Jump to content

Уједињење свих српских земаља

Оцени ову тему

Препоручена порука

Уједињење није могуће јер тај концепт историјски пропао. Наша политичка елита је и даље југословенска, док су други уједињење српских земаља видели као продужетак неке Југославије. Реално, треба се окренути самосталној и независној Србији и њеној државотворности. Црна Гора је одувек имала своју државност и не треба то гушити једино на чему треба инсистирати јесте српски идентитет црногорске државотворности, али независну Црну Гору не треба спорити ("Срби јесмо, србијански срез нијесмо"). Слично је и са БиХ односно Републиком Српском у њој.

Јачање духовног јединства  српског народа је сасвим довољно. Историјски гледано увек је постало више српских држава, а не само једна. Заједничка држава може бити проблем (као што смо видели на примеру односа Србије и Црне Горе).

Многе велике нације не живе у једној држави и то није никакав проблем. Нпр. Руси, Арапи, Немци, Грци, Мађари...

nema nas bas tako mnogo da osnivamo svaki svoju drzavu, arapi, njemci nisu narod, vec savezna drzava vise naroda, arapi su cak sire od toga, oni su rasa. rusija nosi ime glavnog naroda na tom terenu, inace je i ona savezna drzava , federacija mnogih naroda koji imaju svoje republike ili makar oblasti

Подели на овим сајтовима

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не знам зашто се многи спрдају на то да су срби небески народ...ја сматрам да јесу посебни. Тако мали народ који је успио да побиједи велика царства и окупаторе, и да очува своју вјеру под таквим притисцима је за поштовање. Дефинитивно их Бог чува јер до сада би поптуно пропали, нестали са карте.

jesu srbi posebni u to nema sumnje, pogledaj samo koliko je zemalja nato pakta krenulo na malu srbiju, pogledaj koje nepravde nam se cine, mi smo u jednu ruku mucenicki narod, samim time kao kolektiv omiljeniji bogu, otud teza srbi su nebeski narod, srbi imaju i kosovski zavjet kog zive i jos ce gore da bude, ali necemo nestati, jer bog stoji uz nas.

Подели на овим сајтовима

А Бог не чува Португалце или Румуне? 

То није никаква спрдња, али није ни реално стављати било који народ изнад или испод свога! 

nije to stavljanje iznad ili ispod, da smo posebni, jesmo, nikakve sumnje u to nema. da nam se cini velika nepravda, itekako se cini, normalno da cemo brzo doci do one asocijacije mi smo oni stari jevreji broj 2 bar po nepravdi i mucenistvu. ne zaboravi da je knez lazar svetac i ne zaboravi na kosovski zavijet ako vjerujes .

Подели на овим сајтовима

Тачно, ми се јесмо напатили. Погледајмо само 20. вијек и ратове које нам је донио, да не идемо даље кроз историју, Османлије и сви остали који су се смуцали овим територијама на којима и ми обитавамо и редовно нас "таманили". У том погледу се не можемо поредити с нпр. Исландом, који није осјетио ратове.

Али има ту још много нама сличних по том питању, нпр. Пољаци под нацистима, шта се и данас ради Курдима, који за разлику од нас немају никакву државу, Јевреје да ни не помињемо...

"Историја се мора знати, да нам се не би поновила.", тако барем кажу, а нама се неколико пута понављала - да ли смо, барем мало и сами за то криви?!

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

.ја сматрам да јесу посебни

pitanje je zasto je to tako...zastto i drugi narodi nisu takvi...

posebnog smo stepena korumpiranosti, korumpirano "nebeski". 

Подели на овим сајтовима

Ако се нешто крупно у демографском смислу не промени, тешко да ћемо задржати и ово што имамо. У последње време ми се чини да с обзиром колико смо гинули у 20. веку и колико нас се све мање и мање рађа, ми смо релативно добро прошли у погледу државности. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Шта преко тебе? Нећеш ваљда да ми будеш препрека на путу ка уједињењу српских земаља? :)

to pravo ja polazem, dobro znas da su cvjeticanini direktni potomci nemanjica, a ja ih u familiji imam sa tatine strane*, prema tome nemoj gurati nos tamo dje mu nije mjesto

Подели на овим сајтовима

to pravo ja polazem, dobro znas da su cvjeticanini direktni potomci nemanjica, a ja ih u familiji imam sa tatine strane*, prema tome nemoj gurati nos tamo dje mu nije mjesto

Стража! Баците га у ланце!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...