju ajete iz Kurana koje razumijevaju onako kako to nijedan islamski učenjak nije protumačio! Međutim njihovo neznanje, naivnost zatim želja često za osvetom onima koji su im nanijeli neko zlo čini da budu lahke mete zlonamjernim ljudima koji vrlo često nisu uopšte muslimani!Opet brate poznajem njihovo razmišljanje koje nema veze sa zdravim razumom!Boriti se vojnik protiv vojnika to je čast i viteštvo, a boriti se protiv onih koji nemaju veze sa ratom i vojskom tj ubijati civile, to je kukavičluk! Zapamti brate ovo ti piše čovjek koji razumije svoju vjeru i koji živi za islam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Ali toga danas ima svugdje nažalost! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Takvi ljudi ne samo što štetu čine nevinim ljudima, štetu čine ogromnu muslimanima u svijetu, a pogotovo muslimanima koji žive kao manjine među kršćanima!Gubi se povjerenje, doživljavaju provokacije, poniženja zbog tih nesvjesnih grupa!A njima lijepo, a što muslimani se otpuštaju s posla, što muslimani postaju građani drugog reda, što se muslimani optužuju za djela koja nemaju veze sa islamom, ti naivni ljudi(ako ih tako mogu nazvati) nerazmišljaju! Svaka vjera ima svoje naivne fanatike, da li ti razmišljaju da kakav manijak koji nema veze sa kršćanstvom iskoristi to i povrijedi muslimansko djete koje negdje u evropi ide u školu, ili muslimanku koja je krenula na posao(kao što je se desilo prije dva mjeseca u Njemačkoj gdje je manijak kršćanin izbo na smrt nožem ženu muslimanku na po ulice! Ne razmišljaju oni da čine nešto zbog čega sebi Džehennem zarađuju!Takvi neznaju za hadis Allahova Poslanika:Ko ubije nemuslimana na pravdi Boga neće okusiti miris Dženneta! Takvi nerazumiju islam!Eh sada ja kao teolog kako da objasnim tebi Karađorđe koji nisi musliman koji ne poznaješ islam dovoljno ( a kako li tek onome koji nezna ništa o islamu) da to nije od islama, a ti vidiš da je čovjek koji je ubio civile musliman,sigurno teško mada kao čovjek, kao vjernik kao onaj koji praktikuje islam u životu kunem se Bogom koji je stvorio nebesa i zemlju da to nema veze sa islamom! hoće li to biti nekome dovoljno ja neznam, ali znam jedno a to je neću nikome dozvoliti da me neko veže kao i moju vjeru sa takvim glupanima!Svako dobro! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука