Jump to content

Политичари и вера

Оцени ову тему

Препоручена порука

Интересује ме,  да ли је Радуле верник ...........да ли је побожан / литургијски човек / ..........?

Да ли уопште верује у Бога ?

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Интересује ме,  да ли је Радуле верник ...........да ли је побожан / литургијски човек / ..........?

Да ли уопште верује у Бога ?

Па мораш њега лично да питаш.

Са политичким ставовима то нема никакве везе. Он се не кандидује за Патријарха него за скупштину.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па мораш њега лично да питаш.

Са политичким ставовима то нема никакве везе. Он се не кандидује за Патријарха него за скупштину.

Врло је битно, Бошко је рецимо литургијски човек / верник /.....ја му првенствено због тога и дајем глас........јер се прво ослања на Бога .....па тек онда на политику / Русе, Амере ЕУ..итд ... /

Са  политичким ставовима наравно да има везе .....јер ће се и јавни послови / што уосталом и јесте и једна од дефиниција политика / кретати или имати тенденцију да се крећу у нормалним оквирима.

Скупштина би  свакако била боље и продуктивније место да међу изабранима има истинских верника.

Црква наравно треба да се меша у политику / јавне послове од важности за нацију / не треба да буде старначки острашћена , али наравно да треба да реагује на све негативне политичке одлуке .

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Врло је битно, Бошко је рецимо литургијски човек / верник /.....ја му првенствено због тога и дајем глас........јер се прво ослања на Бога .....па тек онда на политику / Русе, Амере ЕУ..итд ... /

То је велика грешка. Политика и економија су науке као и свака друга. Као што аутомеханичара нећеш бирати по томе да ли је верник, него да ли зна свој посао. Тако треба и овде.

Са политичким ставовима наравно да има везе .....јер ће се и јавни послови / што уосталом и јесте и једна од дефиниција политика / кретати или имати тенденцију да се крећу у нормалним оквирима.

Политички и економски необразовани верници чак имају тенденцију да праве веће грешке у тим областима него можда атеисти и други. Јер су склони ауторитаризму, централном планирању и сличним стварима које у политици не ваљају ништа.

Скупштина би свакако била боље и продуктивније место да међу изабранима има истинских верника.

Тешко да то има везе са вером.

Црква наравно треба да се меша у политику / јавне послове од важности за нацију / не треба да буде старначки острашћена , али наравно да треба да реагује на све негативне политичке одлуке .

Наравно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Grizli, naravno da ima veze, da li je vernik, jer ako se boji Boga nece lagati ni krasti :)

Сестро, то лепо звучи у теорији, а како је у пракси са верницима већ нажалост знамо добро сви...

У политици је ствар да се направи систем који неће зависити од "моралних карактеристика" службеника, већ да систем буде такав да их ограничи и спречи да чине лоше ствари. Иначе, ако у политици морамо да се уздамо у то да је неко "поштен" па да "неће лагати и красти", онда можемо слободно да одустанемо од свега... Јер добро знамо да су људи слаби и тешко одолевају искушењима. Верници исто колико и други.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је велика грешка. Политика и економија су науке као и свака друга. Као што аутомеханичара нећеш бирати по томе да ли је верник, него да ли зна свој посао. Тако треба и овде.

Мешаш брате бабе и жабе , није исто бирати аутомеханичара и бирати вођу народа . Ја ето случајно и радим код верника  и верник  је и правник у фирми у којој радим .Јер верник политичар и ако не зна тако добро посао у односу на рецимо атеисту политичара који то зна , ослањање ће се првенствено на Бога ........не треба ти пуно времена да научиш политичке цаке .........као да је то компликовано. Научиш  да лажеш .....и ..основне потезе демагогије / 3,4 курса од по сат времена / .............и ето ти доброг политичара...... :smeh1:  оно прво раскрстиш са савешћу ..... :ani_biggrin: 

Подели на овим сајтовима

Ne bojim se ja za iskrene vernike, vec za one lazne i za nevernike. Jasno je ko dan, da je velika vecina nasih politicara ovajdila sebe i svoje bliznje,ono tipa, zaposli sve svoje prijatelje/rodbinu.komsije, i zivi na racun drzavne kase, a drzavu i narod

ko sisa. Svi obecavaju sarenu lazu, a tu lazu mozes prodati samo neskolovanom i ocajnom narodu u Srbiji.

Подели на овим сајтовима

Мешаш брате бабе и жабе , није исто бирати аутомеханичара и бирати вођу народа .

Управо је то проблем. Политичар не треба да буде "вођа народа". Он треба да буде само бирократа који удара печат како је законом прописано. Онда је то исто као бирати аутомеханичара или водоинсталатера. Докле год народ очекује "велике вође", само ће добијати лажове и лопове који ће га искоришћавати.

А вера је лична ствар. Политичара који се у кампањи позива на веру треба одмах прецртати, јер такав је лош човек. Злоупотребљава веру и политику.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Da ne pricamo o milionima koji su izneti iz Srbije, o koriscenju drzavnog novca za otvaranje raznih firmi na ime ovog ili onog clana porodice,

o otvaranju raznih fondacija gde se peru pare iz drzavne kase, svako ulaganje u infrastrukturu gde su milioni u igri(a ti milioni su krediti koje ce

nasi potomci morati da vracaju)a od toga trecina ili vise, "nestane" u dzepove politicara.....i jos mnogo toga

Grizli bre, pa ti uopste nisi u toku :) prati malo vesti umesto sto tamburas po tim Amerikama :)))

Подели на овим сајтовима

Da ne pricamo o milionima koji su izneti iz Srbije, o koriscenju drzavnog novca za otvaranje raznih firmi na ime ovog ili onog clana porodice,

o otvaranju raznih fondacija gde se peru pare iz drzavne kase, svako ulaganje u infrastrukturu gde su milioni u igri(a ti milioni su krediti koje ce

nasi potomci morati da vracaju)a od toga trecina ili vise, "nestane" u dzepove politicara.....i jos mnogo toga

Grizli bre, pa ti uopste nisi u toku :) prati malo vesti umesto sto tamburas po tim Amerikama :)))

Па јесам у току, али све то нема везе са вером, нити ће се решити тако што изаберемо "верника".

Треба да бирамо некога ко зна како да реши проблем.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Бошко и његове Двери, ма како мени били драги као верници, појма немају ни шта је стварно проблем ни како да га реше.

Ако они дођу на власт само ће наставити исто, можда направити још веће проблеме. Не зато што су "лоши људи", него зато што не знају. То што су верници им ништа неће помоћи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Политичар не треба да буде "вођа народа"

Него шта треба да буде, слепи послушник  који удара печете без савести и провере  на све одлуке које му је унапред неко други ......

прописао ........а  тај неко  други ..........ко је и шта је не морам да објашњавам.........

Подели на овим сајтовима

Problem ce resiti samo skolovan, posten i bogobojazljiv covek. Takvih trenutno u politici nema. Ako i dodje neki posten i ubaci se, pojedu ga ovi

ostali koji su u vecini, jer se svi oni drze izmedju sebe, Ono tipa, ja znam da si ti krao, i ako me odas i ja cu tebe. I to se tako vrti. Svi su povezani.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...