Paradoksologija Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 God, if he exists, is “deus absconditus,” the hidden God. He does not show himself unambiguously to all people, and people disagree about his existence. We should all feel and express humility in the face of the question even if we think the odds are tilted heavily in favor of a particular answer. Indeed, the open-minded search for truth can unite believers and nonbelievers. God is a question, not an answer Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 мало тежак текст, реално. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 God, if he exists, is “deus absconditus,” the hidden God. He does not show himself unambiguously to all people, and people disagree about his existence. We should all feel and express humility in the face of the question even if we think the odds are tilted heavily in favor of a particular answer. Indeed, the open-minded search for truth can unite believers and nonbelievers. The question is permanent; answers are temporary. I live in the question. Ко верује нема потребу да пита....Одговори су бесмислени....ја не живим у питању....ја живим у вери.... А истина о Богу се не може открити логичким премисама и људском логиком..... Бог је надлогичан ....истина се може само открити срцем... А опет ко сумња и неверује / атеисти / никавом логиком и питањима неће доћи до истине ....до сазнања о Богу...... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Bog bi trebao da bude odgovor na svako pitanje tj sa spoznajom Boga trebalo bi nestane svako pitanje.E sad zašto se Bog otkriva skrivajući lice svoje nas je već filosofsko pitanje. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 29, 2016 Пријави Подели Написано Март 29, 2016 Једва чекам коментаре Овај део ми је супер: perhaps we should collectively celebrate the uncertainty of the question.јер, на крају крајева, шта ће ти Бог ако "немаш човека"? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука