Дејан Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 p.s. i astrologija je "sekta" na ovom forumu 0202_238 to je samo dokaz da ateisti ne postoje,jer ako čovek ne veruje u Boga on će da veruje i u crni ispod nokta ako nema u šta drugo možda sam izuzetak ... koji POTVRDJUJE pravilo ( 0202_238) , al' evo ja sam APSOLUTNO nevernik ! ne verujem ni u šta tek tako ... Znači nisi apsolutni nevernik... da ... loše sam se izrazio ...ali ... ti znaš šta sam mislio , jel' da ? Hteo si da kažeš da apsolutno ne veruješ u Boga ali veruješ u neke druge stvari!Recimo moja jedna kuma isto tako ne veruje u Boga ali zati u horoskop veruje sve u šesnajst! Jednostavno čovek je po svojoj prirodi religiozan,on ako ne veruje u Hrista verovaće u Tita Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 p.s. i astrologija je "sekta" na ovom forumu 0202_238 to je samo dokaz da ateisti ne postoje,jer ako čovek ne veruje u Boga on će da veruje i u crni ispod nokta ako nema u šta drugomožda sam izuzetak ... koji POTVRDJUJE pravilo ( 0202_238) ,al' evo ja sam APSOLUTNO nevernik ! ne verujem ni u šta tek tako ... Znači nisi apsolutni nevernik... da ... loše sam se izrazio ...ali ... ti znaš šta sam mislio , jel' da ? Hteo si da kažeš da apsolutno ne veruješ u Boga ali veruješ u neke druge stvari!Recimo moja jedna kuma isto tako ne veruje u Boga ali zati u horoskop veruje sve u šesnajst! Jednostavno čovek je po svojoj prirodi religiozan,on ako ne veruje u Hrista verovaće u Tita ne ... ni u boga ni u bilo šta drugo ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 moj otac me naučio ... uvek je govorio da ne veruje ni komunistima ni popovima jer i jedni i drugi zamajavaju narod ! izvinite , njegove reči ... I među popovima i među komunistima ima onih koji su to svim srcem i najiskrenije obavljaju svoju službu a ti treba da misliš svojom glavom pa da proceniš ko su zamajevači,kao i da među borcima za ateizam nije ista priča,naravno da jeste neko je tu iskreno a neko kupi kajmak mislio je moj pokojni otac na ono šta propagiraju ... A što te tvoj otac učio tako,što nije ćutao pa sačekao da ti porasteš pa da sam formiraš svoje mišljenje 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 moj otac me naučio ... uvek je govorio da ne veruje ni komunistima ni popovima jer i jedni i drugi zamajavaju narod ! izvinite , njegove reči ... "...ја сам имала врло либералну бабу" па слушај на даље од минуте 01.15 ! 0202_238 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 p.s. i astrologija je "sekta" na ovom forumu 0202_238 to je samo dokaz da ateisti ne postoje,jer ako čovek ne veruje u Boga on će da veruje i u crni ispod nokta ako nema u šta drugomožda sam izuzetak ... koji POTVRDJUJE pravilo ( 0202_238) ,al' evo ja sam APSOLUTNO nevernik ! ne verujem ni u šta tek tako ... Znači nisi apsolutni nevernik... da ... loše sam se izrazio ...ali ... ti znaš šta sam mislio , jel' da ? Hteo si da kažeš da apsolutno ne veruješ u Boga ali veruješ u neke druge stvari!Recimo moja jedna kuma isto tako ne veruje u Boga ali zati u horoskop veruje sve u šesnajst! Jednostavno čovek je po svojoj prirodi religiozan,on ako ne veruje u Hrista verovaće u Tita ne ... ni u boga ni u bilo šta drugo ... A astrologija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 p.s. i astrologija je "sekta" na ovom forumu 0202_238 to je samo dokaz da ateisti ne postoje,jer ako čovek ne veruje u Boga on će da veruje i u crni ispod nokta ako nema u šta drugomožda sam izuzetak ... koji POTVRDJUJE pravilo ( 0202_238) ,al' evo ja sam APSOLUTNO nevernik ! ne verujem ni u šta tek tako ... Znači nisi apsolutni nevernik... da ... loše sam se izrazio ...ali ... ti znaš šta sam mislio , jel' da ? Hteo si da kažeš da apsolutno ne veruješ u Boga ali veruješ u neke druge stvari!Recimo moja jedna kuma isto tako ne veruje u Boga ali zati u horoskop veruje sve u šesnajst! Jednostavno čovek je po svojoj prirodi religiozan,on ako ne veruje u Hrista verovaće u Tita ne ... ni u boga ni u bilo šta drugo ... Верујем ти, али ај ми одговори одакле код тебе онда интересовање за астрологију и причама у маниру "Да Винчијев код" , односно завере у вези римокатоличке цркве, хришћанства, итд јер си све то баш темељно истарживао.... 0202_238 За мене је аутентични-апсолитни атеиста , човек који живи опуштено и не пада му на памет да размишља о католицима, марији магдалени, гралу, астрологији....Живи као да то не постоји... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 moj otac me naučio ... uvek je govorio da ne veruje ni komunistima ni popovima jer i jedni i drugi zamajavaju narod ! izvinite , njegove reči ... I među popovima i među komunistima ima onih koji su to svim srcem i najiskrenije obavljaju svoju službu a ti treba da misliš svojom glavom pa da proceniš ko su zamajevači,kao i da među borcima za ateizam nije ista priča,naravno da jeste neko je tu iskreno a neko kupi kajmak mislio je moj pokojni otac na ono šta propagiraju ... A što te tvoj otac učio tako,što nije ćutao pa sačekao da ti porasteš pa da sam formiraš svoje mišljenje 0202_238pa , jel' to moja greška ?ja mom sinu , koga su već počeli u školi da "obradjuju" kažem da kad poraste - sam će da vidi da li ima boga ili nema (on kaže da je siguran da ima boga 0202_238 ... 5, 5 godina - tačno danas ...) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 p.s. i astrologija je "sekta" na ovom forumu 0202_238 to je samo dokaz da ateisti ne postoje,jer ako čovek ne veruje u Boga on će da veruje i u crni ispod nokta ako nema u šta drugomožda sam izuzetak ... koji POTVRDJUJE pravilo ( 0202_238) ,al' evo ja sam APSOLUTNO nevernik ! ne verujem ni u šta tek tako ... Znači nisi apsolutni nevernik... da ... loše sam se izrazio ...ali ... ti znaš šta sam mislio , jel' da ? Hteo si da kažeš da apsolutno ne veruješ u Boga ali veruješ u neke druge stvari!Recimo moja jedna kuma isto tako ne veruje u Boga ali zati u horoskop veruje sve u šesnajst! Jednostavno čovek je po svojoj prirodi religiozan,on ako ne veruje u Hrista verovaće u Tita ne ... ni u boga ni u bilo šta drugo ... A astrologija?šta ?p.s. možeš da mi odgovoriš na temi o astrologiji , da ne spamujemo ovde ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 p.s. i astrologija je "sekta" na ovom forumu 0202_238 to je samo dokaz da ateisti ne postoje,jer ako čovek ne veruje u Boga on će da veruje i u crni ispod nokta ako nema u šta drugomožda sam izuzetak ... koji POTVRDJUJE pravilo ( 0202_238) ,al' evo ja sam APSOLUTNO nevernik ! ne verujem ni u šta tek tako ... Znači nisi apsolutni nevernik... da ... loše sam se izrazio ...ali ... ti znaš šta sam mislio , jel' da ? Hteo si da kažeš da apsolutno ne veruješ u Boga ali veruješ u neke druge stvari!Recimo moja jedna kuma isto tako ne veruje u Boga ali zati u horoskop veruje sve u šesnajst! Jednostavno čovek je po svojoj prirodi religiozan,on ako ne veruje u Hrista verovaće u Tita ne ... ni u boga ni u bilo šta drugo ... Верујем ти, али ај ми одговори одакле код тебе онда интересовање за астрологију и причама у маниру "Да Винчијев код" , односно завере у вези римокатоличке цркве, хришћанства, итд јер си све то баш темељно истарживао.... 0202_238За мене је аутентични-апсолитни атеиста , човек који живи опуштено и не пада му на памет да размишља о католицима, марији магдалени, гралу, астрологији....Живи као да то не постоји... astrologiju sam izučavao jer me zainteresovalo to ... u čemu je problem ?da vinčijev kod sam pročitao jer sam slušao mnogo o tome ... velika se frka digla bila (na italijanskim TV stanicama , pre svega ...) ali , pre te knjige sam pročitao knjigu jednog istoričara koji je lepo objasnio gde je dan brown ... lagao .... ali , priznajem da mi je milo bilo da je ta knjiga malo kvarila posao crkvi jer , nemam protiv da svako veruje u ... bilo šta ali , protivnik sam crkve ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 ``a mom sinu , koga su već počeli u školi da "obradjuju" kažem da kad poraste - sam će da vidi da li ima boga ili nema (on kaže da je siguran da ima boga смејање ... 5, 5 godina - tačno danas ...)`` ja se ne bih bas smejao...... znaju deca da vide i dalje od starijih... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 ``a mom sinu , koga su već počeli u školi da "obradjuju" kažem da kad poraste - sam će da vidi da li ima boga ili nema (on kaže da je siguran da ima boga смејање ... 5, 5 godina - tačno danas ...)`` ja se ne bih bas smejao...... znaju deca da vide i dalje od starijih... da ... on je "video" ali na sreću čula je moja žena kada je odgovorio jednoj devojčici .. ona je rekla da je bog svuda ... u svakoj kući (tako su je naučili da priča) a ovaj moj je pitao : pa , ako je bog jedan - kako može da bude u toliko kuća 0202_238 tako da ... ima nade ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Март 28, 2010 Пријави Подели Написано Март 28, 2010 ``a mom sinu , koga su već počeli u školi da "obradjuju" kažem da kad poraste - sam će da vidi da li ima boga ili nema (on kaže da je siguran da ima boga смејање ... 5, 5 godina - tačno danas ...)`` ja se ne bih bas smejao...... znaju deca da vide i dalje od starijih... da ... on je "video" ali na sreću čula je moja žena kada je odgovorio jednoj devojčici .. ona je rekla da je bog svuda ... u svakoj kući (tako su je naučili da priča) a ovaj moj je pitao : pa , ako je bog jedan - kako može da bude u toliko kuća 0202_238 tako da ... ima nade ... polako, polako....... :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 tako da ... ima nade ... На Бадње вече, био сам у седмом разреду гимназије, питао ме отац: - Иване, верујеш ли у Бога? Одговорио сам одмах: - Не верујем. - А ти си у то баш чврсто убеђен? - Јесам. - Ипак мало размишљај о томе. - Предлажеш ли да будем побожан? - Не предлажем ти. Али сматрам да је Бог прво велико питање младости. На њега се мора без туђе помоћи одговорити себи. Човек најпре треба да се одреди према Богу, па потом према свету. Из дневника Ивана Катића, Време смрти, Добрица Ћосић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 ``a mom sinu , koga su već počeli u školi da "obradjuju" kažem da kad poraste - sam će da vidi da li ima boga ili nema (on kaže da je siguran da ima boga смејање ... 5, 5 godina - tačno danas ...)`` ja se ne bih bas smejao...... znaju deca da vide i dalje od starijih... Александар Шмеман и деца Годинама је Православну Богословију у Њујорку, предводио истакнути руски богослов отац Александар Шмеман. Он је, наравно, често имао прилике да одговара на питања америчких Протестаната који су били збуњени сложеношћу Православног богослужења. И он је једном одговорио врло једноставно: „Ја бих могао дуго да вам објашњавам зашто је у нашем Храму ово овако, а оно – онако. Могао бих сатима да вам објашњавам смисао сваког детаља наше одежде, смисао сваког геста и речи на Литургији. Али ја ћу рећи само кратко : ДЕЦИ СЕ ТО ДОПАДА!“ И још је додао да је сијање митри и икона, кадионица и литургијских сасуда облесак рајског богатства. Ако, пак, неко у име деце инсистира на томе да је религија деци досадна, штетна, незанимљива, пре него што седне да пише академски чланак на ту тему, нека сврати на недељну Литургију у Православни Храм и нека погледа ко се гура да стане што ближе Олтару. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 28, 2010 ``a mom sinu , koga su već počeli u školi da "obradjuju" kažem da kad poraste - sam će da vidi da li ima boga ili nema (on kaže da je siguran da ima boga смејање ... 5, 5 godina - tačno danas ...)`` ja se ne bih bas smejao...... znaju deca da vide i dalje od starijih... da ... on je "video" ali na sreću čula je moja žena kada je odgovorio jednoj devojčici .. ona je rekla da je bog svuda ... u svakoj kući (tako su je naučili da priča) a ovaj moj je pitao : pa , ako je bog jedan - kako može da bude u toliko kuća 0202_238 tako da ... ima nade ... polako, polako....... :smiley: "Природа детета не тражи право знање, него тражи израз, стварање, виши духовни живот ; а деци се мора помоћи.“ отац Василије Зјењковски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука