Jump to content

Mртви устају!!!

Препоручена порука

Када се помиње да су ономад када су убили Исуса, устали мртви из гробова, и када се каже да ће мртви устати из гробова када дође дан Икс (X Day), да ли ће мртви устајати као костурови, као ми што смо - са месом или као духови?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

ako je Hristos vaskrso sa telom...logično je da i mi tako vaskrsnemo...a ima i vizija proroka Jezekilja iz starog zaveta gde kaže da će mrtvi ustati telom....

Постављена слика

ovo je vrlo bitno jer nas je Bog stvorio kao telesna i duhovna bića,spoj duha i materije...zato smo i vrhunac stvaranja i zato jedini možemo da celokupnu tvorevinu uznesemo Bogu i obožimo je Njegovim učestvovanjem u našoj prirodi i obrnuto... zato cela tvar još uvek i uzdiše i čeka...

moje vidjenje  0104_cheesy

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Након свеопштег васкрсења,наша тела ће бити преображена,као што је то било и тело Господа Христа након Његовог Славног Васкрсења.Док је Христово Васкрсење савршено,васкрсење оних људи које је Христос васкрсао то није,јер су они после тога поново умрли.Сетимо се да је Он и прошао кроз врата,што свакако није било случај са Његовим телом пре Васкрсења.Наше тело ће свакако бити физичко,као и сада,али ће бити мање"опипљиво".Каква ће она заиста бити,не можемо са сигурношћу да тврдимо.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Након свеопштег васкрсења,наша тела ће бити преображена,као што је то било и тело Господа Христа након Његовог Славног Васкрсења.Док је Христово Васкрсење савршено,васкрсење оних људи које је Христос васкрсао то није,јер су они после тога поново умрли.Сетимо се да је Он и прошао кроз врата,што свакако није било случај са Његовим телом пре Васкрсења.Наше тело ће свакако бити физичко,као и сада,али ће бити мање"опипљиво".Каква ће она заиста бити,не можемо са сигурношћу да тврдимо.

Управо тако  0442_feel

Чињеница је да је дошло до неке промене у Христовом телу (тиме ће бити и у нашем) јер након Христовог Васкрсења ученици (апостоли) га нису одмах препознали, исти случај бива и са Маријом Магдалином, и са два путника за Емаус. Дакле, биће промене, али нећемо устајати као скелетори  0442_feel већ као целовита бића. Уосталом, дао сам пример на https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4998.msg136129.html#msg136129

али нико није хтео да баци коментар.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...